Martty23 Odesláno Únor 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 A jak se ti rapidem jezdí? Skorotchýně ho má, 1.2TSI a docela jsem koukal, když mi ho půjčila prvně. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 Jo stim samym motorem jsem ho mel a byl jsem docela prekvapen ze to pekne jede akorat by me zajimal ten motor v okte 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 Když ho dobře zajedeš, i bez čipu je +/- srovnatelný s dvoulitrovým dieselem. Po chipu se ještě o chlup zlepšil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Únor 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2014 Jen bych měl strach z životnosti této 1.2. Nějak nefandím downsizingu a co předvádí modrý ovál (Furt Opravuj, Renovuj, Dodělávej) s jejich třívalcovým litrovým motorem se skoro 180 kobylama... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Únor 26, 2014 Sdílet Odesláno Únor 26, 2014 No nevim nevim co stim ja jezdil tak okolo kila tomu dochazel dech, da se stim jet i pres 150 ale ta doba nez to tam je a to nevim jak by se to chovalo plne nalozene no a nakonec ta spotreba taky nebyla uplne nejlepsi to mam ja v dvoulitru mensi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Asi jsi měl 66kW, ne? ;) Já se na 160km/h dostanu rychleji, než s mou starou čipnutou "jednadevítkou", ale nesmíš tam nechat 6-ku. Na ní se autu fakt moc nechce.. Jinak s životností souhlasím, ačkoli jsem s motorem až překvapivě spokojen, rovněž maloobjemům nefandím a nejsem si jist, jak dlouho může vydržet.. Ale nechme se překvapit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Únor 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 V tom Rapidu to náhodou jede docela pěkně se mi zdálo. :) Jinak zrovna o životnost Rapidu rodičů přítelkyně se nebojím, mění auta po dvou letech, takže... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Jo jede me se to take libilo ale stou 1.2 to je spis auto do mesta nez nejake litani po dalnici jediny co se mi na tom nelibi je jak skodovka setri ale to same je i u oktavie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Pořád nesouhlasím ;) To, že auto ve městě jede na 5-ku neznamená, že není na dálnice. Pokud chceš opravdu jezdit svižně, musíš si podřazovat - 4 -> 6. S tímto ti na dálnici málokdo ujede. Pokud chceš pohodičku, necháš tam 6-ku a ačkoli nijak zvlášť rychle, na požadovanou rychlost se dostaneš. V kombinované spotřebě jezdívám za 6,5l/100km a to tomu autu dávám denně zabrat. Když jedu s lehkou nohou (ale ani tak provoz nebrzdím), dostanu se většinou na 5,2l/100km. Při 140km/h na dálnici je spotřeba kolem 7 litrů, při 160 kolem 7,5 - 8 litrů na sto. To jsou přesně ty předsudky, které malý objem vyvolává. Je to více než dostačující motor, 99% dvojkových Octávek jezdí s chrochtáky 1,6TDI a těm spolehlivě ujedeš. Životnost je druhá věc, ale možná se jedná jen o další zbytečný předsudek, to ukáže čas.. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Ja ale nerikam ze to nejede s rapidem ten motor je v pohode i kdyz jak uz tu rikas ta zivotnost kdyz to budes furt tocit nevim no Ja toho stim moc nenajezdil akorat nevim jak to jede s octavii prece jen je to vetsi auto a dnes jsem mel moznost projet na hodku octavii III rs a moooc pekne to jede 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 právě když to točíš zahřáté, tak je to jenom dobře... horší když to lidi dusej a jedou 50km/h a pátej kvalt.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Rapid má hmotnost 1175kg, Octavia II asi 1250kg. Ten rozdíl je fakt zanedbatelný (ve zrychlení - berme v potaz motor bez čipu - asi 0,1 - 0,2s) Co se životnosti v otáčkách týče, zcela logický fyzikální jev. Když motor taháš v nízkých otáčkách, má mnohem větší převod, který musí utáhnout. Jak mi dříve říkal i Motorpower, s čím má pravdu, když vletíš s malým objemem v nízkých otáčkách do díry, motor dostává pořádně zabrat. Naopak, když ho točíš, od toho je to benzín a od toho máš omezovač, nejen, že jej lépe zajedeš, ale namáhání motoru je mnohem nižší.. ;) EDIT: Maro byl rychlejší :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Únor 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Mně tady jde hlavně o tu životnost, ale jak už bylo napsaný, to ukáže čas. :) Jinak dneska jsem do Octy dodal "povinnou výbavu". :D Třeba to vzbudí vášně, ale fakt nejsu žádnej násilník, abych to vytahoval při první várce mojí nelibosti. