Přejít na obsah

Skrtiaca klapka - problem po vycisteni.

Guest stary

Doporučené příspěvky

Dobry den, mam surny problem s tymto motorom. Motor raz za mesiac po vyradeni skapal, siel som teda po klapke, bola dost spinava, tak som ju vycistil do cista, dal do auta, otocil kluc, nastartoval, slo to biedne, ale stym som pocital, pockal kym sa zohreje na prevadzkovu teplotu, zhasol. Pripojil VAG, zapol zapalovanie, siel Prisposobenie, skupina 00, dal ulozit prednastavenu hodnotu 000, hotovo, navrat. Siel som do zakladneho nastavenia, skupina 001, start, prebehlo to, po nastaveni som mal 0 RPM 92°C 0.04V 000000, vsetko ok. Vypol zapalovanie na par minut. Nastartoval, a prd, otacky zase veselo skakali, vyseli, skakali, trha to pri jemnom plyne ako slak. Toto zakladne nastavenie som zopakoval min. 20x, pricom asi 2x to zafungovalo, a motor bezal ako ma, ale len do okamihu nez som to chcipol, po dalsom starte zase znama pesnicka.. Skusal som na noc odpojit baterku, startlo to ako ma, po dalsom starte sa to zase posralo.. uz som z toho pekne zufaly. Ta klapka funguje iba bezprostredne po resete, a po dalsom starte zase zabudne, a robi debiliny.. predtym auto islo, ziadne cukanie, iba zdochlo mozno raz za mesiac, takze som to viac posral ako opravil.

Odkaz ke komentáři

Klapka je tam povodna, a ma cez 200k takze nevylucujem ze je v prdeli, cidlo teploty vidim vo VAGu, a ukazuje dobru teplotu, to mi hovori ze je dobre? Snad ano. Skusim postriekat motor sprejom na brzdy ci zmeni chod. Taktiez sa chcem spytat kde je v tom VAGu lambda? Je tam v niektorom poli hodnota napatia, mam za to ze to je napatie sondy, stale to ukazuje 0.04V co je blbost, neregauje na otacky/plyn, a po dlhsej jazde zapise chybu /Lambda sonda prilis nizky signal-sporadicky/. Takze to napatie je to co si myslim? Kolko tam ma byt u dobrej sondy? Sakra uz na feline ukazovalo bezrozmerny lambda faktor, z toho sa aspon jeden vyzna, ze ma byt 1.00, nie vo voltoch :) Vdaka za odpovede.

Odkaz ke komentáři

Lambda musí kolísat do max 1V. Pokud ti to u ní píše chybu na vagu, motor škube a nedrží otáčky právě kvuli ní. Zkus jí odpojit a uvidíš. Otáčky by se měly srovnat. Jinak pokud ti ve vagu čidlo ukazuje správně teplotu, ještě to neznamená, že je v pořádku :) Jestli jsi u něj někdy měl na vagu třeba jen sporadickou chybu, vyměň ho, nebo aspoň očisti kontakty. Čidlo teploty dokáže u tohoto motoru nadělat pěknou neplechu.

Upraveno uživatelem squirrelcze
Odkaz ke komentáři

J ta lambada nerobi nic, stale je tam 0.04V, co je skor by som povedal skrat/otvoreny obvod, a len to ukazuje nejaky indukovany sum, obcas tam skoci 0.05, to je stale nic, mala by oscilovat 0-1V pokial viem, takze ako vravis skusim odpojit, viem aku neplechu mi lambda robila na 1.3 SPI. Auto nieje moje, takze sa v tom moc nehrabem, ide ta sonda odpojit aj pri motore? alebo musim liezt do jamy, spominam si ze konektor som videl dole pri vyfuku, dost nesikovne..

Ukazuje dobru (realnu), ale ked otvorim VAG, mozno pol sekundy ukazuje -40°C, teda dolny rozsah, urcite ho premeriam ohm-metrom, chyba nikdy nebola, len ta lambda. Zaujimave je ze pokial som sa tej klapky nechytil, nic z toho to nerobilo, asi si nejako ten motor zvykol :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...