capjackal Odesláno Listopad 13, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2009 Ahoj, tento týden jsem byl v Auto Zítka v Sukoradech u Mladé Boleslavi reklamovat korozi karoserie, která se objevila na 5. dveřích (vpravo pod lištou osvětlení SPZ) a před lištou u dveří spolujezdce. Po prohlídce postižených míst a servisní knížky mi bylo sděleno, že se reklamace zamítá z důvodu, že posledních pár servisních prohlídek bylo provedeno v neautorizovaném servisu. Tak jsem jim řekl, že jsem četl, že to platí pouze do roku 2004 (moje auto bylo servisováno v autorizovaném servisu do roku 2006). Pan technik na to, že už to zřejmě neplatí, a že se mi do týdne ozve. Jak to tedy je? Nemáte s tím někdo zkušenost? Hodilo by se mi nějaké ESO v rukávu :D Díky PS: Jestli je tady někde už toto téma, tak se omlouvám. Hledal jsem, ale nenašel... Abych doplnil: Mám krátkou Octavii, r.v. 5.2001 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alibaba Odesláno Listopad 13, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2009 ... Hodilo by se mi nějaké ESO v rukávu... Obrať se přímo na Škoda auto MB. Mě to helflo. Napřed mi chtěli dveře přelakovat a když jsem vyvinul úderný ale slušný dopis do Boleslavi, tak přijel dokonce místní odborník a už se vyměňovaly celý dveře. :D Podivná sebranka pracuje v autorizovaných servisech... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TGM1917 Odesláno Listopad 15, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2009 Určo bych šel do MB. Já měl stejný problém : měl jsem puchýř pod zadním oknem - prý je to normální, jakmile se okno posadilo kousíček níč, klepalo na plech... a tak mi to vyměnili. Auto bylo z D se serviskou platnou a tak nebyl problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
capjackal Odesláno Listopad 15, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 15, 2009 Napsal jsem do Škodovky e-mail, tak uvidím. Snad odpoví rychle. Tomíku, servisní prohlídky byly prováděny na tvém autě jen v autorizovaných servisech? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
capjackal Odesláno Listopad 16, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 16, 2009 Odpověd dnes přišla, jsou rychlí Odpověď od Škoda Auto - péče o zákazníka: Protože záruka na neprorezavění karoserie je zárukou smluvní, je pro její platnost nutné, aby majitel/uživatel vozu dodržoval podmínku pravidelné servisní péče v Autorizovaných opravnách Škoda. Škoda Auto však neodmítá odpovědnost ani v případě, když servisní péči vykoná neautorizovaná opravna. V tomto případě je ale na majiteli vozidla, doložit příslušným formulářem, kterým tato neautorizovaná firma dozajista disponuje, rozsah servisní prohlídky. Razítko v servisní knížce není dostačující a tato tiskovina není určena pro záznamy neznačkových opraven. Takže už jen doložit servisní prolídky a můžu reklamovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TGM1917 Odesláno Listopad 16, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 16, 2009 Jo, dle servisky a razítek jezdila v německu do autorizovaného servisu. Jen si ji ofotili a bylo, tak jak píšeš. ty razítka a podisy jsou tam hala bala, takže je to asi jen čistě doklad 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Tomas_ek Odesláno Listopad 18, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2009 tak jsem zvědav jak dopadneš, k zítkovi chodím, servisku mám poctivě vyplňovanou v autorizáku a pátý vrata na liftbacku mám rezavý taky a puchejře. Cca za 400 km tam jdu na výměnu oleje a pro razítko do servisky a chci taky reklamovat ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
