Přejít na obsah

zničený, nevzhladný opotrebovaný vyskakovací klúč

Kocina

Doporučené příspěvky

Zdravím páni, pri kúpe mojej Octavie 2 combi som dostal dve klúče, jeden úplne nový - vyzeral nikdy nepoužitý a druhý používaný denne - tlačítka vymačkané a ošúpané, plastový obal doodieraný a špinavý a mastný, očko na prívesok ulomené. Začal som pátrať ako zohnať nový klúč poprípade možnosti a opravy, po dvoch návštevách predajcu Hílek s.r.o. distributora pre Škoda mne najbližších v Holíči a v Skalici mi bolo povedané že to neni žiadny problém v Holíči chceli akurát 165€ za komplet klúč a v Skalici len 79€. Cena sa mi prirodzene nepáčila tak som hľadal ďalej aj som narazil na bazos.sk kde ponúka pán jozik z Námestova originálne klúče. Teda nie klúče ale len plastový obal, prázdny, za ceny od 6€ do 10€. Kamaráti ma prehovárali že to budú nejaké laciné náhrašky z číny a že to bude vyzerať ako z hračkárstva. Ale mňa to celkom zaujalo a tak som kontaktoval pána na uvedenom maily. Odpoved bola v krátkom čase naspäť kde mi pohotovo odpovedal na všetky otázky týkajúce sa klúču, dovozu, montáže ceny a dopravy. Tak som ho objednal za 11€ aj s poštovným.

O tri dni bol balíček na pošte, na moje prekvapenie plastový obal vyzeral presne ako originál od Škody, plasty farba štruktúra povrchu, gumemné tlačítka všetko ako originál.

Nakolko sa jedná len o prázdný plastový obal je potrebné premiestniť z pôvodného klúču do nového obalu veškerú elektroniku, teliesko imobilizera a planžetu. Predajca ponúka jednoduché video s návodom. Ja som to robil tak ako je na videu a bez problémov som to mal za pol hodinky hotové. Nič zložité o nieje ale človek musi byt aspon minimalne zručný.

video s návodom:

A pre informáciu komu by sa páčili tie silikonové puzdra na kluče, tiež som sa nechal nachytať a objednal som si biely (k farbe auta). Je to uplná hlúposť, obal sa na strane kde je vyskakovacia planžeta odhrnuje a po pár zastrčení klúčov do kapsy sa už nechce vracať naspäť a plandá ako slonie uši. Kupoval som ju cez ebay za 2,50€ takže ma to až tak nebolí, len Vás chcem upozorniť že to je uplná hluposť.

post-31720-0-28490300-1382428869_thumb.jpg

post-31720-0-69179400-1382429761_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Dnes som tam volal, lebo som si odtial objednaval 1x puzdro kluca a 1x kompletny kluc na Polo a presne toto som sa ich pytal. Sami mi nevedeli povedat naco presne to je, ale ze ked to potrebujem vediet, ze to zisti.

Spominal, ze objednavku na takyto kluc pre OII mal len jednu a bolo to pre dovezenu octu z nemecka, kde majitel mal to PANIC tlacitko uplne zodrate, cize to musel dost casto pouzivat.

Zevraj toto tlacitko ma viacero zahranicnych aut ako VW, mercedes a pod., ze to je u nich asi nejaka norma. No na CZ/SK to nie je potrebne :)

Odkaz ke komentáři

Ja som objednaval kluce na Polo, ako som pisal. Na octu to zatial riesit nemusim, vsetko je to este nove. To, ze kluce na OII su do r.2007, a po r.2007 viem ;)

Podelim sa so skusenostou s dodavatelom www.novykluc.sk

Vcera na obed som urobil objednavku klucov, prihodil som si tam este nejake znaky, aby objednavaka bola nad 50€, vtedy je postovne zdarma. Dnes rano uz zvonila postarka a kluce som mal doma, takze v celku rychle dodanie, co som bol prijemne prekvapeny :palec:

Objednaval som toto:

http://www.novykluc.sk/sk/autokluce/160-vw-volkswagenpassat-polo-golf-touranbora-3-tlacidlovy-planzeta-hu66.html a http://www.novykluc.sk/sk/kluce-s-elektronikou/199-volkswagenskodaseat-3tlacitkovy-vystrelovaci-1j0-959-753-da.html

...k tomu som prihodil este znaky do klucu Skoda, VW a Alfa romeo :)

