Přejít na obsah

Diagnostika z aukra :)


ptaak

Doporučené příspěvky

Já si jí nedávno kupoval, je to ani ne měsíc. Nejde mi to nainstalovat na Vistu, W7 a na W8 už vůbec ne. Asi to chce ty starší systémy. A že bych toho mohl dělat tolik co popisují, to také ne. Nezobrazí mi to všechny chyby, nemůžu je vymazávat a o kontrole akčních členů si taky můžu nechat jen zdát. Všude hlásí chybu, že potřebuju origo kabel. Ale třeba jsem při instalaci udělal chybu já. Je to aukro, podle všeho domácí výroba, takže to nic světoborného nebude.

Odkaz ke komentáři

Já mám podobný a funguje bez problémů. Mám k tomu VAG 3.09 a funguje mi to bez problémů. čte to chyby všude i z řídící jednotky pravého xenonu jsem nedávno vylovil chybu :) Taky to umí číst hodnoty i logovat, např jsem si s tím změřil průběh tlaku turba. A bez problémů jsem si sním pomocí motordiagu zapnul v komfort jednotce ovládíní oken pomocí dálkového ovládání centrálního zamykání.

 

Takže za ty peníze to umí spoustu věcí, ale samozřejmě profi věci jako základní nastavení škrtící klapky a podobné věci to neumí .. a taky to je jen pro auta do roku 2004

Odkaz ke komentáři

ja mam kabel z ebayu stal ma 5€ (125kč) Kompatibilitu s win 7 necakaj... treba na to XPcko (mozno ti to na 7 trochu pojde ale nebude to ono, ale skor nie) ked mas Win 7 ULTIMATE mozes si zdarma z microsoftu stiahnut xp mode, on ti vytvori vyrtual PC ktory bezi pod XP (ak nemas origo win tak asi to bude chciet viac googlenia aby si tam dostal xp mode ale kazdopadne "Home premium" na to nestaci.. treba Ultimate) /cdčko s driverom si k tomu dostal?/

 

ja som to takto vyriesil a slape to jak ma, dalej si davaj pozor na internet pri pripojenom kabli, neviem co je na tom pravdy ale vraj VAG ked zisti ze nemas kabel aky mas mat tak ti ho moze nejak softwarovo znicit a vtedy je najjednoduchsie riesenie kupit novy... (fakt neviem ci to je pravda ale preistotu wifi na ntb vypinam)

 

tie kable su pre VAG 304 ci jak to je a 409 (budem ich volat 3 a 4)

 

ta 3 sa da krasne cracknut a ide vsetko co kabel dovoli... pri 4 je to horsie lebo sa neda natrvalo aktivovat, treba tam pred kazdym ukonom kopirovat crack do zlozky a to je onicom.. vraj je na to nejaky program co to tam kopiruje automaticky kazdych 5 sek ale mne ta 3 staci tak som to neriesil... vlastne 4 by mala mat naviac len sken pocas jazdy a to tiez neviem ci tie nase kable zvladaju, asi skor nie...

 

dalej sa s tym daju nastavovat kluce, vycitavat pin imobilizera atd atd..

 

naposledy (dnes pred par minutami) som si zapol ovladanie okien cez kluc s motordiag softom.. velmi pekny programcek :)

 

keby si chcel poslat funkcny vag 3 (mam aj 4 ale treba to kopcit) alebo navody na imobilizer, nastavenia klucov a vsetko okolo toho tak napis SS, poslem... pripadne sa pytaj co chces ak budem vediet tak odpoviem :D lebo ja ked som to kupil tak som mal milion otazok, ale da sa do toho dostat :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Bluetooth ELM327 mam. Je dobry ze jsou aplikace i pro Androida takze muzes sledovat ruzne hodnoty behem jizdy. ALE co se tyce cteni zavad mi to nikdy zadnou zavadu nenaslo a kdyz jsem to napojil na VAG tak tam zavady byly. takze cteni zavad je uplne na nic .. neprecte to vubec nic .. Tot moje zkusenost .. jinak ted posledni dobou to uz ani nejde sparovat s telefonem a vubec to nejak prestalo cele makat .. spis to nekupuj .. spis si kup ten VAG s kabelem ..rozhodne ti poslouzi vic ..

Odkaz ke komentáři

Dnes to budem preberať. Nie je to až taká velká položka čiže ak pôjde aspoň niečo (nie len VW koncern ale aj iné značky) tak budem rád a v každom prípade neskôr zakúpim KKL VAG-COM. Mám posťahované nejaké programy v telefone aj v PC tak uvidím. dnes to skúsim spárovať. a mám na vozidle zlú lambda sondu čiže viem sto percentne že tam chyba je tak uvidím či mi ju ten ELM odhalí. Ale ďakujem za radu :)

Odkaz ke komentáři

Takže ELM327 Bluetooth odskúšaný. Bezproblémová spolupráca s Android programom Torque a PC programom ScanMaster ELM. Čítanie, mazanie chybových kodov, Live data - zatial odskúšané tieto možnosti. Celkom spokojnosť. Trošku problém som mal s komunikáciou ale stačí si to osvojiť a potom už nie je problém. Takže ak niekto plánuje zakúpenie niečoho podobného, tak na také domáce používanie odporúčam. :)

Odkaz ke komentáři

Tož gratulace k ELM. Jen bych dodal, že umí zobrazit nějaké live data a chybové hlášení pouze ŘJ motoru navázané na žlutou kontrolku. K vypsané chybě dohledá vysvětlení, postup opravy a dokáže tu kontrolku zhasnout. Než se chyba načte znovu. Takže od toho nečekej zázraky, ale za těch pár kaček je to dobrá věc.

Odkaz ke komentáři

umí zobrazit nějaké live data a chybové hlášení pouze ŘJ motoru navázané na žlutou kontrolku

To je bohužel to co mě štve neukazu sporadické chyby jako např. 17705 která se mi objevuje jednou za čas. Tuhle chybu to neukáže protože kvůli ní nesvítí kontrolka motoru. Ale podle mě to chyba je a mělo by jí to najít. Jinak mám stejnou kombinaci. Torque ve verzi PRO a scanmaster lite. Ale VAG-KKL kabel mi prijde lepší za stejný peníze :)

Odkaz ke komentáři

To je bohužel to co mě štve neukazu sporadické chyby jako např. 17705 která se mi objevuje jednou za čas. Tuhle chybu to neukáže protože kvůli ní nesvítí kontrolka motoru. Ale podle mě to chyba je a mělo by jí to najít. Jinak mám stejnou kombinaci. Torque ve verzi PRO a scanmaster lite. Ale VAG-KKL kabel mi prijde lepší za stejný peníze :)

Otestoval som to na mojej Octavii 1.6 2001 tam v pohode. Ale iba RJ motoru. Na Opel Astra 2.0 mi to nenačítalo chybu akcelerátoru. a na Peugeot 307 2.0 HDI 2005 to zase v pohode chyby našlo.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...