Přejít na obsah

Horní uložení předních tlumičů

borlan

Doporučené příspěvky

Na Felicii jsem si jednoduše vyměnil vymačkané lůžko horního uložení předních tlumičů (ložisko jsem neřešil) - povolil jsem šroub v motorovém prostoru a pak zvedal auto. Rameno s kolem se svěsilo a vršek tlumiče se vysunul z uložení. Vyměnil jsem to lůžko, spustil auto dolů tak, aby vršek tlumiče zapadl zpátky do lůžka a zajistil zpět maticí.

Dotaz - mohu to stejným způsobem provést i na mé OI? Nebo to tam je nějak jinak a je to složitější?

Nevím jestli mi to nyní dělá nějaké brikule, ale každopádně tam mám pod těma miskama pod kapotou možná 1cm a víc vůli. Když zvednu auto, tak s tím můžu pěkně nahoru/dolu hrkat. Párkrát mi dřív někdo říkal, že to je ok (ale možná to nebyly tak extrémní případy), ale mně to nepřijde tak košer...co?

Dík předem za fundované názory. :palec:

Odkaz ke komentáři
Guest octania

Zdar.

Ještě jsem to neměnil,ale co jsem se tu dočetl tak cca 10mm mezera v místě pod gumovou 'pokličkou' je v pořádku už z fabriky ,schválně hoď plné rejd a mrkni na to.

A jinak ten návod tu je, tuším ze v Podvozek, téma se jmenovalo Zvýšení světlosti nebo tak nějak...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...