Přejít na obsah

Podivný studený start + rezonování něčeho

Doporučené příspěvky

Zdravím,

rád bych se Vás zeptal na dvě věci, které mě trápí na mojí O1 1.8T 20V 4x4.

První věc je podivný studený start motoru:

Po nastartování mi vylítnou otáčky na 1100 a rychle poté klesnou na 500-700. V té chvíli nereaguje plynový pedál, který můžu mít třeba úplně na zemi (viz video) a nic se neděje. Auto se v té chvíli lehce chvěje. Trvá to asi 5-10 sekund a pak je vše OK - otáčky stoupnou na 1100, tam chvíli vydrží a pak klesnou na standardní otáčky co mám na volnoběhu když je motor zahřátý. Děje se to jak při velkovních teplotách kolem 20, tak při mrazu.

Druhá věc je rezonováni něčeho (viz video, čas od 0:27) opět při studeném startu ale až po stoupnutí otáček na 1100. Po klesnutí otáček je vše ok. Při zahřátém motoru a otáčkách zhruba stejných jako při startu je též vše ok. Bližší popis k tomu nemám a vím, že je to blbé to poznávat takhle podle zvuku ale třeba je to zvuk typický pro nějakou určitou závadu. Jako spojitost mě napadá jen oprava pružného členu výfuku před asi dvěma měsíci. Rezonovat to však začalo až teď.

Video:

Odkaz ke komentáři

To "nereagování" plynového pedálu mi připomíná problém s kolísáním otáček z důvodu poškozených hadic (bohužel známá slabina motorů 1.8T ), ale já jsem to měl jen při nízkých teplotách a ty píšeš že i při 20°C

Zkus napíchnout na auto na VAG, byla by to chyba 17705, ale někdy se na VAGu nezobrazí :( .

Rezonance nevím, jako by něco drnčelo o výfuk, nebo ten nový vlnovec - usadil se a teď zlobí ?

Odkaz ke komentáři

Paráda, díky moc. K té teplotě ještě - v těch 20°C to takhle blbne, když je nějaký větší teplotní skok .. třeba teplota v garáži a teplota venku. Ráno start z garáže vypadá jako na videu a odpoledne, když se vracím ze školy nebo práce je start téměř bez problému.

Video je z dneška a v garáži bylo kolem 17°C, venku 12°C.

Odkaz ke komentáři

Hele to rezonování by mohl dělat takový plech který je zespod auta a zakrývá katalyzátor. Je to vlastně něco jako tepelně stínění katalyzátoru (aspoň myslím). Je zaspoda i zezhora katalyzátoru, občas se utrhne a začne takhle rezonovat mě to dělal ten horní :) Zkuz auto zvednout a cvrknout do těch plechů jeden z nich asi bude rezonovat a je potřeba ho znovu přivařit :)

K.

Odkaz ke komentáři

Jestli jsem si dobře všimnul,tak to máš na plyn. Nemůže být problém tam? Jinak vyčisti klapku a překontroluj ten základní uzel hadic na odvětrání. 9,10,13 atd. Mě to pomohlo.

Je to tady někde popsaný. Ten kravál mi připomíná Transformers :lool: Jak píšou kluci, vlez pod auto a poťukej plechy.

Odkaz ke komentáři

je to sice na plyn ale startuje vzdy na benzin a na plyn prejde az kdyz dosahne motor 35 oC a pokud ma 35oC hned pri startu tak stejne startuje na benzin a na plyn se prepne az kdy pridas plyn a otacky prejdou urcitou hranici.

Jinak klapku jsem vycistit nechal, prvni start byl ok a pak se to zase vratilo .. kouknu na ty hadice.. mate nejaky figl jak odhalit prasklou hadici ? co třeba je zkusit namocit mydlovou vodou jestli bude prskat bublinky ?

Dik

Odkaz ke komentáři

:pivo:Studený start možná vyřešen

Podle včerejšího a dnešního startu jsem problém asi vyřešil a kupodivu problém vůbec nebyl s motorem. Předevčírem jsem byl natankovat benzín a to bylo nejspíš i řešení. Jak už tu řečeno bylo, jezdím na LPG a tím pádem mi benzín vydrží na 4-5 měsíců a to je nejspíš ten problém. Benzín mezi tím asi ztratí svoje vlastnosti a to potom může za to, co je na videu.

Problém se projevoval hlavně při ranním startu, takže ještě zítra uvidím a napíšu, nicméně poslední dva starty od natankování neměly chybu. :palec:

Odkaz ke komentáři

Ahoj

Zvuk který vydává motor v 1:14, takové to odfouknutí, tak mě to připadá že máš špatné sekundární vzduchové čerpadlo. Které se právě projevuje když je motor studený. A to zrovna není levná záležitost, ale nechci tě strašit, zvuk z videa muže být trošku klamný.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to dneska pripojil k notasovi a přečetl chyby a moj problém se startováním asi nebude benzín :)

Chyba 16727

snímač polohy vack./klik hridele (G40): signal snimace prilis velky

Mozne projevy:

spatne startovani, nizky vykon motoru, motor nedosahne max. otacek

Potkal jste se nekdo uz s touhle chybou ? Vite nekdo o co se jedna ?

Dik

K.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...