Přejít na obsah

kovove "Hrkanie" prevodovky

Doporučené příspěvky

Dobry den,

Mam otazku, ohladom mojej octavie. Jazdim na nej uz cca 30k kilometrov, a vsetko v pohode. Respekt voci VW koncernu za tento motor (bez dpf), a celej platforme PQ35. Dokonca som si aj vymenil radio za audience mp3.

Dost bolo offtopic. K teme:

Ide mi o to ze v prevodovke nieco hrka, ale len ked je zopnuta (nieje stlaceny pedal). Na volnobehu sa to prejavuje ako kovove dretie sa o niecoho. Ale akonahle na volnobehu stlacim spojku, tichucko, ziadne hrkanie, tak ako by mala ist - tzn v spojke asi problem nebude. Pocas jazdy - ked mam vypnute radio aj climatic, tak je pocut take jemnucke hrkanie (nie kovove, ale doslovne hrkanie), hlavne ked pustim plynovy pedal, alebo tiez aj ked sa zopina spojka pri rozbehu na 1ke (take hrknutie) ako. Viete co by to mohlo byt ? Popripade co treba vymenit ? Davnejsie som nieco hladal a som sa docital ze je to bezna "feature" vw prevodovie (docital som sa to vo fore o benzinovej fabii - ale nie toto forum) a vyzaduje generalku. Kedze stym som najazdil 25000 km len po meste asi velmi velky dopad na funkcnost vozidla to nebude mat ... Aspon sam vidim aky som lenivec.

P.S:Auto som kupoval pred rokom 30k kilometrov dozadu, a bola menena spojka aj s dvojhmotou.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Ja som teraz trafil nedavno srnku, auto je sice 100% pojazdne, ale jedna sa o svetlo, hmlovku, blatnik, podblatnik a spodny spojler. Pri oprave chcem aj riesit toto hrkanie, neskor sa vyjadrim co to bolo. Len dodovam, spojka bola komplet menena necele 2 roky doazdu, takze mozno este pojde na zaruku to lozisko (mozno 2hmota).

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...