capjackal Odesláno Listopad 18, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 18, 2009 To z nás mají asi radost ;) Ty bys to měl mít vůbec bez problému. Dnes jsem byl v servisu pro požadovaný protokol na doložení servisních prohlídek, tak snad ho získám a bude to v pohodě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Listopad 18, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2009 To je stejnak pakárna. Jako by ti při servisní kontrole nějak ošetřovali lak ;) . Šmejdi se chtějí jen vyhnout plnění svého závazku. Ať se na to radši vyserou úplně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Tomas_ek Odesláno Listopad 19, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2009 To z nás mají asi radost Ty bys to měl mít vůbec bez problému. Dnes jsem byl v servisu pro požadovaný protokol na doložení servisních prohlídek, tak snad ho získám a bude to v pohodě. ještě řekni ke komu chodíš, nej y nich je asi mladej vysokej Jirčák a pak pan Halbich 0 Citovat Odkaz ke komentáři
capjackal Odesláno Listopad 19, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2009 Zatím jsem měl možnost jednat pouze s panem Halbichem. Přístup musím hodnotit velmi kladně. Je to slušný a velice ochotný profesionál. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Tomas_ek Odesláno Prosinec 16, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2009 Právě jsem se vrátil ze Sukorad, nafoceno panem Halbichem, okopíroval si servisku a prý by neměl být problém s uznáním ze strany škodovky a výměna komplet dveří, jen mě vadí, že mám fólii na okně, tu budu muset platit, ale zase okno má vadnaj výhřej a dva řádky nehřejou, takže na tom vydělám :D) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Prosinec 16, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2009 tohle jsem mel vedet pred 3 rokama :D :D ted uz servisku nevyplnuju 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Tomas_ek Odesláno Prosinec 16, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2009 já taky většinou vše sám, ale to razítko ze servisky se hodí, takže na oleje a kontoly po XXXXX km se do tý škodovky jede a basta :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
capjackal Odesláno Prosinec 20, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2009 Takže dveře mám vyměněný včetně skla. Ostatní věci přehodili z původních. Při přebírání vozu mi bylo sděleno, že nesvítí osvětlení SPZ a nové žárovky tam praskají. Nechtěl jsem tam ale auto nechávat déle, a tak jsem to neřešil. Dále jsem si pak všiml, že přístrojovka ukazuje stále otevřené dveře. Nechápu, jak mohou takhle v autorizovaném servisu předat auto?! No, každopádně jsem si to vyřešil sám - žárovky osvětlení SPZ jsem vyměnil a konektory prostříknul kontaktolem, vše v pohodě. Po pár dnech stále svítí. Signalizace otevřených dveří byla zapříčiněna špatným upevněním mikrospínače v zámku, taktéž opraveno. Takže vše v pohodě. Akorát si budu muset koupit antivibrační podložku pod SPZ, tu mi tam nedali, SPZ nepříjemně brnká při zavírání. Investice 30 Kč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TGM1917 Odesláno Prosinec 22, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2009 Tý jo, to sou howada! Takhle nechat auto odjet... Já do autoriz. moc nejezdím. Před časem jsem se tam ale vrátil, když mi nezjistili po skoro celém dnu závadu, vlastně jo, že prej je turbo po smrti nechal jsem si ho vyčistit a pak jsem je poučil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
passatb3 Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 Takže dveře mám vyměněný včetně skla. Ostatní věci přehodili z původních. Při přebírání vozu mi bylo sděleno, že nesvítí osvětlení SPZ a nové žárovky tam praskají. Nechtěl jsem tam ale auto nechávat déle, a tak jsem to neřešil. Dále jsem si pak všiml, že přístrojovka ukazuje stále otevřené dveře. Nechápu, jak mohou takhle v autorizovaném servisu předat auto?! No, každopádně jsem si to vyřešil sám - žárovky osvětlení SPZ jsem vyměnil a konektory prostříknul kontaktolem, vše v pohodě. Po pár dnech stále svítí. Signalizace otevřených dveří byla zapříčiněna špatným upevněním mikrospínače v zámku, taktéž opraveno. Takže vše v pohodě. Akorát si budu muset koupit antivibrační podložku pod SPZ, tu mi tam nedali, SPZ nepříjemně brnká při zavírání. Investice 30 Kč. Pokud ti nedali pod lištu otvírání dveří gumoplastovou podložku, (poslední