Přejít na obsah

Octavia II FL 1.9 TDi - phpbb

Doporučené příspěvky

Teď sem budu asi častěji chodit pro informace, tak se trochu představím, resp. svoje auto.

Standardní dvojková Oktávka po FL, výbava spíš základ až na dodatečně dodělaný vyhřívaný sedačky. Ale není to něco co bych řešil, v přechozím autě sem měl výbavu podstatně širší, ale stejně sem používal jenom el. okýnka, rádio a bezp. pásy :) Koupil jsem to asi před měsícem, tak si zatím zvykám...

Pár faktů:

- 2010

- koupeno jako nový v CZ

- najeto 48000 km

- motor 1.9 TDi 77 kW, bez DPF, řídící jednotka lehce upravená, cca 20 kW navíc, ještě zjistím, případně nechám vrátit původní nastavení, nejsem moc příznivcem pičtuningu :)

- barva Capuccino, docela se mi líbí a má obrovskou výhodu v tom, že na ní skoro není vidět špína :D Ale auto pravidelně ručně umývám.

Co se týče úprav, nic zásadního nemám v plánu, spíš doladit pár detailů, v tomhle ohledu sem se dostatečně vyblbnul u předchozího auta kde sem měnil celej interiér, dával sport. podvozek, měnil differenciál kvůli změně převodovýho poměru atd. atd. :D Už na takový věci nemám moc chuť a čas, takže relativně nová oktávka kde budu akorát měnit olej se mi jevila jako dobrá volba :)

Nicméně úpravy sem zatím provedl tyhle:

- 18" kola Zenith z RSa

- výměna 4ramena bez MF za 3rameno s MF

- výměna gumovejch koberců za velurový :D

- H7 MTEC (vypadá to podbně jako xenony)

- odstranění podložek pod RZ :)

A v plánu je ještě:

- maxidot (kvůli MF volantu, ať tam všechno funguje)

- možná dám nějaký origo rádio s podporou SD karet

- asi nějakou lepší řadičku než ten klacek co tam je... pokud vůbec půjde něco rozumnýho sehnat...

- mám vzadu švihadla, sice stahování zadních okýnek nepoužívám, poslední moje 2 auta byly navíc coupé, který vpodstatě ani zadní okýnka (stahovací) neměly, ale hrozně mně sere jak to vypadá :D Takže možná dodělám elektrický...

Zde nějaký fotky:

(po koupi)

IMG_20130407_114823.jpg

(gumáky a 4rameno)

IMG_20130416_114431.jpg

(18" kola)

IMG_20130416_114243.jpg

IMG_20130416_114343.jpg

IMG_20130416_114311.jpg

(žárovky)

IMG_20130422_213235.jpg

IMG_20130422_213256.jpg

(3ramennej volant s MF)

IMG_20130508_143522.jpg

IMG_20130508_170827.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky :) Kola beru jako takovej základ, takže ty sem koupil hned pár dní po autě :D S 15" bych moc dlouho nevydržel. Na minulým autě sem měl 19", tak sem si řek, že na Oktu aspoň 18" :) Multifunkce je funkční - levá strana co ovládá rádio, ta pravá zatím nikoliv, právě kvůli absenci maxidotu, ale ten bych měl mít dodělanej začátkem příštího týdne :)

Tady ještě zbytek fotek (trochu nechápu to omezení tady :blink: )

(rámečky pod RZ pryč, nejso nalepený křivě, jenom na fotce to tak vypadá :D )

IMG_20130428_134720.jpg

IMG_20130428_134738.jpg

(velurový koberce, teda spíš koberec)

IMG_20130417_133814.jpg

Odkaz ke komentáři

Já ho taky nepotřebuju, palubní počítač vlastně vůbec nepoužívám, akorát párkrát za rok se kouknu na spotřebu :) Ale chci, aby ten volant fungoval komplet :) No a taky ten Maxidot o něco líp vypadá... 18" v techničáku dopsaný nemám, tyhle věci moc neřeším :lol:

S žárovkama sem spokojenej, že bych s nima v noci o 200% líp viděl, to se říct nedá, v tomhle se to vod klasiky moc neliší, ale já je bral hlavně kvůli bílýmu jakoby xenonovýmu světlu, tam moje očekávání splnily :)

Jinak zapomněl sem do seznamu plánovanejch úprav napsat LEDky do SPDS, aby to nevypadalo, že přes den svítím mlhovkama, nemá někdo tip na nějaký osvědčený ? :)

