Přejít na obsah

Základní nastavení škrticí klapky 1,6/75 r. 2001

Doporučené příspěvky

Ahoj, po všemožném vrtání za účelem snížení spotřeby LPG jsem chtěl zkusit občasný problémy s volnoběhem vyřešit vymazáním adaptace a novým základním nastavením klapky. Adaptace a chyby jsem vymazal, ale jak jsem posléze zjistil, základní nastavení tady na rozdíl od 1,6/55 není v kanálu 1, ale 60, což samo o sobě neznamená problém. Potíž je ale v tom, že mi nechce proběhnout, ve VAG-COMu se ve čtvrtý kolonce nenapíše Adaptace OK, ale Blokováno a klapka se, aspoň dle zvuku, ani nehne, jen slabě bzučí. V readiness mám zatím plno chyb - může to způsobovat to blokování základního nastavení? Na problém s klapkou bych to neviděl, z paměti běžně mažu plno závad (samozřejmě smazáno vždy před pokusem o nastavení), ale klapka se tam nikdy neobjevila. Ovládací motorek je určitě v pořádku, za jízdy normálně reaguje na pedál (lanko tam není). Motor se chová normálně (tj. stejně debilně jako kdykoli předtím), akorát pořád svítí kontrolka motoru (ne vrtulník, ale takovej trojúhelník se šipkou okolo, co je i pro ASR) a v chybách se pořád objevuje něco jako "jednotka ovládání škrticí klapky - adaptace nespuštěna".

Co s tím? Co může blokovat její nastavení? Jinak klapku jsem vyčistil a vyfoukal i motorek a odporové dráhy máznul všemohoucí Diavou...

Díky, Ondra

Odkaz ke komentáři

Ahoj, po všemožném vrtání za účelem snížení spotřeby LPG jsem chtěl zkusit občasný problémy s volnoběhem vyřešit vymazáním adaptace a novým základním nastavením klapky. Adaptace a chyby jsem vymazal, ale jak jsem posléze zjistil, základní nastavení tady na rozdíl od 1,6/55 není v kanálu 1, ale 60, což samo o sobě neznamená problém. Potíž je ale v tom, že mi nechce proběhnout, ve VAG-COMu se ve čtvrtý kolonce nenapíše Adaptace OK, ale Blokováno a klapka se, aspoň dle zvuku, ani nehne, jen slabě bzučí. V readiness mám zatím plno chyb - může to způsobovat to blokování základního nastavení? Na problém s klapkou bych to neviděl, z paměti běžně mažu plno závad (samozřejmě smazáno vždy před pokusem o nastavení), ale klapka se tam nikdy neobjevila. Ovládací motorek je určitě v pořádku, za jízdy normálně reaguje na pedál (lanko tam není). Motor se chová normálně (tj. stejně debilně jako kdykoli předtím), akorát pořád svítí kontrolka motoru (ne vrtulník, ale takovej trojúhelník se šipkou okolo, co je i pro ASR) a v chybách se pořád objevuje něco jako "jednotka ovládání škrticí klapky - adaptace nespuštěna".

Co s tím? Co může blokovat její nastavení? Jinak klapku jsem vyčistil a vyfoukal i motorek a odporové dráhy máznul všemohoucí Diavou...

Díky, Ondra

Teda já nevím co tam máš za klapku Ty, ale tu co tam mám já, tak ta má kryt toho mechanismu s motorkem zapertlovaný hliníkovou páskou, takže se to nedá rozebrat. Jak jsi to dal dohromady?

Nicméně podle toho co píšeš, tipoval bych, že je ta klapka vadná celou dobu, co ten motor jak píšeš běží stejně debilně jako kdykoliv předtím.

Ohledně readiness, ten budeš mít vždy plnej chyb po každé když vymažeš chyby, protože se po každém vymazání chyb v řídící jednotce motoru readiness rozhodí.

Co se týče kontrolky ASR, vyjeď si chyby řídící jednotky "Elektronika brzd", tam budeš mít podle mě další info.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...