Přejít na obsah

octavia 1

pída

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny co mi jsou schopni poradit,problém je tento:octavku mám asi půl roku a zatím jsem byl bez problému,jen teplé starty byly delší,ale zvýšená dávka to vyřešila,jednoho krásnýho rána jsem nenastrtoval vůbec,vymlátil jsem baterii a nic,dal jsem nové svíčky-nic,ty staré nešla ani jedna,už to nechápu,aby odešly všechny- až když se nastříkal startovací sprej do sání tak chytla,pak den sice startovala,ale nic moc(dlouho) a domu jsem přijel na laně,chcíplo mi to při jízdě,připadá mi,že tam nejde štáva,je možné,že je špatný palivový filtr?v hadičce je spousta vzduch.bublin,jinak nevím,moc znalý tohoto auta nejsem,ale jinak jede suprově,rok výroby je 98 1,9TDI 81KW,předem děkuji za nějaký nápad,či radu.

Odkaz ke komentáři

Neleješ tam naftu z kanystru? Stáří palivového filtru známo? Není prasklý plastový ventil na palivovém filtru? Žhavičky nemuseli odejít najednou. Mohli postupně, ale Ty jsi to zjistil až v tomto stavu - 4x K.O..

Koukni na ty bublinky. Jestli jich je málo - normální. Pokud hodně - špatné. Napadá mne x dalších možností. Nejdřívě prověř tyhle základní, co píše i P2P a pak napiš.

Odkaz ke komentáři
Neleješ tam naftu z kanystru? Stáří palivového filtru známo? Není prasklý plastový ventil na palivovém filtru? Žhavičky nemuseli odejít najednou. Mohli postupně, ale Ty jsi to zjistil až v tomto stavu - 4x K.O..

Koukni na ty bublinky. Jestli jich je málo - normální. Pokud hodně - špatné. Napadá mne x dalších možností. Nejdřívě prověř tyhle základní, co píše i P2P a pak napiš.

Z kanystru dávám docela často,kupuji levnějc,stáří filtru neznám,ale zítra ho vyměním,ventil vypadal normálně,dokonce jsem dal jinej a apod autem louže není,uvidím co zítra udělá ta výměna a asi kouknu i na hadice jestli není nejaká v čudu,dík za vysvětlení těch svíček ;)

Odkaz ke komentáři

Hale, nic proti finančnímu opatřeni, ale kanystry jsou zlo. Již několikrát jsem řešil zalepený sací koš v nádrži kusem odlíplé barvy. Auto jelo, nejelo, jelo, nejelo, ...podle toho, jestli šplouchnutí odlepilo flák barvy, nebo né. Nebo jsi mohl nalévat do trychtýře a spadl Ti tam bordel z horní části kanystru ( prach, špony když ležel kanďák pod svěrákem, ... ). Udělěj filtr, koukni na sací koš v nádrži a pokud bude všechno gut včetně palivového vedení a těsnících kroužků na ventilu palivového filtru, tak se můžeme jít s největší patrností podívat, jestli mám skladem starší vstřikovací čerpadlo.

Odkaz ke komentáři
Hale, nic proti finančnímu opatřeni, ale kanystry jsou zlo. Již několikrát jsem řešil zalepený sací koš v nádrži kusem odlíplé barvy. Auto jelo, nejelo, jelo, nejelo, ...podle toho, jestli šplouchnutí odlepilo flák barvy, nebo né. Nebo jsi mohl nalévat do trychtýře a spadl Ti tam bordel z horní části kanystru ( prach, špony když ležel kanďák pod svěrákem, ... ). Udělěj filtr, koukni na sací koš v nádrži a pokud bude všechno gut včetně palivového vedení a těsnících kroužků na ventilu palivového filtru, tak se můžeme jít s největší patrností podívat, jestli mám skladem starší vstřikovací čerpadlo.

Je pravda že jsem to tam lil bez sítka,jen nevím jak se dostanu kdyžtak na ten sací koš,každopádně se zítra ozvu,jen doufám že na to čerpadlo nedojde,kolik to stojí ta sranda? ;) jinak vám všem zatím děkuju za rady :palec:

Odkaz ke komentáři
Zítra to všechno prohlédni a pak klidně zavolej o rady porady. Tel.: 777788869

Vyndání koše: sejmout část zadního sedáku za spolujezdcem, demontovat kulaty kryt, odpojit palivové hadice - pozor vyteče nafta z hadic, vyšroubovat černou obří plastovou madici, vyjmout koš.

díik,ok ;)

Odkaz ke komentáři

Tak zdravím pánové,po výměně pal.filtru jsem ji musel chvíli přemlouvat,ale pak naskočila(počítám že to byl vzduch)a zatím jede jako dřív,možná i lépe,v tom starým jsem našel hroudu bordelu hned nahoře u díry pro ventil,tak snad to bylo tím,každopádně si budu ted dávat pozor na tankování z kanystru,jinak všem dík za užitečné rady a pomoc,pokud se zas něco přihodí(doufám že ne)určitě se ozvu,mějte se a at vám to jezdí. :( :palec: ;) ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
Tak zdravím pánové,po výměně pal.filtru jsem ji musel chvíli přemlouvat,ale pak naskočila(počítám že to byl vzduch)a zatím jede jako dřív,možná i lépe,v tom starým jsem našel hroudu bordelu hned nahoře u díry pro ventil,tak snad to bylo tím,každopádně si budu ted dávat pozor na tankování z kanystru,jinak všem dík za užitečné rady a pomoc,pokud se zas něco přihodí(doufám že ne)určitě se ozvu,mějte se a at vám to jezdí. :D :P :) :(

Nemáš zač, nakonec to by byla banalitka, jak se zdá. Tak bycha na kanďáky :(

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...