Zo stareho klucu som pouzil planzetu, imobilizer a elektroniku. Prehodit to islo jednoducho, no trosku som mal problem s vybratim imobilizeru, nakolko v starom kluci bol poriadne zalepeny a kedze ma sklenene puzdro, tak som sa bal, nech ho neodpalim. Zavolal som tam a chalan bol maximalne ustretovy a poradil mi ako najlepsie vybrat ten imobilizer. Stary kluc som musel tak, ci tak cely prelomit vo zveraku, inak sa to nedalo vybrat. Sice som to sklenene puzdro imobilizeru trosku praskol, ale nastastie sa nerozpadol...to mi aj chalan hovoril, ze ked ho prasknem, este sa nic nestane, len nech ostane cely :)

Nasledne som kluc cely zlozil a je pripraveny na pouzitie. Este potrebujem v klucovej sluzbe narezat planzetu na tom druhom novom kluci a sparovat ho s autom. Toto neviem ako vyriesit, asi jedine s autorizakom :huh:

V celku som s tym shopom spokojny, takze mozem odporucit :palec: Fotky som nerobil, popripade mozem zajtra spravit, ak bude cas.

@lumi: kludne kluc objednaj, potrebujes tento: http://www.novykluc.sk/sk/autokluce/281-skoda-kluc-novy-model-3-tlacidlovy-planzeta-hu66.html

...len podotknem, ze k tymto klucom sa nedodava znak (aspon ja som nedostal), cize ten treba tiez objednat. Znak sa automaticky dava len ku komplet klucu s elekronikou.

@Mirouch76: ak to PANIC tlacitko nemas ani na jednom kluci, tak to myslim nemusis vobec riesit :)

Odkaz ke komentáři

Ja som objednaval kluce na Polo, ako som pisal. Na octu to zatial riesit nemusim, vsetko je to este nove. To, ze kluce na OII su do r.2007, a po r.2007 viem ;)

Podelim sa so skusenostou s dodavatelom www.novykluc.sk

Vcera na obed som urobil objednavku klucov, prihodil som si tam este nejake znaky, aby objednavaka bola nad 50€, vtedy je postovne zdarma. Dnes rano uz zvonila postarka a kluce som mal doma, takze v celku rychle dodanie, co som bol prijemne prekvapeny :palec:

Objednaval som toto:

http://www.novykluc....nzeta-hu66.html a http://www.novykluc....959-753-da.html

...k tomu som prihodil este znaky do klucu Skoda, VW a Alfa romeo :)

Zo stareho klucu som pouzil planzetu, imobilizer a elektroniku. Prehodit to islo jednoducho, no trosku som mal problem s vybratim imobilizeru, nakolko v starom kluci bol poriadne zalepeny a kedze ma sklenene puzdro, tak som sa bal, nech ho neodpalim. Zavolal som tam a chalan bol maximalne ustretovy a poradil mi ako najlepsie vybrat ten imobilizer. Stary kluc som musel tak, ci tak cely prelomit vo zveraku, inak sa to nedalo vybrat. Sice som to sklenene puzdro imobilizeru trosku praskol, ale nastastie sa nerozpadol...to mi aj chalan hovoril, ze ked ho prasknem, este sa nic nestane, len nech ostane cely :)

Nasledne som kluc cely zlozil a je pripraveny na pouzitie. Este potrebujem v klucovej sluzbe narezat planzetu na tom druhom novom kluci a sparovat ho s autom. Toto neviem ako vyriesit, asi jedine s autorizakom :huh:

KYSELINKA!!! KYSELINKA!!!!

palec.gif Nic nepotrebujes sparovat na novom kluci ked si prehodil tycku imma +elektroniku D.O. Treba len dat vyfrezovat planzetu podla stareho kluca.

Pozri si moj navod na prerabku kluca.smile.gif

Odkaz ke komentáři

Prochy ja som objednaval jedno puzdro kluca, do ktoreho som prehodil imo tycku + elektroniku zo stareho, a ten funguje samozrejme normalne. Ale objednaval som este jeden kompletny kluc aj s elektronikou (1J0 959 753 DA) a ten potrebujem sparovat s autom, teda neskusal som ci funguje, ale chalan hovoril, ze je potrebne ho sparovat, co je aj myslim logicke :)

Este foto:

post-19535-0-03823600-1382782349_thumb.jpg post-19535-0-90519100-1382782362_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o měsíc později...
  • o 9 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...