Přejít na obsah

zadni brzdy nebrzdi


ondraPD

Doporučené příspěvky

ahoj kdy sme koupil fabii TDI nemel sem s nicim problem teda krom cirkulace vzduchu znama zavada sice me to stve,ale bohuzel tato potvora to ma drazsi jak passat nebo podobne auta a ja nehodlam investovat x tisic.

no,ale po asi mesici sem zjistil,ze je zvlneny jeden zadni kotouc a pricina byla zatuhly pistek,ktery zustal vyset kotouc se vyhral a pri dupnuti po pedalu uz znate vysledek. nechal jsem to jednim borcem rozhybat rikal,ze pistek chodi jak novy,ale je propichla prachovkaa chce to pretesnit jinak ty vodici cepy namazal a to chodilo pekne. desticky jsou ve 3ú4 zivota a kotouce jsou nejake drazkovane svine(ktere hrozne hic) a maji 8,9 mm coz je jak nove takze kupovat nove brzdy nesmysl i dkyz kotouc je zvlneny.kolo mi teda uz nepribrzduje,ale po dalsich asi 2 mesicich se divam na kotouce a ony jsou orezle a obrzdeni je patrne na obou kolech jen asi z 20% proste jen sem tam to desticka lizne. auto ma podle me slab brzdny ucinek proti fabii HTP muzu srovnavat. na lehke brzdeni spatne reaguje a pri prudkem uz to je lepsi. Ja jezdim jako pomalu,takze nepotrebuju tak excelentni brzdy,ale vite jak brzdy jsou zaklad. premyslim jestli jen na STK overit jestli fakt zadek nebrzdi STK mam v breznu a rikam si at kdyztak setrim na opravu. ted je akce v jednom skdoa servisu,ze mi brzdy proveri na valcove zkusebne za 99 kc a navrhnou opravu kterou naceni s nejakyma ekonomy dilama nevim co to je zac nepochopil sem z popisu jestli to vychazi levneji,ale kazdopadne vim,ze otec kdzy daval HTP do skoda servisu byly to nehorazne palky. nevim jestli zajet na STK nebo do toho skdoa servisu cena vychazi stejne 99ku 100 kc plus ten servis mam o 15 km dal.no a stejne kdyz s ezjisti,ze je neco se trmenama v servise skoda meni jen trmeny ze?Na druhou stranu byl sem menit gumy aprobiral s mechanikem celou fabii a rikal,ze ty trmeny jsou tak levne,ze se vubec nevyplati repas trmenu,ze na tom stravi 3 hodiny plus matros a ze to vyjde aj draz. je to tak? pripadne co se mohlo posrat,ze ty zadni kotouce nejsou obrzdene? Na aute mam vic veci co bych chtel resit,ale ted prijdu o zamestnani a nemuzu si dovolit investovat moc penez.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

no já bych to rozebral skoukl jestli volně chodí destičky jestli nejsou přirezlý -dost častý případ,pak bych si skusil jestli mi dobře vyjíždí a zajíždí pístek brzdiče pokud to vše chodí jak má rádně odvzdušni celý brzdový systém pokud by ty zadky nešli odvzdušnit je možný že se zevnitř rozpadaj brzdový hadice a bude to chtít nové :)

jinak ted sem si měnil komplet zadní brzdy na oktávku a cena 1300kč firma ABB-značka doporučená známým co má servis a léta je montuje takže nemyslím že by to na fábii mělo bejt dražší práci si uděláš sám i před barákem :palec:

co se týče třmenů pokud netečou pístek vyjíždí a zajíždí není orezlý a pokud zatáhneš ruční brzdu a ta drží tak nevidím důvod k repasu :rolleyes:

na servis si najdi šikovnýho garážníka nebo si dle místa tvého bydliště nech někoho doporučit bude to určitě levnější než autorizák :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...