Přejít na obsah

Rozbitá spínací skříňka, kde sehnat díl


Doporučené příspěvky

Zdravím,

z ničehonic se mi rozbilo zapalování, dojel jsem a již nenastartoval, spínací skříňka zůstala v poloze "1", i přes to že jsem vyndal klíček atd...

 

Po celkem zdlouhavém rozebírání jsem našel příčinu. Vložka spínací skříňky, (viz fotky) se rozbila a utrhl se trn který ovládá elektronickou část (http://www.skoda-dily.cz/eshop/4b0905849-spinaci-skrinka.html).

 

Bohužel jsem nikde nenašel označení tohoto dílu. Ani v ETKA, ani v dílenské příručce neni tento díl zobrazen.. Kompletní sada vložek (http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1u1800375da-sada-vlozek-zamku-oe-19692.html) tento díl také neobsahuje.

 

 

Neznáte někdo označení tohoto dílu? Případně v jaké sadě je obsažen? Máte s tím někdo zkušenosti, odvážili byste se to pokusit svařit (nejspíš hliník)...

 

Díky

Zdeněk

post-6689-0-24651900-1392484314_thumb.jpg

post-6689-0-12917400-1392484333_thumb.jpg

post-6689-0-46450300-1392484349_thumb.jpg

post-6689-0-63517400-1392484364_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

mám možná podobný problém, chtěl bych se zeptat. Jak přesně se to projevovalo? U mě, když jsem nastoupil do auta a otočil klíčem, myslím, že jsem slyšel cvaknutí jako když něco praskne. klíč se dostane do krajní polohy (startovací) aniž by na to startér nějak reagoval a naopak, když ho otočím zpět a vyndám, kontrolky pořád svítí a větráky foukají. můžu točit klíčem jak chci, vyndavat zandavat a ani se nepustí starter ani se nevypnou kontrolky. díky

Odkaz ke komentáři

Ahoj, no projevilo se to náhle a už se s tim nedalo nic dělat. Podle popisu budeš mít přesně to samé.

 

Vyřešil jsem to rozebráním, koupením http://www.skoda-dily.cz/eshop/1j0419959a-zamek-rizeni.html , odvrtáním starého zámku řízení (ne FABky, ta se jen vyndá a zůstane původní) a výměnou.

 

Tento díl obsahuje i elektronickou část, tudíž doufám, že budu mít od zapalování aspoň na 10 let klid :)

 

Až to budeš odvrtávat (jsou tam dva trhací šrouby), tak se to vyplatí vrtat z boku přes ten zámek řízení (je to mnohem poddajnější slitina)... a dobrej přístup. Prostě provrtat ten zámek včetně šroubu... Ono vrtat ze shora ten ulomovací šroub moc nejde, neboť by se to muselo vrtat dost ze šikma a vadí tam přístrojová deska. Oprava je to tak na hodinu, nezpomeň odpojit baterii než budeš sundavat airbag...

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak Rapid neprošel na STK. Uvolněná spona před středním dílem výfuku. Je to ještě originál, takže budu muset vyměnit, jinak obal na zadním dílu výfuku je první vrstva již hodně zničená, tak budu muset odstávající přebytky odřezat abych byl minimálně dva roky pojízdný. průměr objímky na trubku před střední díl výfuku náhodou nevíte ? dělají se dva typy. @Lancelot, četl jsem tvůj příspěvek, že jsi také řešil zadní díl výfuku, někdy 202x. Již jsi měnil ? Nesvítí nám jedna dioda ve třetím brzdovém světle- řešil jste někdo opravu ? je to za zadním sklem a mám takové tušení, že se jedná o led.
    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
×
×
  • Vytvořit...