Přejít na obsah

Aditiva


Doporučené příspěvky

hosi zakladam toto tema pre tych co v tom nemaju jasno tak ako ja :wallbash: po precitani x clankov a for a po niekolkych radach od par ludi stale neviem ci liat aditiva(vif) do nafty. mam na mysli celorocne pouzivanie nie len na zimu. niektory tvrdia ze pridavat iny zasa ze nie. takze newem co spravit. jeden mechanik mi powedal ze do svojho passata dava aditivum a ze ma tichsi chod motora a lepsie starty.kamarad zase dal aditivum a odislo mu cerpadlo s filtrom (sice na peugeote ale aj tak) ja som vyvozil jednu flasku aditivu (castrol) a nespozoroval som ziadne zmeny. tak prosim o rady ci je lepsie dat do motora s CR aditivum alebo nie pripadne ake mate vyskusane a ake by ste neodporucali. vdaka :pivo::palec:

Odkaz ke komentáři

:palec::prcprc:

Mas tu malo tem o aditivach!!!!:lol:

 

:palec: kamarad zase dal aditivum a odislo mu cerpadlo s filtrom (sice na peugeote :lool:

 

Este mi prezrad co odislo na filtry po pouziti aditiva :D A keby nedal aditivim tak to zvalite na co ZE ZLA NAFTA!!!!

 

Davaj VIF cely rok.

 

Moje hodnoty vstrekov cez vag 0,2 -0,2 0,1 0,0 Vif pouzivat uz niekolko rokov.

Odkaz ke komentáři

po 1001,

na to neexistuje jednoznačná odpověď, někdo je zastánce a někdo je prostě odmítá záleží na tobě je všeobecně známo že v ČR tankujeme špatnou naftu takže za mě aditivum není na škodu, dále pak záleží co tankuješ, třeba taková verva už aditivovaná je pokud budeš ale tankovat nějakej shit tak to aditiva nezachrání to už se taky někdě řešilo že aditivem pomůžeš kvalitní naftě za mě třeba (EuroOil optimal diesel) ale pokud budeš kupovat špatnou naftu tak aditivem z ní dobrou neuděláš... záleží na toběhuh.gif

Odkaz ke komentáři

prochy : upchalo mu palivovy filter na tom peugeote ;) a to hned ako nalialal nejaky vif do nadrze a vyjazdil cca polku nadrze. a aky vif odporucas ty??

header : tankujem na sk na slovnafte od kupy auta stale na tej istej benzinke. predtym som tam takisto tankoval benzin do mojho minuleho auta ;)

Odkaz ke komentáři

:palec: Tak vifom to urcite nebolo upchatie filtra. A este k tomu ze vyjazdil polku nadrze.:prcprc: Vif sa zmiesa s palivom tak nemoze dojst k tomu ze ti upcha filter. A je to blbost ze vif upchava filter!!!! Cistim neriedenim VIFom sa cisti aj cerpadlo. Ja davam 3 vrchnaciky VIFU na plnu nadrz. Vif pouzivam LETNY+ZIMNY.

 

 

cistenie cerpadla VIFOM.

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři

ja mal raz som problemy s motorom, nakoniec mechanik nasiel ze bolo spinave cidlo na vysokotlakom vedeni(auto za jazdy zdochlo a neslo uz nastartovat, alebo nenastartovalo ani na dvore). Dovtedy som neaditivoval.

 

Po tejto skusenosti som kupil Liqui molly vyplachovac, po ktoreho pouziti motor nabral pekny pravidelny chod, a nasledne uz len aditivujem vifom. Vif je na samotne cistenie slaby palivovej sustavy slaby, a hlavne ho tam ide minimalne mnozstvo. Ten vyplachovac sa davkuje cela 0.5l flasticka na nadrz :) takze kto doteraz neaditivoval tak by som mu odporucil takuto ozdravnu kuru palec.gif 10e za flasticku nie je vela, ja uvazujem ze to na jesen znova precistim, preventivne...

 

http://www.mazeto.sk/product/sk/Liqui-Moly-Vyplachovac-Dieselmotorov-500ml

Odkaz ke komentáři

VIF predavaju v pollitrovych plechovkach s odmerkou vo viecku (musis to tam naliat), verziu s vytlacacou odmerkou som nevidel...

Nevyhoda toho pollitroveho balenia je v tom, ze nikdy nevylejes vsetko a niekedy sa zle nalieva z tej odmerky do nadrze.

 

Na zimu davam pri velkych mrazoch az do 2nasobku original davkovania.

Odkaz ke komentáři

lumi: Aditivum treba davat do kazdej nafty. Nasa nafta ani ceska nie je moc kvalitna!!!!!:palec::pivo:

 

Nezalezi od typu naftoveho motora . Napr: SDI,TDI, TDI-PD, CR,HDI,JTD,CDI, TDCI,CDTI,DCI

 

Tak ses málo díval,VIF existuje s tou výtlačnou odměrkou, kde máš rysky na pohodlné dávkování. Sám ho mám, a doplňuju z těch velkých balení .

 

:prcprc::lol:

 

VIF sa nevyraba s vytlacnou odmerkou.:lool:

 

CHCEM vidiet fotku a tam napis ze VIF.

Odkaz ke komentáři

Používám celoročně zimní. Koupil jsem větší balení a doplňuju si tu flašku s tím dávkovačem .Myslím , že to je jedno jestli letní nebo zimní,ten zimní bude asi účinnější. Dával jsem ho deset roků do 1.9 TDI a teď co jsem přešel na TDI CR dávám to taky. Sice jsem měl z toho strach , protože tam píšou že se nesmí nic do tohoto motoru přilévat do nafty, ale na tech pumpách to tam stejně dávají do těch premiových/aditivovaných naft, hlavně Benzina, takže je to tam stejně.

Rozdíl, jestli to tam je nebo neni v jízdích vlastnostech nevidím, že by to třeba nějak líp jelo.

Jinak ,když jsem měl novou tu 1.9 ku, tak sem natankoval na jedné pumpě nějaký hajzl, nevím co to bylo, a auto smrdělo jako svině . byl jsem s tím v servisu , kde to poměřili (jestli neni kat. třeba v prdeli) a zjistilo se , že příčina je nekvalitní nafta. Díky tomu , že jsem to tam dával , se asi nestalo nic co by poškodilo motor. Jinými slovy , tím , že to tam bylo ,tak to z toho bordelu udělalo aspoň "špatnou" naftu a nic se nestalo horšího , než to , že to smrdělo a hulilo .

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
    • Dveře, jako že plech určitě stejný, ostatní věci jako zámek, spouštění okna a řj už mohou být jiné. Ale to se přehodí.
×
×
  • Vytvořit...