Přejít na obsah

ABS

Hemyngvej

Doporučené příspěvky

• o 4 týdny později...

Nechci zakládat nové vlákno, proto píšu sem.

Rozsvítila se mi kontrolka ABS. Píchl jsem to na diagnostiku a ta mi vypsala jako chybu:

00285 - Snimac otacek vpredu vpravo (G45)

Kde najdu snímač vím, ale netuším, co musím udělat, abych ho vyndal a mohl vyčistit. A sem směřuje můj dotaz. Lze snímač vyndat i bez sundávání brzdového kotouče? Jak hodně musím zabrat, abych ho vyndal?

Odkaz ke komentáři

ano, je to zasunute zozadu, ale ked som menil snimac ABS ja, tak bol tak zapeceny,ze nebolo mozne ho vybrat bez vybratia brzdoveho kotuca. Ten som musel dat dole a vyklepat pomocou srubovaku cely ABS snimac von. Bol tak zapeceny,ze sa rozmrvil a musel som ho vyberat po kuskoch. Samozrejme netreba zabudat novy snimac POTRIET vysokoteplotnou pastou na zabezpecenie rozoberania spojov. Aby sa to potom dalo lahko rozobrat a nemuseli ste sa s tym nadriet zas :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj, nechodí mi ABS, respektive chodí ale jak se mu chce. Diagnostika píše Sporadická závada Snímač zadního levého kola. Chová se to tak že se někdy po rozjezdu a překročení 20 KM ABS aktivuje. Někdy to vzdrží fungovat i dva dny a jindy zase po pár metrech hned vypne. Měl sem podezření že je špatnej kabel, ale dnes sem ho zkusil proměřit a zdá se O.K. Už byl asi měněnej protože u zadního blatníku v kufru je napojovanej. Chtěl sem vyndat čidlo ale je tam zapečený. Podle dílenské příručky by se to mělo nechat vymlátit přes díru na šroub co drží kolo, má s tím někdo zkušenost? Existuje nějakej zaručenej způsob jak zjistit jestli je to čidlo, nebo kabel? A ještš otázka, když bych chtěl vyměnit prachový štíty co sou za kotoučem musím sundavat hlavu kola, nebo stačí kotouč?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...