Jump to content

Dupisek

Uživatelé
  • Posts

    169
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dupisek

  1. A navíc, nemusel by přitom náhodou měnit i řídící jednotku? Výměna řídící jednotky je v dnešní době celkem hustá záležitost, prý se o to zajímá i policie když se to dělá v autorizovaným servisu.
  2. Ono těžko říci, může to být spoustu jiných věcí, ale takové kňučení mi motor dělal taky a bylo to kvůli tomu, že mi maník tři měsíce před, dělal rozvody a řemen špatně napnul. Podle mého je to uložení načnuté, protože i když jsem pak nechal vyměnit rozvody v autorizovaným servisu, přesto to bylo lehce slyšet. U Vás to může být třeba jen kladkou, kdo ví. Tohle by chtělo zajet do servisu a nechat zkontrolovat. Kňučení, nebo pískání v okolí rozvodů není jen tak.
  3. Tipoval bych to na uložení klikové, nebo vačkové hřídele. Tohle bych asi řešil a to co nejdřív.
  4. Pokud máš motor 75kw, je to na obrázku vyznačeno číslem "21" G28.pdf
  5. Co vím, tak jsou tam rozdíly v některých dílech a podle mě i rozdíly v nastavení řídících jednotek. K té spotřebě, no nevím, mě to žralo při 120 - 140 asi kolem 8 l/100km.
  6. K chybám jsem zjistil tohle: Takže bych zkusil přes diagnostiku provést test akčních členů a případně udělat nastavení škrtící klapky, pak znovu zkontrolovat chyby a pokud by se ukázali stejné chyby a žádná další, pak se na to podívat mechanicky.
  7. No tak pokud to byli oni kdo ji měnili, tak je to na otázku, co tam dali za lamdbu. Ale pokud v autorizovaným servise tvrdí takové věci, tak je spíš na zváženou, jestli nekontaktovat přímo auto CB a na tuhle informaci se zeptat, protože pokud tvrdí takové věci, tak zjevně jako servis nestojí za nic a neměli by tuhle značku zastupovat, protože je to ostuda. Být tebou, raději bych zajel do jinýho servisu a nechal tu lambdu 2 vyměnit, nebo aspoň se zeptal na jejich názor. Ale podle té dílenské příručky tvrdí v tom servisu nesmysly. A podle toho co jsem měl možnost vidět na své Octavii, tak ty hodnoty odpovídají údajům z příručky, který jsem z kopíroval. Lambda 1 rozhodně měla rozmězí 1,40 - 1,60 V ;-)
  8. To je blbost, jestli máš 75kw, tak tam má lambda 1 (před katalyzátorem) mít napětí v rozmezí 1,40 - 1,60 V. Pokud to píše, že je lambda 2 neaktivní a po dvou dnech se rozsvítila opět kontrolka zase na lambdu 2, vyměň ji, bude pravděpodobně KO taky. Lambda 2 má mít napětí od 0,00 - 1,00 V.
  9. To záleží na tom, jestli máš řízený katalyzátor, nebo ne. Stručně řečeno, pokud máš jednu lambdu, můžeš ho vykuchat, ale můžeš pak mít problém na emisích. Pokud máš dvě lambdy, tak po vykuchání to bude pravděpodobně házet chybu, nebo to bude přinejmenším kdo ví jak nastavovat jinou směs.
  10. Tak moment, teď tomu teprve začínám rozumět, neuvědomil jsem si, že ten šroub není zajištěn maticí, ale že je závit v tom dílu nad tím silentblokem. V tom případě, pokud jsi tam M8 našrouboval, tak tam přece nemůžeš šroubovat závit s jiným stoupáním, to nejde! Buď tam závit M8 je, anebo je stržený, což by vysvětlovalo tu ztrátu. Protože kdyby tam byl závit s jiným stoupáním, tak tam šroub M8 nenašroubuješ ani kdyby já nevím co. Pokud tam byl závit s jiným stoupáním a ty jsi tam šroub M8 jak se říká našrouboval na hulváta, tak už tam žádný závit není, nebo je přeřízlej a máš tam závitový paskvil. Pak je ještě možnost, že jsi ten šroub neutáhnul na předepsaný moment a on se tím pádem znova povolil. Další možnost (kterou já nemám moc rád), je závit zalepit lepidlem na závity.
