Jump to content

Prasknuté čelné sklo - záhada

n0iDek

Recommended Posts

Ak niekto potrebuje vymenit čelne sklo tuto firmu neodporučam https://www.autosklocent.eu/, dna 12.12.2017 mi vymenili sklo na aute za istu cenu ako aj iny ale ked prišiel prvy dažd tak som mal vodu v aute, ihned som im volal ale nemali času na prelepenie isteho aj ked sa reklamuju s doživotnov zarukov na lepenie skla, od vtedi som im viackrat volal ale stale ista odpoved, dnes je 09.02.2018 a ešte stale neprišiel nikto sa ani pozriet na to sklo.

• 3 years later...

Minulý týždeň som opäť musel meniť sklo. Napísal som síce opäť, ale teda je to už nejaká doba, čo som mal kľud. Obával som sa ako to bude v tejto situácii skrz pandémiu, či nebudem mať problém to vybaviť ale vôbec žiadny. Tak ak niekto takéto niečo odkladá tak netreba. Dohodol som si termín celkom rýchlo a sklo mám vymenené.

Servisy ako také hej. Len ja mám zvlášť poistenie a nemal som napr. vôbec predstavu ako autosklá fungujú, či fungujú ako to je aj s dodaním skla, koľko sa čaká. Lebo tie nariadenia sa neustále u nás menia a už ma to ani nebaví sledovať. Lebo doobeda jedno a poobede druhé. 

Najskôr som volal a informoval sa kedy sa môžem zastaviť, nadiktoval som vin číslo, popýtal som sa, čo to bude stáť a povedali mi, že sklo bude do 24 hodín, takže pohoda. Vraj pri octávkach nie je nejako problém so sklami, že mávajú na sklade, to možno skôr pri nejakých iných značkách by to bolo na dlhšie. Ale to som sa nepýtal to neviem.

ale tak s bocnym sa ti nestane nejaka nehoda jak s celnym najskor si myslim, o to aby ti bocne prasklo respektive sa rozletelo, lebo to len tak nepraskne, tak to by musel tomu niekto dopomoct a teda dufam ze v dnesnej dobe by si niekto cosi take nedovolil, aj ked je pravda ze ked byvali diskoteky tak kadejake pripady som pocul co urobili mladi na cudzich autach ale teda nastastie teraz jak je lockdown a nie su diskoteky tak je klud

• 2 weeks later...

To môžeš byť rád lebo ja som asi pred rokom a pol musel meniť bočné. Na dodanie som čakal niekoľko dní, ale zatiaľ mi to vymenili a dali mi tam taký protektor alebo akoby som to nazval jak dočasné riešenie aby mi nenapršalo do auta. Ale odvtedy pokoj.

Je to obsažené v balíku havarijní pojistky, nicméně jsou zde jiné podmínky, jako u pojistky čelního skla. Jiná spoluúčast a krytí nemá vliv na výši bonusů.

Mám pocit, že jako doplňkové pojištění lze sjednat i povinnému ručení. Rozdíl mezi čelním sklem a všemi skly byl zanedbatelný v jednotkách desítek korun ročně.

• 2 weeks later...

Pokial mas nejake novsie auto a ze mas havarijnu tak to je dobre, to sa oplati, ale ak mas nejake starsie, ze havarijna sa ti moc uz z pohladu inych veci neoplati, tak je lepsie ist do zvlast poistenia alebo potom len k povinnemu.

Dobre je si pozriet podmienky ake kto ma, co najviac by ti vyhovovalo.

Geckoslov môže to tak byť, ale ako som písal neriešim veci, s ktorými som sa nestretol, ale možno nie je na škodu mať tie sklá poistené, jak už tu zaznelo. Ak cena nie je prehnaná, tak to je dobrá voľba.

Platil som za ten protektor, to bolo nejakých 70 euro a potom mi to odrátali z ceny výmeny, takže pohoda. Geckoslov na tom veru nie je nič k závisti. Užil som si, ale podstatné, že to mám urobené. Že vtedy bez problémov mi v hornete dali termín a povedali aj cca čo to bude stáť, že som sa vedel na to aj psychicky pripraviť 🤣

Tak, oni myslím, že to majú ako kvázi poistku, že keby si neprišiel na výmenu toho skla, keď ho naskladnia alebo čosi. Ja som nemal vôbec s tým problém, všetko niečo stojí a ja som aspoň mohol s tým autom jazdiť, že nemusel som ho odstaviť.

