Filipoo Odesláno Květen 24, 2013 Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 Čaute chlapi! Chystám se kupovat octavii II tdi. Mohli by ste poradit jaký motor spíše vybrat? Díky za názory... Představuju si ročník 2006 - 2008.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarysek120 Odesláno Květen 25, 2013 Sdílet Odesláno Květen 25, 2013 to je asi jedno :D 2006 bych vzal 1.9 od roku 2007-2008 je to asi jedno bud ti na 1.9 praskne ojnice nebo na 2.0 hlava :D koncem roku 2008 uz byly CR myslim to uz bylo lepsi... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Květen 25, 2013 Sdílet Odesláno Květen 25, 2013 ee CR motor se u OII objevil prvně v RS 125kW a pak postupný náběh od MR10 šlo vybírat 77/103 od MR11/12 i 81, PD motory doběhaly na podzim roku 2011 tuším 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Červenec 25, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2013 (upraveno) JJ asi tak, člověk si nevybere, pokud máš pech, je to jedno co máš :lool: Sakra trochu pozdě, nějak jsem si nevšiml Upraveno Červenec 25, 2013 uživatelem vevca 0 Citovat Odkaz ke komentáři
czab Odesláno Srpen 1, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2013 Zdravím, taky mám v plánu koupi OII rok 2008+ (kvůli financím), ale dost mě zaráží to co píšete o autech 2007-2008. Můžete prosím trochu rozvést kterým autům se přesně vyhnout? Jde mi jen o TDI-čka. Nejde ty špatné (kazové) vytřídit podle VIN nebo kódu motorů? Za co nejpodrobnější odpověď budu rád. Jinak hledám octu do 200 000,- v TDI, co myslíte že bych nejslušnější mohl sehnat (najeté km, výbava atp.)? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest josefnovak83 Odesláno Srpen 15, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2013 Zdravím, taky mám v plánu koupi OII rok 2008+ (kvůli financím), ale dost mě zaráží to co píšete o autech 2007-2008. Můžete prosím trochu rozvést kterým autům se přesně vyhnout? Jde mi jen o TDI-čka. Nejde ty špatné (kazové) vytřídit podle VIN nebo kódu motorů? Za co nejpodrobnější odpověď budu rád. Jinak hledám octu do 200 000,- v TDI, co myslíte že bych nejslušnější mohl sehnat (najeté km, výbava atp.)? Nech si dovézt něco z Německa s jasnou servisní historií. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Srpen 26, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2013 TO je pravda, jedině německo, tady do toho ani neumíme nalít olej, neumíme u toho vlastně nic, tady to nikdy nemá servisní historii, a vůbec, kde se to vyrábí?? Už to dávno není pravda, z D ty auta jsou uplně stejný, co se týče kazivosti, tak je to profláknuté u 2,0 TDI BKD hlavy a turba, u 1,9 TDI hlavně BXE zase ojnice, ale samozřejmě není výjimkou ko 2,0 BMM, nebo 1,9 TDI BKC,či BJB, nebo BLS čili jak jsem psal, základem by měl být pořádný servis po 15tis max, ne po 30tis, zahřívání motoru a pak až nakládání, nechat motoru vykadlat hlavně kvůli turbu, pravidelně měnil olej, filtr, vzduchovej i palivovej, tankovat kvalitní naftu. Je tam tolik faktorů, že nikdy neovlivníš všechny, a bud máš pech, nebo štěstí. Samozřejmě je ideální, nekupovat nějakou fleetovku, nebo nějakou firemku, která na svůj rok stojí málo, ale nemá výbavu a za 3 roky má nakrouceno 150tis. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Srpen 26, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2013 je to prakticky jedno, co zvolis - co ti vyhovuje. Dukladne si to ale prover. Kazovy je uplne vsechno, kdyz se k tomu nekdo chova jako dobytek. Sepisu par bodu, mych poznatku. 