vevca Odesláno Květen 23, 2013 Sdílet Odesláno Květen 23, 2013 Mám dotaz, nějak nejsem stavu pochopit, jak přesně u naftáka toto funguje, nebo spíš jinak, jak to vůbec u nafty funguje se spětným luftem od turba, když se přeřazuje, nebo když se tomu naloží?? Kam to fouká, u benála je to jasný, ale na naftě, nějak nevím kam ten luft po zavření klapky valí, protože občas slyším, takové to papapapa, nevím jak to popsat, prostě jak kdyby ten přepad nefungoval. Ale spíš jsem ho vůbec nenašel, jen co vm, tak je na EGR ten kokotskej chaldič, a tot asi tak vše, ani v manuálu jsem se toho moc nedočet, takže ví někdo?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Květen 23, 2013 Sdílet Odesláno Květen 23, 2013 BLOW OFF ventil u dieselu nema zadnou funkcni vec jako u benzinu tudiz ti to udela jen mensi piskot pri prerazeni ale na funkci to vliv nebude mit jak u benalu ze ti to podrzi otacky a nespomalis pri ostre jizde,tez se mi to libi ale je to zbytecne u diesela 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Květen 23, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 23, 2013 ale to já vím, já se ptám kde to v základu je v oktě nebo jak to tam funguje, mě totiž připadá, že turbo jakmile se pustí plyn tak se zavře klapka a jde zpětnej ráz na turbo, to už znám z benzínáků, tak jak je to u té nafty řešený??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Květen 23, 2013 Sdílet Odesláno Květen 23, 2013 Tak to jsem te spatne pochopil sry ;-) myslel jsem ze tam chces dat blow,nevim kde to tam je.Jen vim ze jak to neni zahrate tak zpetnej tlak ventilu je o dost hlasitejsi na 2a3 rychlosti,me to udela jak preradim ale nezkoumal jsem to,vliv to u dieselu nema zadny podle me a diskuze ktere jsem cetl,slouzi pouze na odvod nahromadeneho vzduchu.Proc to tak zkoumas? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Květen 23, 2013 Sdílet Odesláno Květen 23, 2013 A seš si jistej že je u TDi klapka? nezavřou se jenom vstřiky ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Květen 24, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 Jak jsem psal u benzínáka vím, měl jsem ho a dával jsem HKS, u nafty moc právě nevím, proto se to snažím tady zjistit, jediný když jsem čistil okruh, tak jsem přišel na podtlakem ovládaný ventil od EGR, nebo spíš od toho výměníku, kde je taky podtlakem ovládaná klapka, ale to samozřejmě vede ze svodové části, ne z kompresorové. Přece nemůže v základu turbo tlačit a pak při přeřazení, nebo pustění plynu, přetlak zpět na lopatky turba, fakt nevím jak je to u té nafty proto se ptám, něco tam snad být musí, já na zvuk seru, jde mi o případnou životnost turba. P.:S to víš že jsem, nebo aspon u BKD tam klapka je (zhášecí) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Květen 24, 2013 Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 Na tdi pd už klapky jsou :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Květen 24, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 fajn, tak to mě ale furt nepomohlo. Na jakým tedy principu to u té ropy funguje?? Tam se jako ten přetlak neodvádí??? To je snad blbost ne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Květen 27, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 27, 2013 nikdo neví?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel805 Odesláno Březen 11, 2021 Sdílet Odesláno Březen 11, 2021 Ten odfuk alebo tlak.. Nejde s5 do turba. Dieselové motory s elektrický ovládanou klapkou a egr to majú riešené tak ze pri presiahnuti maximálnej výšky tlaku sa pootvori EGR a tlak ujde do výfuku :) ľudia ktorý laicky chipuju auta upravujú soft aby sa egr otváral neskôr alebo vôbec pri pretlaku. Za následok to ma vyšší tlak.. No a jak už je známe. Čím vyšší tlak tým vyšší výkon.. Samozrejme klasikou pri takýchto úpravách bez úpravy vedenia turba a intercoolera sú otecene potrubia alebo v horšom prípade sa mení jeden origo intercooler za druhým. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.