Přejít na obsah

olejova vana

Doporučené příspěvky

Ahoj vsem.Asi pred mesicem jsem menil olej v motoru a pri dotahovani vypustneho sroubu jsem asi serval zavit ve vane.Zatim jsem to poresil teflonovou paskou,ale chci se zeptat zda to jde opravit nebo me ceka vymena vany...Pro stouraly podotykam ze jsem to nerval jak kun.Dotahoval jsem s citem,takze jsem uz dodelal co bylo zapocato.Ted to trosku prosakuje.Dekuji za radu.

Odkaz ke komentáři

Opravit to jde. Sundá se vana, do výpustné díry se vyvrtá větší díra, do které se vyřeže závit a zašroubuje se závitová vložka, která bude mít stejnou velikost závitu jako výpustný šroub nebo se prostě jen vyřeže větší závit a použije se i větší výpustný šroub ;)

Odkaz ke komentáři

Vana se sundávat nemusí, i když je pravda že na autě se to opravuje hůř. Jsou na to přímo opravné sady. Něco jsem četl i o vložkách HeliCoil (www.helicoil.cz). Zeptej se v nějaké větší mototechně. Já jsem závit ve vaně taky serval, měnil jsem vanu (1000 kč), ale podruhé bych tam vrazil ten HeliCoil, je zbytečné to sundávat, kor když ti to nerosí někde jinde. Navíc s tou HeliCoil vložkou by to pak mělo být odolnější než origo závit v hliníku. Někde tady na fóru se už o tom psalo, myslim.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...