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Tak "vášně", to je relativní :) Ale já mám v autě raději velkou kudlu, kterou si v případě nehody mohu třeba i přeřezat pás. Baseballku jsem dosud ještě nikdy nepotřeboval a tak nechápu, kdo "nenásilnický" si ji vezme do auta :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Únor 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Na přeřezání pásu jsem dostal nůž přímo, na druhé straně má kladívko na okna. :) A k pálce - to je spíš takovej doplněk, když jsem kupoval golfa, tak majitel ji měl mezi prahem a sedačkou, zalíbilo se mi to a tak jsem si ji koupil taky. :) Ale zase neříkám, že bych ji někdy nejradši nepoužil - třeba když mě vybržďoval pán v bílým žotu 307, jak už tu je popsaný. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 To mám také, no.. ;) Kdybych měl řešit při mých cestách každé podobně zhovadilé chování, dávno bych seděl, protože bych už hromadu lidí zabil.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Únor 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Asi tak. :D Proto jak říkám, je to vážně jen doplněk. Navíc s tím, kam se hlásím o zaměstnání, potřebuju čistej trestní rejstřík. :D Přítelkyně zase vozí v autě pepřák. Ten je vhodnější a snad i účinnější. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Někdy je tou nejúčinnější zbraní trpělivost :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Únor 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Tu budu muset dokázat na psychotestech. :D Právě kvůli tomu novýmu povolání. :) Ale od zbraní zpět k autům. :) Má smysl dnes investovat do věcí, jako je zamykání zpátečky? :) Pořádný pojištění je samozřejmost, ale chtěl bych zabezpeční ještě trošku pomoct. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Hezke ja chci take neco takoveho do auta me by to tu snad i bodlo jezdim do prace okolo gheta a uz se stalo ze ci...e vlitlo pod auto a dotycneho ridice vytahli z auta a bali mu na budku jeste ze to vydeli z firmi a volali policii jinak asi chudak pan a nejlepsi ze oni tady skacou pod auta samy aby jim nemci zaplatili bolestne uz to tu i resily 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Zamykání zpátečky se hodí vždy, ale auto ti šlohnou i s tím. Já zamykání zpátečky mám (firma), sám si však nejsem jist, jestli bych si ho kupoval. Každopádně tím nic nezkazíš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Únor 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 A nějaký další rady/tipy na co největší znemožnění krádeže? V práci nemáme hlídaný parkoviště a za posledního půl roku tam auta 3x vykradli a jedno ukradli. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Dobrej alarm a zeder na volant 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Únor 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 jkohy - no u vás je ten sever jak divokej západ, to je fakt. :D Sám se tam necejtím nejlíp, když tam jedeme. :D Jinak na nějaký tajný vypínače a tak nevěřím, podle mě když si auto vyhlídnou, tak si ho prostě vezmou. To už snad jedině GPS lokátor nebo tak, ale spolu s hlídáním už to jde cenově mimo mě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Td uz to tu jde vecer nas tu hlidaji akorat jim zapomeli ric ze kontrolovat maj neprizpusobyve tento tyden me uz dvakrat staveli a kontrolovali kdyz vecer jedu z prace 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Únor 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 A ve Vanďáku máte svoje pomáhače a chrániče, nebo to tam hlídají rumburští? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 (upraveno) Mame svoje a obcas tu sou na vypomoc z okoli Upraveno Únor 27, 2014 uživatelem jkohy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Únor 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Třeba tě zastavuje někdy tchán! :D Slouží v Rumburku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jkohy Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Jestli je mladej tak okolo 22 tak jo vetsinou to sou mlady ucha a vzdy jedou za mnou a pustej si u toho majaky a sirenu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Únor 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 Tak to ne, je mu 40. :) Musí se kluci nějak zaučit, taky mě to čeká. Snad. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.