Přejít na obsah

Snimac klepania

Doporučené příspěvky

Ahojte,

pisem aj konkretne sem kde to patri. Takze problem je nasledujuci. Zacalo mi vypisovat sporadicku chybu na snimaci klepania. Tak som ho podla DP premeral, znova utiahol na 20Nm ,ale chyba sa vratila. Premerali sme aj kable,vsetko OK. Tak som vymenil snimac ,ale sporadicka chyba sa stale objavuje. Neviete nahodou poradit ,cim to este moze byt? co na to moze mat vplyv? Ja uz neviem,kde by som mal hladat. Dakujem,

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ahojte,

pisem aj konkretne sem kde to patri. Takze problem je nasledujuci. Zacalo mi vypisovat sporadicku chybu na snimaci klepania. Tak som ho podla DP premeral, znova utiahol na 20Nm ,ale chyba sa vratila. Premerali sme aj kable,vsetko OK. Tak som vymenil snimac ,ale sporadicka chyba sa stale objavuje. Neviete nahodou poradit ,cim to este moze byt? co na to moze mat vplyv? Ja uz neviem,kde by som mal hladat. Dakujem,

Zdravím, mňa by to tiež zaujímalo. Ako sa to prejavuje? Resp. ak nijako tak akú tú chybu hlási? Ja to neviem isto ale dopočul som sa čosi že to môže mať súvis so silentblokmi..

Odkaz ke komentáři

chybu som si presne neopisal , ale bolo tam : snimac klepani - signal prilis nizky - sporadicky.

Tak malo by sa to prejavit zevraj znizenym vykonom motora? Ale to nejako nepozorujem a pravdu povediac, keby som nemal diagnosticky kabel a sam si auto kazde dva mesiace nekontroloval,ani na to nepridem.

Ale stve ma to,preco to tam hlasi . A ked to vymazem,objavuje sa to znova.

Tak rozmyslal som aj vymenit silentblok prevodovky, ale nechcem zas zbytocne menit zaradom veci.

Odkaz ke komentáři

chybu som si presne neopisal , ale bolo tam : snimac klepani - signal prilis nizky - sporadicky.

Tak malo by sa to prejavit zevraj znizenym vykonom motora? Ale to nejako nepozorujem a pravdu povediac, keby som nemal diagnosticky kabel a sam si auto kazde dva mesiace nekontroloval,ani na to nepridem.

Ale stve ma to,preco to tam hlasi . A ked to vymazem,objavuje sa to znova.

Tak rozmyslal som aj vymenit silentblok prevodovky, ale nechcem zas zbytocne menit zaradom veci.

Tak trochu som to poštudoval a hoci som sa divil ale ževraj na felíciach to vyhadzovalo pri nízkej úrovni oleja. A samozrejme je dôležité dotiahnúť ho správnym momentom ale ten som nenašiel, v dobrom servise by to mali vedieť. Toľko k zúfalým pokusom, ale v príručke som našiel pre kód motora AQY až 2 snímače klepania viď obr. post-33936-0-48181300-1388968417_thumb.jpg ešte to skontrolujem či je to pravda... Tak pozri, prípadne vymeň a dotiahni oba. Potom ma už len napadlo pozrieť nejakú mechanickú príčinu či ozaj ten motor nemá zvýšené vibrácie. Aj keď mne vibruje statočne ale našťastie nemám problém s touto poruchou.

Odkaz ke komentáři

postup kontroly som robil podla SKODA dielenskej prirucky...tento motor ma len jeden snimac klepania. Znova som ho povolil, ocistil tu stycnu plochu ,ktora ide na blok motora,premeral kable, ocistil konektor, utiahol som na predpisanych 20Nm.

To nepomohlo ,tak som vymenil snimac a stale chyba pretrvava.

Olej mam hladinu v norme :smich:

Uz ma napadlo aj skusit dat dopnut napinacku kladku na rozvodoch, ci to nema nieco s predstihom,ale to uz silno spekulujem :smich:

Odkaz ke komentáři

ano ,je to len vypis z diagnostiky. Stale ho vymazem ,no stale sa ukazuje.

Ci auto ide normalne,no ja si myslim,ze ide normalne. Ale subjektivne mam pocit,ze niekedy je lenivejsie. Ale ci si to len uz nenamyslam po tom,ako som cital, ze jednotka nenastavuje poriadne predstih a auto ide lenivejsie.

Rozmyslam uz ist do servisu a dat si skontrolovat predstih. Pripadne dat nastavit rozdelovac,ci je vsetko v poriadku.

A auto by som rad tohto roku uz predal, cize aj kvoli tomu chcem,aby bolo na aute vsetko v poriadku. Ze ho predam s cistym svedomim.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

tak poznatok po dlhsom jazdeni. Po vymazani chyby sa auto chova normalne - ide za plynom. Ak sa chyba prejavi - vo vyssich otackach nad 3000 - tak je to aj citit, najma pri jazde do kopca, kedy uz citim,ze auto nema taky tah ,ako by malo mat. Ked idem trasou,ktorou jazdim uz 3 roky a viem,ako sa chovalo auto,tak citit,ze je lenivsie a nedosiahne taku rychlost do kopca,ako by malo. Plyn na podlahe a tak, kde som siel inokedy 135km/h tacho , teraz ledva 120. Po vymazani chyby zas ok, no je to uz otravne.

