jopol Odesláno Únor 10, 2014 Sdílet Odesláno Únor 10, 2014 zdravim, v mem postu ktery jsem tu mel jsem resil problem s 1.8t rs... veskere moje problemy jsem bud vyresil a nebo uz je neresim ale aktualne resim zajimavou vec kterou nechapu... do auta jsem nakoupil skoro vse nove a vse ostatni je podle mereni a testovani v poradku, krom palivoveho cerpadla ... koupil jsem si novy n75 alespon myslim ze to je n75... magneticky ventil regualce turba... viz toto... http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/06a906283e-magneticky-ventil-1-8t-110kw-132kw-oe-14221.html zajimave je ze kdyz je tam ventil stary auto jede... kdyz tam dam novy auto ma houpavou akceleraci... je sice agresivnejsi ale prefukuje... podle mereni vagu ... pri stejnych podminkach na stejne ceste jsem meril tlak turba s novym a starym ventilem ... ridici jednotka chce od tlak cca 1700mbaru, stary ventil to drzi kolem teto hodnoty... ovsem novy to natlaci az na 1900 m baru... ridici jednotka to zkrouhne tlak spadne auto polevi... a zase zacne tlacit... zas prefoukne a tak dokola... jak na houpacce... cim by to mohlo byt? ventil je z skoda-dily.cz a udajne ma byt novy a original.... pokud je funkcni co by to znamenalo? ze neco jineho na aute to brzdi? jedine co nebylo meneno a vyzkouseno je palivove cerpadlo... tudiz k tlaku ktery tam je dan by slo malo paliva a tak to jednotka zkrouhne? nebo je ventil spatny a proste tam pusti vice nez by mel? nebo spatna palivova mapa? ridici jednotka? k tomu se vaze to ze posledn dobou kdyz je venku zima auto startuje hur... ale baterkou to neni muzu tocit a tocit a auto nechytne... ale jakmile startuji podruhe auto chystne bez problemu... dela to jen nedky... kdyz citim ze to nechce chytnout proste vypnu zapalovani protoze vim ze na podruhe uz chytne... jedine co me napadlo je ze cerpadlo nenatlacidost paliva... a na druhe oteceni klicku uz jo... nebo nvm... kdyz se problem projevi staci jen skytnout a na podruhe uz to chytne... ale kdybych to nechat tocit tak auto proste nechytne... nechapu... nevi nekdo?? dekuji za pripadnou radu jinak vag je cisty... s autem uz neni zadny problem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Únor 14, 2014 Sdílet Odesláno Únor 14, 2014 1,9 to je celkovy tlak nebo meris jen pretlak a celkovy vysledny tlak je 2,9? Ja jsem nedavno taky zkousel zmerit a pri rozjezdu kdyz zaradim 2 a dam plnej plyn tak mi to ukaze pretlak 1,1 atm takze celkovej tlak 2,1 a auto jede normalne (teda normale .. leti jak utrzeny ze retezu) ale nepoveluvuje v tahu .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jopol Odesláno Únor 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 17, 2014 1.9 tj celkovy i s atmosferickym... jinak tedy ridici jednotka chce od turba 0.7b ovsem s novym ventilem tam narve 0.9b... pokud mas celkovej tlak turba 1.1 tak to podle me mas chipnuty... udajne s origo mapama by melo tlacit kolem tech 0.7... udajne :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Únor 17, 2014 Sdílet Odesláno Únor 17, 2014 Já to budu muset někde nechat zkontrolovat jestli to není chipnutý protože mám problémy i s LPG občas se mi přepíná na benzín. Byl jsem v autogas a tam to seřizoval a řekl mi že to stíhá dodávat plyn tak do 75% zátěže motoru, a pak se to prostě musí přepnout na benzín jinak to bude hlásit chybu .. Nevíš kde se to dá zjistit jestli to je chipnutý, i když se mi to nezdá, myslí že chipnutý by to být nemělo .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jopol Odesláno Únor 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 17, 2014 hele kdyz jsem to koupil bylo to chipnuty... taky jsem to nevedel jestli je nebo neni...ale mechanici rikali ze je...pak kdyz tam dali origo soft tak to bylo citit hned... pac kdyz je to chipnuty tak poznas hlavne kroutici moment... kdyz sem na to kdysy slapnul tak me to zarazilo do sedacky... to uz ted neni.... poznas to na motorovy brzde... ale to neco stoji... a nebo mozna kdyz nalogujes ve vagu turbo... pac prave co jsem cetl tak origo 1.8t ma tlacit 0.7b coz je s atmosferickym tlakem nejakych 1.7b=1700mb ... nebo ta brzda no... jinak mel sem kdysy forda v plynu ale starej vrak a tam taky,, ne ze by se to prepinalo na benzin ciste ale kdyz jsem tomu daval vic tak proste bylo videt ze ubyva i benzin... za nejaky cas... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luki@007 Odesláno Říjen 17, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2014 Mozna ze uz je pozde neco psat, ale jstli si dobre pamatuju, 0,7b je u 110kw motoru a 0,9 je u 132kw (rs). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Prosinec 11, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 nepamatujes si dobre ^_^ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.