modely Tourky je mají z výroby), doporučuju ti si jí tam dát, stojí cca 320kč. Mě takhle na záruku přelakovali 5. dveře, na 2 roky staré Tource (ještě nebyla koroze, proto pouze přelak) rožky lišty podlepili jakousi oboustraně lepící páskou, no a že už se lak neodře. Když jsem jim řekl že chci a zaplatím si tu gumovou podložku, bylo mi řečeno, že to prý nedávají, a že se samostatně nedá podložka koupit, jen s novou lištou :D :smich: Cca za 3 měsíce už začínalo odlupování nanovo. Takže ostuda jako prase u vedení servisu, najednou byla k mání i ta podložka, a už se montovalo s velkýma omluvama . Problém vyřešen. Jsou to prašivci v těch autor.servisech, pořád aby jim člověk šlapal za krk... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
capjackal Odesláno Leden 3, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 3, 2010 Pokud ti nedali pod lištu otvírání dveří gumoplastovou podložku, (poslední modely Tourky je mají z výroby), doporučuju ti si jí tam dát, stojí cca 320kč. Mě takhle na záruku přelakovali 5. dveře, na 2 roky staré Tource (ještě nebyla koroze, proto pouze přelak) rožky lišty podlepili jakousi oboustraně lepící páskou, no a že už se lak neodře. Když jsem jim řekl že chci a zaplatím si tu gumovou podložku, bylo mi řečeno, že to prý nedávají, a že se samostatně nedá podložka koupit, jen s novou lištou :) :huh: Cca za 3 měsíce už začínalo odlupování nanovo. Takže ostuda jako prase u vedení servisu, najednou byla k mání i ta podložka, a už se montovalo s velkýma omluvama . Problém vyřešen. Jsou to prašivci v těch autor.servisech, pořád aby jim člověk šlapal za krk... Při převzetí mi řekli, že tu lištu podlepili, aby se už vibracema nehnula. Poznám nějak, bez toho abych to rozebíral, že tam je ta správná podložka a ne jen podlepené rohy? Jaké je číslo té gumoplastové podložky? V Etce jsem našel 1U0827935 - Ozdobný proužek - 370 Kč, ale to asi není ono. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
passatb3 Odesláno Leden 4, 2010 Sdílet Odesláno Leden 4, 2010 Jak ti to podlepili bys měl poznat pohledem. Je to taková bezbarvá cca 1mm tlustá páska, kterou zaříznou kolem té plastové lišty aby nepřesahovala. Určitě ti ale podlepili jen ty rohy, mají to tak v postupu práce. Řešení na 2 věci. Číslo té podložky nevím, ale vím, že je pod názvem "prvek těsnící" a stojí +- 300 Kč. Dělá se ale jen na facelift lištu. Na starou to nepasuje. To by ale neměl být tvůj problém... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Leden 4, 2010 Sdílet Odesláno Leden 4, 2010 A myslím, si že tam není až takový problém vibrací ale spíše dilatací. Ten plast drží dobře, akorát se zvětšuje a zmenšuje a to tam rozrube ten lak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
passatb3 Odesláno Leden 4, 2010 Sdílet Odesláno Leden 4, 2010 A myslím, si že tam není až takový problém vibrací ale spíše dilatací. Ten plast drží dobře, akorát se zvětšuje a zmenšuje a to tam rozrube ten lak. Přesně a hlavně ta plastová lišta má ostrou hranu po celým obvodu, takže se do laku přímo "zařízne". Pak tomu ješte pomáháš tím, jak otvíráš a zavíráš docela těžký dveře, no a do toho ještě vlivem teplot jak píšeš... Konstrukčně špatně udělaný, proto už tam teď dávaj tu podložku ve fabrice. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
capjackal Odesláno Leden 18, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 18, 2010 Tak to vypadá, že tam žádná gumoplastová podložka není. V Etce jsem našel tohle: 1U6827586 - Prvek těsnící - 168 Kč Objednáno, snad to bude ono. Ptal jsem se na to ještě v autorizovaném servisu, ale neveděli. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
passatb3 Odesláno Leden 19, 2010 Sdílet Odesláno Leden 19, 2010 Tak to vypadá, že tam žádná gumoplastová podložka není. V Etce jsem našel tohle:1U6827586 - Prvek těsnící - 168 Kč Objednáno, snad to bude ono. Ptal jsem se na to ještě v autorizovaném servisu, ale neveděli. Jo, to bude 100% to pravý ořechový. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.