  11. No nevím jaký tam má být šroub, ale pokud tam šel šroub M8, tak proč na něj nedáš samojistící matku M8?
  12. Zkusil bych prohlédnout všechna ukostření a popřípadě udělat test akčních členů, potom bych řešil dále.
  13. Přesně tak :-( Popravdě řečeno jsem s tím počítal, že to bude takováhle nějaká blbost, ale práce to dalo......
  14. Tak delší jízdu jsem minulý týden otestoval a žádnou ztrátu výkonu vlivem delší jízdy jsem taky nezaznamenal, takže se zdá, že je to už OK. Takže teď už jen doufám, že bude dlouhou dobu pokoj.......
  15. Diagnostika něco hlásí? Bez výpisu chyb diagnostiky nemá cenu nad něčím bádat, to může být x věcí.
  16. Tak jsem si dnes převzal auto od servismana s tím, že mám vyměněné rozvody a čidlo na klikovce, teda u těch rozvodů jen řemen a kladku což kdybych věděl tak bych se s ním domluvil, že chci celou sadu. Bohužel mi to podal jako že vymění komplet sadu, ale v krabici mi předal jen řemen a kladku. Nicméně výkon motoru jak se zdá z těch dvou dnešních jízd je plynulý, žádná ztráta výkonu a občasný škubnutí vlivem chvilkového procitnutí správného výkonu, takže se zdá, že celou dobu byl problém v tom čidle. Jen je škoda, že ten problém přetrvával 3/4 roku než to čidlo kleklo úplně, mohl jsem si ušetřit spousty peněz a nervů. No ale nebudu říkat hop, dokud jsem to pořádně neotestoval, ale předběžně to vypadá, že auto začalo konečně jezdit jak by mělo, nebo já osobně mám pocit, že se to konečně chová normálně. Tak jsem na to zvědavej, doufám, že už bude na dlouhou dobu pokoj.......
  17. Obávám se, že tady Ti už moc neporadím, prohledal jsem ETKU online křížem krážem a nikde jsem to nenašel. :(
  18. Kód čidla ti momentálně nezjistím, ale kde je najdeš je na screenech.
  19. Ale ne u typu BFQ, v popisu chyby v projevech je napsáno, že motor nelze nastartovat. Ohledně rozvodů, dělal mi to maník ke kterému jezdím už léta přezouvat. Jednou jsem u něj byl se na něco zeptat a viděl jsem, že tam má nějaký Huindai a že dělá rozvody, tak jsem se zeptal jestli mi je udělá taky a udělal, ale tohle jsem fakt nečekal, že se stane. :(
  20. Tak jsem prohlédl vlnovce (teda musím říct, že vyndat ten katalyzátor s přírubou je taky pěkná věda. Hotovej ježek v kleci). No nikde jsem žádnou prasklinu nenašel, ale po namontování zpět a jízdě domů jsem zjistil, že se trochu upravila spotřeba. Nicméně dnes ráno jsem sedl do auta a chtěl nastartovat, ale u toho to skončilo. Vag hlásí chybu 16706, čidlo otáček motoru G28 - žádný signál (sporadicky). Chybu jsem vymazal, zkontroloval konektor a dráty a zkusil znovu nastartovat. Ta samá chyba, ale už tam nebylo to slovo "sporadicky". Navíc jsem zjistil, že chlapík co mi měnil rozvody zřejmě někde udělal chybu. Zjistil jsem, že mi z pod krytu řve ložisko a když jsem rozendal kryt, zjistil jsem, že řemen se někde o něco dře, takže minimálně rozvodový řemen KO. V tomto stavu už auto neprodám a oprava mě přijde na dalších pár tisíc, takže jsem se rozhodl to dát do autorizovanýho servisu, aby to dali konečně do kupy a budu doufat, že to nebude stát moc, protože peněz pořád moc není. Každopádně tyhle dvě věci zajistili, že si auto nechám, protože to vyjde na pěknou sumu a to už bych na tom autě prodělal opravdu hodně. Nezbyde mi než doufat, že po týhle opravě bude dlouhou dobu klid, protože jinak si to hodím. :wallbash: :wallbash:
  21. No jestli něco najdeš, dej prosím tě vědět, protože já už prolezl elektriku křížem krážem a nikde jsem nic nenašel. Myslím, že nás tady několik je, co mají podobný problém s CAN-BUS vedením. :(
×
×
  • Create New...