1) zaklad: http://www.zkontrolujsiauto.cz/autotracer-o-historii-vozidla zjistis tu udaje z velkyho technicaku, kod motoru atd.. Havarie, kilometry, leasing, kradene apod... za tech 500,- to stoji za to ;) 2) s VINem bez do autorizaku at ti reknou pripadne opravy a zaznamy. Mne to dokonce v autosalonu ukazovali na monitoru. 3) zjisti si nejvetsi problemy a zamer se na ne. Napriklad, jak zjistit revizi hlavy u BKD (2.0 TDI 16V) atd.. 4) zkontroluj v motor. prostoru plastovy dily - je na nich vyrazeny datum vyroby. Dil muze byt starsi, nez je vyroba vozidla, protoze se muze jednat o skladovku. Novejsi dily jsou podezrely a chce to vic zkoumat. 5) kontrola karoserie - zadni dvere museji jit stejne a nesmi jit ztuha. Pokud jdou ztuhe nebo ne-stejne, je to nejspis zkrizeny a od toho ruce pryc. 6) koukni pod prahy, tam jak se auto zveda na heveru - takovy vylisek/vycnelek. Pokud tam budou pravidelny otlaceniny/odreniny siroky cca 7cm-12cm je dost mozny, ze karoserie byla rovnana na stolici (autorizaky ji zapisujou). 7) vizualni a elektronicka kontrola laku, zakladni merak stoji cca 500,- a poslouzi dobre. 8) slusny prodejce ti to napichne na VAG a zkouknete chyby. 9) kontrola podvozku ze spod, ramena atd... 10) testovaci jizdu musis ridit ty a predevsim se zamer na chod motoru v zaberu, bouchani, klepani, spojku + cokoliv, co je "navic" 11) obloukem se vyhni ceskemu nejvetsimu autobazaru, vsichni chapeme asi :) 12) dobry je mit taky v ruce geometrii, stk, emise, vymena rozvodu, vymena oleje. Vyplati se i nekdo, kdo o tom modelu hodne vi. dost veci mam od kamarada, co dela pro koncern (primarne Skodovka) a vlastnil 8 let auto-pneu servis. Na vsechno, co ti prijde nenormalni, se zeptej. Prodejce, ktery se za to auto nestydi a nema co skryvat ti rad odpovi - a nebude kecat, ze to tak maji prece vsichni. Kazdopadne pocitej s tim, ze budes potrebovat nejakou rezervu na nejaky drobny opravy. Typicky rozvody, olej, gumy apod.. Pojem nehavarovano je v ceskem pravnim radu momentalni stav, neznamena to tedy, ze auto nebylo nikdy havarovany. Jeste jedna vec, koukni se na dverni tapec u ridice, pokud je nahore promackanej od lokte, tak auto jezdilo dalnice za 200k sezenes peknej pred FL r.v. 2007-2008, Elegance, se 140k+ km, spis liftback nez combi a spis 1.9 TDI nez 2.0 TDI. Preju dobrej vyber edit: sakra, to je referat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Srpen 26, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2013 ............ u 1,9 TDI hlavně BXE zase ojnice, ....................... Jen k tomuto doplním, že se to týká vozů od roku 2007 do roku 2008. Osobně bych volil vůz především bez DPF a s kompletní servisní historií. Pokud se ještě tedy rozhoduješ mezi 1.9 a 2.0 tak je to úplně jedno, jen u 1.9 tě vyjde lépe pojistka. A výkon se dá dohnat kvalitním chipem, který leckdy je lepší nežli charakteristika obyč 2.0. ;) Tááááák a teď mě rozcupujte.... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Srpen 27, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2013 klidně i s DPF, dá se to vyřešit, pokud se to posere do 2tis ;), takže je to úplně fuka. :lool: P.S. a když načipuješ 2,0 tak to zase 1,9 nedožene vubec (všechno myšleno v serii) :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filipoo Odesláno Srpen 27, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 27, 2013 No asi pujdu do 1,9 77kw,r.v. 2006-2008... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Srpen 27, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2013 Volil bych model spíš do roku 2/2007. To znamená 1/2006 - 2/2007. