Přejít na obsah

záhadně chcípa

Juhyyy

Doporučené příspěvky

Ahoj všem prosím o radu už nevím co s tou mrchou je. Jde o přítelkyně Octavku 1.6 55kw

Až na to že za tepla houpou otáčky na volnoběh vše fungovalo jak má.

Z ničeho nic při jízdě když už je auto zahřáté tak zaškube a chcípne po té nejde nastartovat musí se počkat až alespoň trochu vychladne a pak nastartuje ale moc daleko nedojede. Někdy vydrží 30 km auto už je dávno zahřáté a někdy ani 15 km. Zdá se mi že to má tedy něco společného s teplotou tak jsem zkoušel už 3 teplotní čidla a nic. Zkoušel jsem také 2 klapy a také beze změny mám ještě jednu ale s tou to nebude jiné si myslím. Měnil se palec a hlava rozdělovače. Svíčky a kabely také nejsou nejstarší.

Nedělá to úplně vždy ale nedá se spolehnout že dobře dojede.

Prosím o radu díky moc.

Odkaz ke komentáři

Relé je v panelu pod volantem. Stačí sundat plast pod volantem, demontáž je práce na pár minut, potřebuješ akorát hvězdičku šroubovák. Musí se odšroubovat i pojistkovka z boku palubky, tam bacha až to budeš dávat dohromady, chce to hodně opatrně, šroubky držící pojistkovku mají jemné závity a rády se žvejknou, rozebírat to podruhý je pak sranda :D Relé pracuje nezávisle na teplotě motoru, akorát zapíná a vypíná pumpu. Kontakty se časem opálí, vznikne přechodový odpor a pak to blbne. 100% jistota že to vyřeší tvůj problém není, ale je to častá závada, tak za zkoušku nic nedáš.

Odkaz ke komentáři

Ahoj tak můžu konečně říct jak to probíhá vždy se to stávalo přítelkyni až teď před chvílí mě. Cesta 20 km převážně do dlouhého táhlého kopce auto zahřáté už po 1 km protože stálo v teple. Takže stalo se mi to až když jsem sjížděl z kopce jako lusknutí prstu žádný zaškubaní prostě otáčky rázem na nulu a chcíplo to. Neztrácel jsem hlavu vyřadil a nechal to jet a zkoušel jsem startovat absolutně bez šance zkoušel jsem to přes 3ku - nic 2ka - nic a celkem dlouho přes rychlost absolutně nic no a dejme tomu že za tu chvilku z kopce a zkoušení to trochu vychladlo a zase jsem zkoušel startovat a naskočilo to hned jsem jí naložil a jela zas normálně. Kdybych hned zastavil tak počítám že bych tak 15 minut nenastartoval co mi říkala přítelkyně takhle jsem se ani nezastavil a trvalo to tak 2 minuty se vším.

Odkaz ke komentáři

Já si myslím, že to s tou teplotou může souviset jen zdánlivě.

Ten motor chcípne jen ze dvou důvodů: buď nemá benzín, nebo nemá jiskru

Pokud se to stane a jste dva, tak vyzkoušet jestli při tom startování háže jiskru.

Ještě mě napadá Hallův snímač v rozdělovači. Možná už umírá a prostě nepošle správné, nebo vůbec žádné údaje ŘJ. Ta pak motor zastaví, protože neví jak má pálit a vstřikovat.

Jo a ještě bych zkontroloval svazek kabeláže vedoucí k motoru. Jde jakoby u startéru. Jestli náhodou není něco prodřené nebo tak..

U přítelčiného Peugeotu 106 jsme s tím bojovali dlouho. Pravda ten nechcípal za jízdy, ale prostě naprosto náhodně nešel nastartovat. Klidně jsem točil s přestávkami 10minut a nic. A mohl být teplý nebo studený. Když nastartoval, tak teda už jel bez zaváhání. Měnil jsem snímač otáček a dobrý. Po roce to začal dělat znova, takže zapalovací modul a zase dobrý. Halt frantíci...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...