Mňa najviac otravovalo to, keď som cez poisťovňu vybavoval prasklinu, že je kopa papierov okolo toho, to ma úplne znechutilo, že už som si vtedy povedal, že nabudúce si to cvaknem radšej z vlastného vrecka

Neptun ja som menil sklo raz a to v autoskle, o ktorom aj pali pisal a tam som nemusel nic, oni vybavili vsetko za mna s poistovnou, ze ja som sa nestaral, ja som sa len dohodol, co potrebujem vybavit, ze sklo vymenit, dali mi termin a vybavene, ziadne natahovacky, ani papiere vypisovat ani nic.

• 2 weeks later...

Možno to záleží na koho človek narazí, ale mňa poisťovňa viackrát otočila, že ešte dačo potrebujú a neviem čo, no akože už dnes by som nemal na to nervy.
Lopmilos no takto bez starostí to mať, to je fajn, to hej, to kde si bol? :-)

Edited by neptun1

mne sa tak nechcelo do vymeny ked som si predstavil, ze zase len peniaze a neviem co tak dlho som to odkladal, ale ked prasklina vo vyhlade spolujazdca sa zacala zvacsovat tak to som uz spozornel 😄 😄 

jasne ze nie pretoze ani sa nenazdas a aj policajti ta mozu odstavit a kamarat mi spominal, ze ty bez problemov ti mozu dat pokutu az 60 eciek sa mi vidi a este aj zadrzat technicak, takze to dozaista nestoji za taketo problemy 😃

• Dakie locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Příběh u 2Q0980653 má své pokračování.... a tady log pro znalé: 10 0E 16 00`available.`No`valid`Condition met`OK`available.`Condition met 10 0E 0F 00`available.`No`valid`Condition met`OK`available.`Condition met 10 0E 01 00`available.`No`valid`Condition met`OK`available.`Condition met 10 0E 02 00`available.`No`valid`Condition met`OK`available.`Condition me 10 0E 03 00`available.`No`valid`Condition met`OK`available.`Condition met 10 0E 04 00`available.`No`valid`Condition met`OK`available.`Condition met 10 0E 05 00`available.`No`valid`Condition met`OK`available.`Condition met 10 0E 07 00`available.`No`valid`Condition met`OK`available.`Condition met 10 0E 0D 00`available.`No`valid`Condition met`OK`available.`Condition met Tady je popisek co to vlastně znamená: IDE12939-MAS02643,Public key for SWaP function (3072)-Key,A2 AC 3B EC 08 7C D3 A6 08 FC 98 09 67 BB E8 68 FB 01 0F B7 7A AC 22 3B 7B 65 0F 41 58 BC 71 2D 9C CA 69 0E 02 F1 36 7E 92 E5 27 12 31 1F D2 A9 FB 51 A2 25 16 21 71 18 BC 6E EB F1 5E B4 36 12 68 EA 95 06 34 E6 E1 85 A8 57 66 4A 34 0D 60 9C 72 BE FD 26 C5 66 0F 3B C3 B4 FB 3A 82 09 25 33 23 DE 5E 76 CC 37 4A D0 E0 34 83 88 BD 8C DF B9 E7 20 79 77 41 84 BC C0 5B 43 D6 EB 05 C7 4E 47 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 03 Tj. Dostavbě travel asistentu v rámci celé platformy MQB už nic nebrání..... Doma mám 2 jednotky pro případné zájemce...
    • Tak jsem vyměnil Octavia 1 1.8t za O4 1.0tsi
    • Zdravím borci, než se v tom začnu vic hrabat chtěl bych požádat o radu někoho kdo se v tom třeba víc vyzna. Namontovat jsem si led pásek pod kapotu s funkcí blinkru.  Pásek jako takový je paráda, krasne svítí (primarne jako DRL, ale i v noci, vypadá to pak hodne dobře), má i funkci blinkru, takze při blinkru pohasne/zhasne bílé podsvícení a nahodit dynamické oranžové na určitě straně.    V čem je ale problém a můj dotaz... Při vypnutém motoru vše funguje jak má. Ale po nastartování funguje bez problémů jen hlavní bílé svícení, ale blink se zapíná asi podle nálady. Chvíli bliká, chvíli se tváří jako bych nemel zaply blinkr.  Zapojeno přímo na konektor od svetel. Zaráží mě, že bez motoru vše šlape, ale sním je problém. Jen podotknu, ze altik (změna napětí  za to nemůže. Protože i když zapojit signálovy kabel od blinkru napr. na baterii tak vše funguje i s motorem. No snad jsem to nějak popsal. Kdyby měl kdokoli nějaký nápad budu rád. Díky a mnoho najetých kilometrů!
  • Create New...