Přejít na obsah

Klimatizace - vysoušeč - olej v kompresoru

borlan

Doporučené příspěvky

Nevím kam jinam zařadit, tak snad nejsem úplně vedle.

Čeká mne nějaká činnost kolem klimy - už na podzim se mi zdála slabá, nyní se to s vyššími teplotami potvrzuje.

Při rozhlížení a informování kde bych nechal doplnit, nikde nepadlo ani slovo o vysoušeči klimy a jeho výměně. Přitom v manu nařízená výměna kdykoliv po otevření systému (snad dobře rozumím i při každém odsátí a plnění?). Jak to teda je - měnit, neměnit?

U mne je spec. situace, měl bych asi měnit na tuti - před cca 2r koupil auto a přišel na to, že díra v chladiči klimy jako prst (napíchlý na větev či co) = kdoví jak dlouho byla klima skrz tu díru otevřená = vysoušeč vyčerpanej. Tehdy mi mechanik (lepší garážník)namontoval nový chladič, o vysoušeči nepadlo slovo (nevěděl, neřešil?). Tak to chci dohnat při plnění teď. Tak se tu ptám spíš pro budoucnost...

A dál - v manu píšou vylít olej z kompresoru (výpust na boku = demontovat kompresor). Taky o tom nikde při doplnění klimy nemluví = nedělají to. Není to pak problém? Stroj doplní automaticky při plnění i množství oleje a tak tam je víc než má být? Nebo se dá množství oleje regulovat a dát méně když nevyleju kompresor (v manu zmínka, že se olej samovolně rozdělí cca 50% kompresor, 30% trubky...ty čísla jen orientačně, nepamatuju přesně)?

Zjišťuju, že radši nic nevědět a pak si nebudu lámat hlavu a mít nervy...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...