Přejít na obsah

Tahání kabelů

Doporučené příspěvky

Zdar lidi. Je tu spousta lidí co to již dělala tak se zeptám než vymšlet vymyšlené. Je mě jasné že kabely nejlépe tahat prahama. Ale chci se zeptat jak moc toho musím rozebrat? Musím vyndavat sedačky(zadní)? POtřebuju tam dostat 35qmm napájení, do každejch dveří 3x repro kabel. Od radia do procesoru půjde optika. Možná zatím CeNet kabel. Ten jsme měl v plánu táhnout prostředkem. Minimálně tu optiku. Nebo je to prostředkem blbost? Budu rád za jakékoliv připomínky a poznatky. Děkuji moc všem.

Odkaz ke komentáři

Adam: Takže tak jak jsme si myslel. Díky ti. ;-) Pravej na napájení je jasnej. Průchodka je pokud vím nad pedálama. Ty jsi pravým tahal aj repro kabely nebo máš na mysli audio kabelma cinche? Já tím, že mám procesor v kufru a pojedu na aktiv tak budu mít jen jeden krátkej cinch z procesoru do aktiv výhybky a kratky cinche z výhybky do zesů. A repro kabely by bejt rušený neměli. Alespoň se mě to ještě nestalo...

Odkaz ke komentáři

strana u řidiče - plus od baterky (okolo airboxu pod torpédo - černá kostka z plastu - díra do ní - jsem v interieru) a pak touto stranou od zesíku do dveří dvoulinka

strana u spolujezdce - 3x cinche od rádia k zesilovači, spínání remote a dvoulinka k repro v předních dveřích

vyházel jsem komplet boční plasty (spodní ABC sloupky, prahy) zadní sedačky, spodek palubky u řidiče a kastlík

prostřední průduch ventilace (krásně jdou urovnat kabely bez řezání do plastu za rádiem)

když to budeš mít všechno venku tak vyhoď i přední sedačky a můžeš parádně poklidit ;)

mínis jsem vzal pod šroubem prostředního pásu.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Na pořádnej výkon je potřeba pořádných kabelů; ten co vede k relátkům (asi tak cca10mm2) by stačil tak možná na nějakej slabší zesik kolem 200W, na cokoliv silnějšího už je potřeba kabel zvlášt přímo od baterky aby to správně fungovalo, samozřejmě to jde připojit jinde, ale to už by byla dost velká prasárná i zdůvodu bezpečnosti toho zapojení.

Malá ukázka tahání 50ky.

post-621-1267654683_thumb.jpg

post-621-1267654787_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
je hezká teorie, aby to mělo výkon, tak to musí mít průřez, ale zase to nepřehánějte, ono stačí si juknout, co jde za drát od alternátoru a ten je dimenzovaný na cca 150A

kolik je teda odběr subwooferu a zesíku??

jako 50 qmm je solidní maso :D

tak jestli dobre pocitam, tak pri vykonu zesilovacu 1000 W to vychazi cca 83 A. od altiku je cca 50 qmm? a ono taky od altiku k baterce mas ten kabel cca 20 cm. do kufru jsou to 4m coz ma prurez kabelu taky vliv...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...