Přejít na obsah

Dusí se mi motor 1.8T RS 2003

Doporučené příspěvky

Zdravím, jsem tu nováček :rolleyes: shledla jsem všechno, ale nenašla jsem tu stejnou závadu. Koupila jsem si auto v bazaru, motor AUQ.. a už při první nastartování se auto jakoby dusilo.. oduvodnění, že auto déle stalo.. S autem jsem odjela, vse bylo o.k až do ted,co jsem natankovala u jedne "super" benzínky, chtě nechtě natankovat jsem musela.Auto se mi při startu začalo přidušovat a mělo tendenci chcípnout B) ..po zahřátí vše o.k , ale ted uz to není dobrý ani po zahřátí a rozsvítila se mi kontrolka motoru.. Nemohla by to být škrtící klapka ?? Ted nevím jestli se při ní rozsvítí KM.. a nebo mě napadlo špatný benzín, že je někde něco ucpané. Poradte pls, než to někam odvezu..Nechám to napíchnout a ještě napíšu závady. :D

Odkaz ke komentáři

Tak to reklamuj proboha !! :o Samozřejmé máš nárok aby to opravil bazar, protože tohle je skrytá vada .. to rozhodně není vada běžným opotřebením ..

jen tak pro zajímavost který "solidní" bazar ti to takhle prodal ??

Bohuzel ve smlouvě, jsou vypsané skryté vady..tudíž do nich toto nespadá, hlavně když to auto semnou projížděl, tak typek to rval asi 150, ale že neměl v motoru olej tak to je vubec nesralo.. to že v motoru nebyl olej jsem si všimla až doma :( tudíž tohle jim dokázat je velice těžke. Navíc oni mají měsíc na vyřízení a být měsíc bez auta a ještě se bát toho že to bude opravovat nejaky amater, tak to si to radši zaplatím a dám do dobrých rukou a budu vědět že je to 100% dobrý.

K tomu bazaru, myslíš že auto diskont je solidní bazar ?? :huh: Auto tam měli tyden, dle smlouvy, takže majitel předemnou auto vlastnil zhruba pul roku, podle technickacu.Tak si tak myslim že auto opravoval, opravoval až si rekl ze takovouhle zavadu uz opravovat nebude a auto prodal bazaru :angry: takže věděl že autu netlakuje jeden válec :huh:

Odkaz ke komentáři

Do smlouvy si bazar muze napsat co chce, ale pokud je to v rozporu se zakonem pak je smlouva neplatná .. rozhodně bych se nevzdával a zeptal se na to právníka. Tuším že , záruky na skryté vady se nelze zříct ani pokud to je ve smlouvě uvedeno, protože to je v rozporu se zákonem .. Skoro bych se vsadil že máš solidní šanci jim to hodit na hlavu odstoupit od smlouvy vzít prachy a koupit si pořádný auto .. ;)

A pozor důležitá věc .. !!! Prvního půl roku od koupě je důkazní břemeno na straně prodávajícího. To v praxi znamená že ty nemusíš dokazovat vůbec nic. Prostě tam ta závada je a naopak bazar musí prokázat že v době koupě tam ta závada nebyla ... pochybyju že to jsou schopni prokázat ..

Odkaz ke komentáři

Do smlouvy si bazar muze napsat co chce, ale pokud je to v rozporu se zakonem pak je smlouva neplatná .. rozhodně bych se nevzdával a zeptal se na to právníka. Tuším že , záruky na skryté vady se nelze zříct ani pokud to je ve smlouvě uvedeno, protože to je v rozporu se zákonem .. Skoro bych se vsadil že máš solidní šanci jim to hodit na hlavu odstoupit od smlouvy vzít prachy a koupit si pořádný auto .. wink.gif

A pozor důležitá věc .. !!! Prvního půl roku od koupě je důkazní břemeno na straně prodávajícího. To v praxi znamená že ty nemusíš dokazovat vůbec nic. Prostě tam ta závada je a naopak bazar musí prokázat že v době koupě tam ta závada nebyla ... pochybyju že to jsou schopni prokázat ..

Tak to máš určitě pravdu, ale já se toho auta zbavovat nechci. :wacko: No zaruka se nevztahuje na bežné opotřebení, což samozřejmě to do tohohle nespadá. Horší je to, že se mi vubec tohle nechce řešit, protože je to na dlouhou dobu. Každopádně auto mám na splátky, tak nevím zda se dá od smlouvy odstoupit..určitě je tam nejaka prodleva na vyřízení. Auto mi stojí pred barakem, tak premyslim, ze jim asi zavolam at si pro nej prijedou s platakem. Jinak díky moc, určitě uzitecne rady. :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...