Přejít na obsah

Problém s centrálem + info z diagnostiky (O 1, 1.6 GLX, 1999)

Doporučené příspěvky

Zdar chapi, omlouvám se, pokud se to tady řešilo, ale nenašel jsem spojitost na můj dotaz..

Občas mi blbne centrál ( odemykám přes zámek, dálkáč nemám).

Při zamykání/odemykání to náhodně zmkne/odemkne jen některé dveře.

Jedná se mi o to, zda tahle situace má spojitost s mikrospínačem, který se tady řešil a nebo jestli je problém jinde? Ať vím, jestli to celé rozebírat a měnit mikrospínač zámku řidiče nebo se dát jiným směrem..

Z diagnostiky jsem vyčetl následující sporadické chyby :

950 – motor centralniho zamykani – zadni viko – odemknuto (V53)

928 – zamykaci jednotka centralniho zamykani – strana ridice (F220) neverohodny signal

930 – zamykaci jednotka centralniho zamykani vzadu vlevo (F222) neverohodny signal

931 – zamykaci jednotka centralniho zamykani vzadu vpravo (F223) neverohodny signal

949 – motor centralniho zamykani – zadni viko – zamknuto (V53)

Díky za jakoukoliv radu!

P.S.: Nepředpokládám, že by to mohlo mít spojitost s občasnou nefunkčností budíků, kdy zároveň s nimi přestane fungovat i el.ovládání zrcátek..

Odkaz ke komentáři

na straně řidiče důkladně prohlídni konektor ŘJ oken bude v něm voda oxidace a možná i vyhnilý piny

ŘJ oken nenajdu, nejsou v elektrice..

Konektor, který vede do zámku je pěkný, piny v něm jako nové. Pro jistotu vyčištěný, prostříknutý ale funkce stále stejná-občasná..

Zámek jsem chtěl vyndat, ale ty dva tisícihrany co ho drží jsou dost ohoblovaný, takže to nepovolím...

Nějaký nápad, jak se jinak dostat k elektronice zámku, abych mohl vyměnit ty mikrospínače? :/

Odkaz ke komentáři

Kabeláž bych netipoval, když jsem měl odstrojené plasty ze dveří, stačilo klepnout do té černé plastové potvory a centrál sám konal svou (nechtěnou) činnost.. ony jsou ohoblované celkem dost, zítra vyfotím a hodím to sem, jestli je reálný tvůj nápad..

a co kable mezi dveřma neni nákej dolámanej

ty šrouby navrtej a do díry vraž torx a pak to povol už sem to tak dělal na jednom passatu

Odkaz ke komentáři

Ano, ale v navodu je demontaz zamku prave.. Proto jsem resil, jestli neni jeste nejaky zpusob, jak to ze zamku sundat bez demontaze..

Navic v navodu se jeste pise o nejakem pojistnem sroubu pri sundavani kliky, ale nic takoveho na me Octe nemam.. A to jsem se dival dvakrat :D Ja to zitra nafotim a zkusime kdyztak neco vymyslet.

Zatim diky!

Odkaz ke komentáři

ŘJ oken nenajdu, nejsou v elektrice..

Konektor, který vede do zámku je pěkný, piny v něm jako nové. Pro jistotu vyčištěný, prostříknutý ale funkce stále stejná-občasná..

Zámek jsem chtěl vyndat, ale ty dva tisícihrany co ho drží jsou dost ohoblovaný, takže to nepovolím...

Nějaký nápad, jak se jinak dostat k elektronice zámku, abych mohl vyměnit ty mikrospínače? :/

:palec: Kladivo+sekac a sroby povolis. :palec:

Odkaz ke komentáři

:palec: Kladivo+sekac a sroby povolis. :palec:

Ano ano anoo, presne tak jsem to vcera vyresil :D

Mikrospinac vymeneny, funkcnost centralu ale stale stejna, takze bude potreba ten zamek rozebrat.. Ma nekdo popis, jak oddelit tu plastovou krabicku s elektronikou od zamku? vsude sama pruzinka a nejake nesmysly, nechci to rozebrat nasilim, vsechno vypadne a nikdy uz to neslozim :D Vsude jsem jen nasel fotky zamku komplet a pak jen uz rozebrana elektronika.. ale postup mezi tim nikde neni :(

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Pavle, díky.

Nicméně i po výměně zámku se to chová stejně, takže jdu kuchat další zámky, ale možná ještě předtím rovnou zkontroluju komfortku, protože mi nejde spousta dalších věcí (osvětlení interiéru, ovládání zrcátek, signalizace rozsvícených světel). A nebo to rovnou hodím do Macochy, ještě uvidím jak se rozhodnu :D

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Problem jsem stale nevyresil.. Teda vyresil - vyndal pojistku centralu a funguju jako moje stara Skoda 120L (a tak jezdim dodnes).. O vikendu bych to konecne rad vyresil, narodilo se ditko, takze me opravdu nebavi porad obihat cele auto..

Nicmene, komfortka tam pry neni (el. okna nejsou).

Puvodni problem byl padajici rucicky a obcasna funkce centralu, osvetleni interieru, ovladani el.zrcatek a sig.rozsvicenych svetel.

Po oprave budiku dle navodu tady na foru jsou budiky perfektni, ale ani jedna z vyse zminovanych veci od te doby nefunguje (vyjma centralu, fungujiciho vetsinou za vlhkeho pocasi a jinak si funguje jak se mu zachce)

Ma nekdo napad, kde muze byt zrada, ktera ovlivni tolik veci?

Kabely v pruchodkach do dveri neporusene, zamek ridice vymeneny a chovani stale stejne. Pojistky samozrejme zkontrolovane, vymenene.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...