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 27, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2013 je to prakticky jedno, co zvolis - co ti vyhovuje. Dukladne si to ale prover. Kazovy je uplne vsechno, kdyz se k tomu nekdo chova jako dobytek. Sepisu par bodu, mych poznatku. 1) zaklad: http://www.zkontrolujsiauto.cz/autotracer-o-historii-vozidla zjistis tu udaje z velkyho technicaku, kod motoru atd.. Havarie, kilometry, leasing, kradene apod... za tech 500,- to stoji za to ;) 2) s VINem bez do autorizaku at ti reknou pripadne opravy a zaznamy. Mne to dokonce v autosalonu ukazovali na monitoru. 3) zjisti si nejvetsi problemy a zamer se na ne. Napriklad, jak zjistit revizi hlavy u BKD (2.0 TDI 16V) atd.. 4) zkontroluj v motor. prostoru plastovy dily - je na nich vyrazeny datum vyroby. Dil muze byt starsi, nez je vyroba vozidla, protoze se muze jednat o skladovku. Novejsi dily jsou podezrely a chce to vic zkoumat. 5) kontrola karoserie - zadni dvere museji jit stejne a nesmi jit ztuha. Pokud jdou ztuhe nebo ne-stejne, je to nejspis zkrizeny a od toho ruce pryc. 6) koukni pod prahy, tam jak se auto zveda na heveru - takovy vylisek/vycnelek. Pokud tam budou pravidelny otlaceniny/odreniny siroky cca 7cm-12cm je dost mozny, ze karoserie byla rovnana na stolici (autorizaky ji zapisujou). 7) vizualni a elektronicka kontrola laku, zakladni merak stoji cca 500,- a poslouzi dobre. 8) slusny prodejce ti to napichne na VAG a zkouknete chyby. 9) kontrola podvozku ze spod, ramena atd... 10) testovaci jizdu musis ridit ty a predevsim se zamer na chod motoru v zaberu, bouchani, klepani, spojku + cokoliv, co je "navic" 11) obloukem se vyhni ceskemu nejvetsimu autobazaru, vsichni chapeme asi :) 12) dobry je mit taky v ruce geometrii, stk, emise, vymena rozvodu, vymena oleje. Vyplati se i nekdo, kdo o tom modelu hodne vi. dost veci mam od kamarada, co dela pro koncern (primarne Skodovka) a vlastnil 8 let auto-pneu servis. Na vsechno, co ti prijde nenormalni, se zeptej. Prodejce, ktery se za to auto nestydi a nema co skryvat ti rad odpovi - a nebude kecat, ze to tak maji prece vsichni. Kazdopadne pocitej s tim, ze budes potrebovat nejakou rezervu na nejaky drobny opravy. Typicky rozvody, olej, gumy apod.. Pojem nehavarovano je v ceskem pravnim radu momentalni stav, neznamena to tedy, ze auto nebylo nikdy havarovany. Jeste jedna vec, koukni se na dverni tapec u ridice, pokud je nahore promackanej od lokte, tak auto jezdilo dalnice za 200k sezenes peknej pred FL r.v. 2007-2008, Elegance, se 140k+ km, spis liftback nez combi a spis 1.9 TDI nez 2.0 TDI. Preju dobrej vyber edit: sakra, to je referat a asi nejlepší je si s sebou vzít někoho, kdo dané značce rozumí ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kaspel Odesláno Srpen 27, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2013 Jen k tomuto doplním, že se to týká vozů od roku 2007 do roku 2008. Osobně bych volil vůz především bez DPF a s kompletní servisní historií. Pokud se ještě tedy rozhoduješ mezi 1.9 a 2.0 tak je to úplně jedno, jen u 1.9 tě vyjde lépe pojistka. A výkon se dá dohnat kvalitním chipem, který leckdy je lepší nežli charakteristika obyč 2.0. ;) Tááááák a teď mě rozcupujte.... :D Velké plus je u té 2.0 TDi šestikvalt. V práci máme 2.0 TDi a oproti mé 1,9 TDi je to fakt nebe a dudy. To auto je navíc o dost tišší. Volil bych model spíš do roku 2/2007. To znamená 1/2006 - 2/2007. ;) ? mám 10/2007 BXE Jeste jedna vec, koukni se na dverni tapec u ridice, pokud je nahore promackanej od lokte, tak auto jezdilo dalnice Tak to nemusí být vždy výhra. Pokud to jezdil mamrd nebo slepice a po ostré jízdě po dálnici to u benzinky hned chcípl. Případně tomu naložil hned jak se dostal na dálnici (pokud vyjižděl hned u ní), tak to bude určitě na výměnu turba. Tak pořád lepší výměna turba (při dnešních cenách) než auto huntované po městě s přískoky a po okreskách (tlumiče, dvouhmota, EGR). