Přejít na obsah

DSG parkovací západka


Doporučené příspěvky

Zdravím Vás!:) mám otázku ohledně parkovací západky. Mám ve zvyku nejdříve zatáhnout ruční brzdu a pak až dát volící páku do polohy "P". Ovšem dnes (u svého baráku parkuji z kopce) jsem ruční brzdu nezatáhl úplně a auto pomalinku, volně "sjelo" až do západky (slyšel jsem cvaknutí). To mi neudělalo dobře, proto jsem nastartoval a volící pak hodil z "P" to "D", to ovšem nešlo nějak extra lehce. Neříkám, že vůz celou svojí váhou stál na zápatce, to ne (díky částečné ruční brzdě), ale určitou částí ano. A jak říkam chtělo to mírný tlak to z té polohy "P" vůbec dostat a ucítil jsem takový nepříjemný pocit při vyskočení páky z P. Nemohlo se v mechanismu něco poškodit? Kdesi jsem četl, že parkovací západka vůbec není spojena s převodkovkou (ani setrvákem). Je to pravda? Jinak co doporučujete v zimě při parkováni z kopce? Bojím se zamrznují ručky. Děkuji

Odkaz ke komentáři

Představ si západku na dveřích. Když vezmeš za kliku a netlačíš na ně, jde zlehka vytáhnout. V případě, že na dveře tlačíš, západka jde ztuha. To samé je i v automatu. Západka je docela pevná a něco vydrží. Nicméně štěstí bych nepokoušel. Bohužel budeš muset používat ručku, nebo parkovat na rovince. Tam hrozí poškození od aut, které do tebe drcnou. Moderní auta mají el. ručku a problém nemají.

Odkaz ke komentáři

Aha:) mno právě takhle jsem si to také myslel. Já se spíš ptám, jestli se nemám bát, když jsem tohle jednout udělal a řadička šla ztuha. Jestli toDSGečku neuškodilo. Jestli jste si tím každý taky prosěl:) děkuji za odpovědi. Jinak parkovací západka našetstí není nijak spojena s převodovkou (ani setrváké a ničím), ne? V poloze P je motor odpojen od převodovky?

Odkaz ke komentáři

http://www.autorubik.sk/technika/automaticka-prevodovka-a-hydrodynamicky-menic-krutiaceho-momentu/

Podobné to bude u DSG. Buď v klidu. Aby došlo k poškození je nutná velká síla a škubnutí. Vynechám-li výrobní vadu. Jak říkám na rovince OK, v kopci ručku. Ještě dělám to, že po zařazení P a vypnutí motoru, jemně pouštím brzdu, než to dosedne.

Odkaz ke komentáři

Aha:) chápu! Mockrát děkuji za upozornění! To pozvolné pouštění brzdy je fajn, jenže stejně se človek při stání z kopce (do kopce) nevyhne tomu nepřijemně tuhémi vyřazení z P polohy. Tudíž budu používat ručku, jako doteď a na parkovací západku nenechám ani 1% váhy vozu:) ješte jednou díky!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...