Ked chybu nevymazem,tak auto je lenive aj pri rozjazdoch. Neviem,ci sa mi to aj zda,ale popisom ide od zaberu spojky lenivo, dam dvojku , pomalsie sa rozbieha, okolo 2500 otacok zrazu zacitit,ze zatiahne skokovo viac. Akoby skokovo zmenil predstih,alebo ja neviem :wacko:

Daval som teraz zavarit kryt katalyzatora, lebo sa uvolnil a drncal. A pritom mi ukazali,ze ked silnejsie potrasu vyfukom,tak v koncovom vyfuku pocut tiez drncanie. TEda kto vie,ci uz sa koncovy tlmic nezacina rozsypavat. - Povedali,ze to moze mat vplyv na vykon auta tiez? Ale nemyslim,ze to suvisi so snimacom klepania?

Odkaz ke komentáři

tak poznatok po dlhsom jazdeni. Po vymazani chyby sa auto chova normalne - ide za plynom. Ak sa chyba prejavi - vo vyssich otackach nad 3000 - tak je to aj citit, najma pri jazde do kopca, kedy uz citim,ze auto nema taky tah ,ako by malo mat. Ked idem trasou,ktorou jazdim uz 3 roky a viem,ako sa chovalo auto,tak citit,ze je lenivsie a nedosiahne taku rychlost do kopca,ako by malo. Plyn na podlahe a tak, kde som siel inokedy 135km/h tacho , teraz ledva 120. Po vymazani chyby zas ok, no je to uz otravne.

Ked chybu nevymazem,tak auto je lenive aj pri rozjazdoch. Neviem,ci sa mi to aj zda,ale popisom ide od zaberu spojky lenivo, dam dvojku , pomalsie sa rozbieha, okolo 2500 otacok zrazu zacitit,ze zatiahne skokovo viac. Akoby skokovo zmenil predstih,alebo ja neviem :wacko:

Daval som teraz zavarit kryt katalyzatora, lebo sa uvolnil a drncal. A pritom mi ukazali,ze ked silnejsie potrasu vyfukom,tak v koncovom vyfuku pocut tiez drncanie. TEda kto vie,ci uz sa koncovy tlmic nezacina rozsypavat. - Povedali,ze to moze mat vplyv na vykon auta tiez? Ale nemyslim,ze to suvisi so snimacom klepania?

K tomu tlmiču, nieje na čo čakať, ja som mal jeden vykuchaný lebo keď som s ním zatriasol tak znel ako hrkalka :D Steny rúrok boli rozpadnuté a boli plné sklenej vaty ktorou je tlmič vyplnený... Čiže máš nižší prietok výfukových plynov, väčší tlak vo výfuku a tým pádom zle vyhodnocujú lambdy... a už máš vyššiu spotrebu a hlučnejší motor... A pritom tlmiče máš len za zlomkovú cenu od 1. dielu výfuku. Nepočuješ pri pridaní plynu dunenie? keď má slabý ťah?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

nie, dunenie nepocujem.

takze zatial stale tapam. Zajtra som sa dohodol ist dat skontrolovat predstih stroboskopom. Ma byt predstih na 1300 ot. 6stupnov plus minus 1 stupen. Chybu necham zapisanu v pamati, ci to ovplyvni aj predstih na tych otackach. RJ by mala vtedy posuvat predstih az o 15 stupnov pri problemoch.
Lebo okrem toho,ze s tou chybou mam lenivejsie auto od nizkych otaciek oproti normalnemu stavu, tak mam aj o 1liter vacsiu spotrebu.

Otazka, mozu mat na pripadny zly predstih a snimac klepania vplyv aj sviecky? Maju sice len 25 tisic nabehane, ale aj tak menim po 30 tisic, teda asi ich aj tak vymenim.

Ideme skontrolovat aj rozvody,ci to nahodou neskocilo o zub a tym sa nahodou nieco nepokaslalo,ze to zmiatlo snimac klepania. Cital som,ze tie motory trebalo po 30 tisic dat skontrolovat napinaciu kladku,lebo uz moze byt v krajnej polohe,tak uvidime.

Odkaz ke komentáři

Takze predstih otestovany a je ako z ucebnice :D . Rozvody pozrete, napinacia kladka ako nova a dopnuta ako ma byt. Vsetko sedi, nic neskocilo. Sviecky po 25 tisic vyzeraju ako nove ,ani vobec opalene nie su,ani nic. Ako nove z krabicky vybalene :)

Jedine, co sme nasli , je prasknuta podtlakova hadicka ,ktora vedie do posilovaca brzd.
Zaujimave, lebo ziadny problem s brzdami som nepocitoval.Brzdi to normalne. Ale bolo pekne citit,ako si to prisava vzduch a podtlak je dost v pazi :rol:

Teda oblepili sme ju na testovanie. Chyba vymazana a jazdime.Tak uvidime,ale subjektivne sa mi zda,ze chyba je odstranena. Dufam,ze si to len nenamyslam :lol: a ze sa uz chyba snimaca klepania neobjavi.

Odkaz ke komentáři
  • o 11 let později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...