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seda Odesláno Srpen 28, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2013 auto mám dovezené z Německa + serviska.Auto stočené o cca 120tis km a serviska falešná a při tom na přední straně je ten štíteka to vypadá jak originál.I v Německu stáčej auta. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 28, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2013 tak máš třeba tu čelní stranu původní a zbytek servisky padělek, celkem běžná praxe :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Srpen 28, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2013 Velké plus je u té 2.0 TDi šestikvalt. V práci máme 2.0 TDi a oproti mé 1,9 TDi je to fakt nebe a dudy. To auto je navíc o dost tišší. ? mám 10/2007 BXE 1. 6kvalt dobré, tišší jenže je tam problém s vůlí na pouzdře převodovky a kvalty jsou kratší. Někomu to nemusí vyhovovat. Kompromisem je vzít 1.9TDI 4x4 je to čtyřkolka s 6kvaltama. :D 2. Je známé, že koncern VW udělal v těchto letech chybu na motorech BXE a vinou tohoto praskají ojniční šrouby. Stačí si zadat v googlu nebo na fórech ( VW,SEAT,AUDI,ŠKODA) slovo BXE a hned máš dost čtení. :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 28, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2013 každej motor má něco, u klasícké 1,9TDI je zase malý setrvák, odcházejí 5kvalt převodovky - rozskočí se diferák. BXE jsem viděl prasklou ojnici už i u MR2010, takže to nejde paušalizovat bral bych to 1:1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Srpen 28, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2013 Souhlas každá verze má své. O tom žádná. B) Co se týká setrváku, tak se domnívám že narážíš na dvouhmotu jako celek, ale oba víme že je to v přístupu a stylu jízdy ;) . Abych se přiznal o odcházejícím 5 kvaltu - to slyším poprvé. :o Za to o rozkočeném diferáku jsem něco početl, bohužel ve spojení s špatným chipem a "závodníkem" za volantem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filipoo Odesláno Listopad 10, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 10, 2013 Souhlas každá verze má své. O tom žádná. B) Co se týká setrváku, tak se domnívám že narážíš na dvouhmotu jako celek, ale oba víme že je to v přístupu a stylu jízdy ;) . Abych se přiznal o odcházejícím 5 kvaltu - to slyším poprvé. :o Za to o rozkočeném diferáku jsem něco početl, bohužel ve spojení s špatným chipem a "závodníkem" za volantem. Tak jsem se rozhodl pro 1,9 BXE 9/2006.. Snad bude dobře sloužit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Listopad 10, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2013 Dobrá volba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filipoo Odesláno Listopad 19, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2013 Tak jak jsem napsal výše,dnes jsem se stal hrdým majitelem Octavky II, 1.9 tdi 77kw, BXE, rok 2006/9.. Cena 179tis. Foto a více info dám do sekce "Vaše Octávky II" ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.