Přejít na obsah

Octavia 1,6 74kw

Guest vosa.007

Doporučené příspěvky

Zdravim a prosim o radu,koupil jsem si pred mesicem octavii z roku 1998 obsahem 1,6 74 kw, najeto pri koupi 209 tisic,s autem mam porad nejake potize vice je na servise nez doma jsem stoho uz celkem nestastny. Nyni po opravach od vymeny oleje a vsech filtru se mi na 3000 tisicich najetych km ztratil v motoru olej cca 1,75loleje dlivany na vickrat,nevim cim to je zpusobene optickou kontrolou motor nikde netece,znamy mi rikal ze kdyz jede za mnou ze to silene smrdi jak kdyz se prepaluje fritak,motor jede plynule ajde za plynem necuka nic pouze velky odber oleje motor nekouri nebo jsem si zatim nevsiml co to muze zpusobit a opravovat nebo neopraovat matenekdo zkusenost za kazdou radu dikya dale motor se mi nedokaze dostat behem jizdy na provozni teplotu je porad jako podchlazeny a je zvysena spotraba prumerna o cca litr,vymenil jsem termostat a po cca 5 dnech kdy teplota byla ok to dela znovu je mozne aby to delal opet termostat a nemaji tyto 2 veci neco spolecne celkem me to stve stalo me to uz dost casu a penez a nevim co ted dal predem diky

Odkaz ke komentáři

Ahoj, mám stejný motor a při cca 197 000km mi motor začal žrát olej (1-1,5l/1000km). Nejdřív jsem vyměnil jen gufera na ventilech, ale to nepomohlo, takže jsem potom nechal vyměnit pístní kroužky a od té doby je klid :palec: . Ty budeš muset bohužel asi udělat to samé co já :huh: . Dříve jsem to tu řešil, tak si můžeš něco počíst http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=6574 ;) .

Co se týká té teploty, tak samozřejmě se může stát, že i nový termostat může být špatný nebo může být KO teplotní čidlo chladící kapaliny (taky dost často odchází). Toto čidlo http://www.cc-autodily.cz/cidlo-teploty-dvojite-5_5 mi jsem už měnil asi 3-4x a buď mi nefungovalo vůbec nebo fungovalo špatně, tzn. i když byla teplota v pořádku, tak budík ukazoval třeba 70°C ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...