Přejít na obsah

Pedál plynu

Peter_K

Doporučené příspěvky

Odpovím si sám, kdyby někdo řešil to samý... :D

Pod krytkou jeden torx a zespodu je pedál přichycen dvěma plastovýma zobáčky k podlaze. Ten pravý se stlačí dozadu a krásně se vycvakne. Ten levý se odcvakává směrem doprava, ale jde to blbě (zobáček mi prasnul, ale měnil jsem za GTI, tak mi to bylo fuk). Celý to drží v takovým kovovým "udělátoru" takže pokuď měníte kus za kus - no problém.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
3 - levy zobacek nahmatat a tlacit doprava (klidne sirsi plochy sroubovak na vysku)

4 - pravy zatlacit rovne

5 - cepy na kterych drzi plyn

Dokazal by mi nekdo rici presne cislo dilu originalniho plynu na OII RS??? Ale fakt na RS, ne na jinej koncern

Na Octavii II RS je originál číslo dílu skutečně 1K1 721 503N (mrkni na web stránky: http://www.obautodily.cz/skoda_octavia_05_...riginal-704060)

Právě zkouším vyměnit na mojí OII plynový pedál (pouze ten "nášlap" bez modulu) za RS. Podle mého názoru, ale musím stejně vyndat celý plyn. pedál. Mám ale problém s těmi zobáčky u podlahy- vůbec mi nejdou vycvaknout. Asi na to jdu nějak špatně. Zkoušel jsem to se šroubovákem a stejně se mi to nepodařilo. Mám trochu strach, abych je nezlomil. Tvůj návod je dobrej, ale mohl by si mi zkusit poradit ještě nějak jinak, abych to mohl bez problému vyměnit?

Díky moc

Luboš

Odkaz ke komentáři

já osobně jsem na to šel tak, že jsem se podíval na nový pedál, jak jsou tam ty zobáčky... a pak jsem vzal dva šroubováky a šel na to... :D asi po 5 minutách se to podařilo :lool: nesmíš se bát... navíc, když to zlomíš na starým plynu, tak se hovno stane, když máš novej! ;)

Odkaz ke komentáři
já osobně jsem na to šel tak, že jsem se podíval na nový pedál, jak jsou tam ty zobáčky... a pak jsem vzal dva šroubováky a šel na to... :D asi po 5 minutách se to podařilo :lool: nesmíš se bát... navíc, když to zlomíš na starým plynu, tak se hovno stane, když máš novej! ;)

Problém je ale v tom, že já nemám celý plyn. pedál, ale pouze se má vyměnit ten "nášlap", tzn. bez modulu, kde bych ty zobáčky mohl vidět a pak to udělat tak jako ty. Proto mám trochu strach, že bych to mohl ulomit

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...