Přejít na obsah

Dotaz - volnoběžka alternátoru

Guest Luk87

Doporučené příspěvky

Zdravím, dře a ve vlhkém dni mi dost píská ložisko které je ve volnoběžce alternátoru. Při zahřátí motoru pískot ustane ale je po otevření kapoty slyšet jak jde na sucho. Cena nové volnoběžky se pohybuje v rozmezí 1000 - 2300kč a to na mě dost. Ptám se tedy, dá se to ložisko vyndat s volnoběžky a dát tam nové nebo musím koupit celou novou volnoběžku.

Odkaz ke komentáři

Jestli je to tak, jak píšeš, pak je podle mých zkušeností třeba IHNED jednat bez ohledu na cenu a současně i vyměnit napínač řemene (cca 2.500,-) a řemen (cca 600,-), které mají v této době již nejlepší léta daleko za sebou. Je totiž jen otázkou krátké doby, kdy se vícedrážkový řemen po "kousnutí" volnoběžky přetrhne s možností dalších škod v motorovém prostoru (u mne to byly další škody na plastech a kabelech za cca 1500 Kč jen za materiál a navíc motor nešel nastartovat, takže + odtah). Pochopitelně pak nejde ani vodní pumpa, alternátor, posilovač řízení (a pochopitelně i klima, což ale není teď to nejdůležitější), takže hrozí uvaření motoru a otázkou je, jak daleko dojedeš jen na baterii...

Mne ta "sranda" s odkládáním vyšla ve finale jen na materiálu a odtahu na ví jak 7.000,- Kč.

PS. A vyvaruj se pokušení koupit levné díly z Č.!

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...