Přejít na obsah

Nízke otáčky voľnobehu

fedo78

Doporučené příspěvky

Dobrý deň,

prosím Vás o radu pri mojom probléme:

Po naštartovaní auta za studena mám veľmi nízke otáčky 450 - 550, niekedy dokonca motor zhasne. Keď sa motor zohreje na prevádzkovú teplotu, otáčky sa ustália na 650 - 750, počas zohrievania mi niekedy otáčky kolíšu na 450 - 750. Niekedy sa ustália po vypnutí všetkých el. spotrebičov (svetlá, ventilátor kúrenia) a keď povolím brzdový pedál.

Na aute mám menené sviečky, hlavu a palec rozdeľovača, lambda sondu, zapalovací modul a snímač teploty chladiacej kvapaliny, klapka je vyčistená, auto má najazdených 119 000 km. Zajtra idem kúpiť zapalovacie káble.

Tento problém nastal, keď žene zdochlo auto, nešlo naštartovať a museli sme ho odtiahnuť domov. Po asi 4 hodinách som naštartoval, zrejme bol motor prechlastaný (naštartoval asi na 6. krát chvíľu zadymil). Potom išlo auto do servisu, kde bola menená lambda, vyčistená klapka, no problém zostáva aj po cca 1000 km, potom bol menený ten zapalovací modul a stále nič (ten starý bol prasknutý a odišiel cca po 2 týždňoch).

Fórum som prečítal snáď celé, no neviem čo s tým (v servise povedali, že je staré auto a je to problém nízkych otáčok na tomto type klapky), diagnostika chybu nehlási. Mám aj dosť vysokú spotrebu - 9 litrov a to jazdím s ľahkou nohou.

Prosím Vás o radu, čo všetko môže mať na nízke otáčky vplyv, na čo sa mám postupne pozrieť.

Ďakujem za rady

Feďo

Odkaz ke komentáři

Mě teď auto netáhlo, nedrželo otáčky a celkově nešel motor moc vytočit. Jako nejvážnější příčina toho se ukázaly profuky u spony mezi první částí výfuku a katalyzátorem.

A často bývá naprasklá litina - svody přímo z motoru do výfuku pod tím plechovým předehřívačem - výfukový plyny se ztrácí a lambda tím pádem nemůže mít dobré hodnoty ať je sebelepší..

Nastartovat, poslouchat, přikládat ruce k potrubí zda to někde nefouká, případně čichat :huh: Za pokus to stojí..

Odkaz ke komentáři

Pozriem sa ako je natom ten výfuk, je pravda, že pri cca 2800 otáčok rezonuje a hučí, pripisoval som to prepážke vo výfuku, no možno tam bude netesnosť.

Čidlo teploty je nové, ja som kúpil zelené ako originál náhradu (pôvodné bolo modré), no keď mi v servise menili lambdu, zelené vyhodili a dali mi tam čierne (ževraj zelené je na diesel), ale tu na fóre som čítal, že originál náhradné čidlo je zelenej farby. Tak neviem, čo vy na to?

Ešte som tu čítal, že by to mohla byť aj netesnoť na sacom potrubí (o kružky), ako to skontrolovať, aby som nemusel rozobrať pol motora?

Ďakujem

Feďo

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...