Odkaz ke komentáři

Díky :) Jinak tady ještě pár fotek mýho předchozího auta - BMW E46 323Ci Individual, měl sem ho skoro 3 roky, takže se mi s ním těžko loučilo, ale nedalo se nic dělat, přecijen to bylo starší auto a já už neměl moc čas na vychytávání chybiček (na autě si všechno dělám sám). Pravda, chtěl sem trochu aji nějakou změnu, ikdyž tam sem měl trochu jinou představu, co si budem povídat, no uvidíme za dva roky :D

DSC_4051.JPG

DSC_4059.JPG

DSC_4067.JPG

DSC_4075.JPG

DSC_4077.JPG

DSC_4079.JPG

DSC_4081.JPG

DSC_4080.JPG

DSC_4089.JPG

Odkaz ke komentáři

No, nestalo se nic, výkon sem nikdy nějak zvlášť neřešil, stačí mi, když auto tak nějak jede, na Schumachera si nehraju :) Kromě toho, z 99% jezdím po Brně a tady sem stejně rychlej se všema autama, RS v benálu bych nevyužil, stejně jako to báwo, akorát by mi to víc žralo :) Spotřebu sem teda neřešil nikdy (za rok najedu cca 8-10 tkm). Výkon mi nechybí, ikdyž sem měl v báwu diff z 325CiA s poměrem 3.46 voproti standardnímu 3.07, takže to jelo fakt pěkně :)

V tomhle případě šlo o to, že už nemám tolik volnýho času, tak sem chtěl nějaký "nový" auto, kde budu jenom lít benzín/naftu a měnit olej :) Přemejšlel sem ještě vo AR 159, ale pak se naskytla možnost koupit tuhle Škodovku a nebylo co řešit (prodával známej, takže vo autě všechno vím). Ale nejseš zdaleka jedinej, kterej se tý mojí výměně diví :D

Odkaz ke komentáři

Díky :) S MTECama jsem spokojenej, výdrž zatím nemůžu hodnotit, ale snad na tom nebudou špatně jako nightbreakery :)

Jinak ještě koumám nad těma ledkama do SPDS, mohli byste doporučit např. něco z eBay ? Chtěl bych nějaký bílý, který se nebudou jevit jako prdlá žárovka... Odporem to řešit nechci...

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=py21w+led&_sop=15&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=py21w+led+-amber&_sacat=0

Odkaz ke komentáři

Já mám nyní docela drahé PIAA, bohužel mi je poslali s vyšším kelvinovým číslem, než jsem objednal - "xenon efekt" sice výborný, životnost taky velmi dobrá, ale svítivost špatná.

Co se týče LED do denního svícení, tak s tím mám taky dost zkušeností, ale jen co se svítivosti a kvality týče, nikoliv elektriky (protože nemám faceliftovou elektriku, takže nemám kontrolu žárovek na denní svícení). Dal jsem tomu dost času a úsilí, než jsem našel ty pravé. Doporučuju celokovový typ jako na

videu - mají tam na to taky nějaký adapter právě na zrušení hlášení prasklé žárovky. Nevím, jak teď, ale v době, kdy jsem tohle řešil, tak tento typ u nás nebyl k dostání. Vyzkoušel jsem předtím 3 různé páry zakoupené u nás a všechny mi vytvořily matný povlak na parabolách, což znatelně sníží odrazovou vlastnost. Nestalo se to jen mně, už jsem tu někoho na to taky upozorňoval a už někdo přišel i s nějakým vysvětlením, proč se tak stalo.
Odkaz ke komentáři

phpbb : co sa tyka Led do denneho tak je to trosku komplikovane :wallbash: vela chalanov tu skusa rozne ledky ale vacsinou to konci hlaskou prasklej ziarovky alebo zajdutej paraboly :wallbash: da sa to riesit ze si vypnes cez diag. hlasesnie prasklej ziarovky alebo pouzijes odpor. je tu na to tema ohladne tych lediek. ja tiez cakam na nieco co bude ok pretoze odpor nechcem a ani vypinat hlasenie cez diag. nechcem.

Odkaz ke komentáři

Díky všem za pochvaly :) S Těma LEDkama do SPDS teda zatím počkám, riskovat vypálený paraboly se mi nechce...

Kyselinka: mám 4350K Super White, ve svítivosti sem oproti běžnejm asi nezaznamenal nějakej výraznej rozdíl, ikdyž těžko soudit - jezdím jen po městě, kde je spousta jinejch zdrojů světla...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...