Přejít na obsah

Sportovní filtr

Doporučené příspěvky

Přemýšlím, že bych si dal do auta sportovní filtr. Myslím ten "pásovej" co normálně vrazím do gear boxu. Je to vůbec k něčemu nebo jsou to spíš vyhozené peníze? Nebránil bych se ani otevřenému filtru "hříbku" ale mám strach, že by mi spotřeba vyletěla hore a mohl bych mít problémy třeba váhou vzduchu, ztrátou výkonu atd atd. Děkuju za rady :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Niet nad originál airbox....takže keď už "športové filtre" tak iba vložku do pôvodného originálneho airboxu. Všetky tie "športové filtre" sú založené na vyššej priepustnosti vzduchu, čo je ale pri sériovom motore zanedbateľné. Jediná výhoda je, že sú bavlnené a dajú sa umývať, pričom potom ich stačí naimpregnovať. :palec:

Odkaz ke komentáři

Niet nad originál airbox....takže keď už "športové filtre" tak iba vložku do pôvodného originálneho airboxu. Všetky tie "športové filtre" sú založené na vyššej priepustnosti vzduchu, čo je ale pri sériovom motore zanedbateľné. Jediná výhoda je, že sú bavlnené a dajú sa umývať, pričom potom ich stačí naimpregnovať. :palec:

a to se právě ptám :lool: jestli je k něčemu ta sportovní vložka. Jestli ta má nějakou výhodu.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Já tedy nevím, ale měním filtr každý rok. Cena filtru i s dopravou je cca 420Kč ( BOSCH ). Cena K&N vložky i s čistící sadou a dopravou mě vyšla na 1700Kč. To znamená že již tento rok ( 4 ) se mi zaplatila investice do filtru a auto budu mít ještě minimálně 3 roky, kde náklady na filtr budou 0. Takže mě se to vyplatí a lidem v podobné situaci také. Ale pokud si chceš koupit sportovní filtr a auto budeš za 3 roky prodávat tak do toho nemá cenu investovat. Tedy pokud nenajezdíš 60tis. km za rok to by bylo něco jinného. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...