Přejít na obsah

prevodovka duu

Doporučené příspěvky

• o měsíc později...

Ahoj.ja mám octu taky1.6 74kw ale 2001 facelift,takže mě by nemělo hrozit prasknutí nýtu?hledal sem na vebu ale všichni mluví tak všeobecně že je to u těch DUU ale třeba jako ty že je to jen do určitého roku nepíšou.díky za odpověd.

Ano, s převodovkou DUU jsou problémy s praskajícími nýty. To se ale týká převodovek do roku 99 nebo 2000 (nevím přesně), každopátně pokud už máš facelift, tak se tě tento problém netýká... ;)

Odkaz ke komentáři

Dobrý den,

Shodou okolností vlastním VW Golf se stejným typem převodovky. Prozatím žádné obtíže nenastaly, vůz je z roku 1999 a má najeto 142.000km. Neexistuje žádný seznam čísel převodovek s Vámi uváděnými problémy, nicméně jsme se s nimi, naštěstí velmi sporadicky setkali.

Každopádně je diferenciál citlivý na prokluzování kol, např. při rozjezdu na ledu a podobně, takže doporučujeme tyto projevy co nejméně eliminovat.

S přáním Hezkého dne,

bla bla bla.

tak tohle mi napsali u nas v salonu va Valašském meziříčí.Psal sem i do MB ale s tama pořád nic.Jinak závadu přiznali ale ............ .

prostě asi kvůli kšeftu neřeknou víc.no sem zvědavej co odpoví z MB.zatím čus :wacko:

Odkaz ke komentáři

Ja mam najeto 201000 a zatim klid.r.v.2000 prevodovka duu

Takže pánové,tohle mi odpověděli z Mladé Boleslavi.každý ať si to přebere jak chce.

reagujeme na Váš email ze dne 9. 2. 2014, zaslaný na naší adresu Škoda InfoLine, ve kterém se nás dotazujete na spolehlivost

převodovky a diferenciálu vozu Škoda Octavia I 1.6 MPI 74kW.

K tomuto dotazu bychom uvedli, že v dané souvislosti nebyla nikdy vyhlášena dílenská ani svolávací akce. Obsah diskusních fór

zpravidla nekomentujeme, protože nejsme schopni posoudit jejich vypovídající hodnotu a informační zdroje. Z našich zkušeností

vyplývá, že čep satelitového kola diferenciálu se nejčastěji ustřihne při silně nestandardní jízdě, kdy se jedno kolo dlouhou

dobu protáčí pod plným zatížením. Ovšem jiná zvýšená poruchovost nebyla potvrzena.

Přejeme Vám mnoho šťastných kilometrů s vozem Škoda.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Dobrý den,

na poslední prohlídce servisákem mi bylo sděleno,že převodovka ŠKODA OCTAVIA 1.6 74KW 02/2001 DUU 195000 km je na hranici životnosti.Nevím,podle čeho soudil,asi podle zvuku.Já osobně nic neslyším,docela mě to vystrašilo.Nejspíš zajedu do dalšího servisu k nezávislému posouzení stavu.

Odkaz ke komentáři

Já si myslím že dokud se v ní něco nestane, tak to nejde poznat, maximálně podler hluku a tuhého řazení apod., to byx jsi ale poznal i ty, moje taky jezdila úplně normálně i jak už v ní byla díra, až po nějakých kilometrech jsem ji začal slyšet, protože olej pomalu vytíkal a začala jezdit na sucho... :)

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Přesně jak už tu kluci napsali, dokud nezačneš slyšet nějaký divný zvuky, tak nic neřeš. Můžeš max. dát nový originální převodový olej (to převodovce jen prospěje) a jinak dál jezdit. Mě to připadá, že tě chtěli obrat o prachy a čekali, že ty v domění, aby ti auto dál fungovalo, budeš souhlasit s opravou... :(

Odkaz ke komentáři

Zdarec,

pridam taky trochu zkusenosti.Ve ctvrtek jsem si tak v klidu jel do prace a najednou mi pri prerazeni z 5 na 4ku proklouzla spojka a pak mi to prokluzovalo uz porad.Tak jsem jel hooodne opatrne ze aspon dojedu do prace a smiril jsem se s tim, ze mi odesla spojka.Po chvili se ozvala rana a to uz jsem mel diru v prevodovce, olej pod autem a hlavu v pejru :(.Nejeto mam jenom 118500km a zadny priznak cehokoliv se pred tim neobjevil.

A ted resim kde se da nechat prevodovka repasnout,nebo jestli radsi koupit novou,nebo ze srotaku, protoze ty cisla jsou docela drsny.Co jsem zatim nasel tak nova origo 36000kc, nova neorigo 17000kc, srotak 8000kc, a repas co jsem nasel v Ostrave tak 10500kc, ale na toho cloveka jsem se docet samy spatny reference.Pak jsem nasel firmu sixta kousek od boleslavi, ti se mi jevi celkem profesionalne, ale je to pro me celkem z ruky.

Mohl byste nekdo, co uz jste to resili prede mnou, dat nejaky tip na rozumne reseni?

Diky

Jeste jsem zjistil ze vyrobce te neorigo prevodovky je vika- mate s tim nekdo nejakou zkusenost????

Upraveno uživatelem Ol@s
Odkaz ke komentáři

Zítra jedu do servisu k posouzení stavu,jsem zvědav co mi na to řeknou.Problém se střihajícími se nýty je znám,že se z ničeho nic rozsype převodovka se stává i u jiných značek aut.Každopádně budu pátrat po informacích dál.Pokud mě žádný servisák nepřesvědčí ,nebudu to řešit.Každá preventivní výměna jakéhokoliv dílu je pro servis kšeft.

Odkaz ke komentáři

dnes mi to rozebrali,hluk byl od spojky,nýty překontrolovali,namontují novou spojku.Všechny díly mi ukázali,sami potvrdily,že je to všechno velká bublina,záleží na stylu jízdy atd...Nicméně pevnostní šrouby jsou k mání za 3500kč,original ŠKODA.Potvrdili mi,že občas problém s nýty řeší,ale žádný extrém.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak ja uz mam po vymenene prevodovky(bylo tam 6der) i spojky.Prevodovku mam repas,spojkovou sadu sachs.

Ale zarazi me chod spojkoveho pedalu-jde uplne lehce a hlavne zabira uplne dole.Musim pedal seslapnout az na podlahu abych mohl preradit.A Kdyz jsem parkoval tak jsem po vystoupeni citil smrad.Jak jsem se docet nastavit se to neda, ale nevim jestli je to ok, jestli to treba neni zavzdusnene,nerad bych si odvaril novou spojku.

Diky za postrehy

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...