Přejít na obsah

Hučení při zatočení doleva od levého kola

Máca

Doporučené příspěvky

Dobrý den, prosím o radu. Jsem amatér, který má poprvé auto a odjel s nim hned do Norska. Servis je tu drahý a tak bych chtěl nejdřív přijít na to o jaký problém se jedná. Už delší dobu mi hučí, drkotá levé přední kolo při zatočení doleva. Stačí nepatrně zatočit a už to dělá, když jedu pomalu (hodně pomalu) nebo rychleji (110km) tak už to tolik slyšet není. Před odjezdem do Norska jsem to v servise říkal a bylo mi řečeno, že je vše ok, ale teď je to intenzivnější. Nerad bych něco zanedbal a pak z toho byl velký průser.. Napadá mě, že by to mohlo být ložislo, homogení kloub nebo stabilizační tyč?

Moc děkuji za rady.. :-)

Marek - octavia 2002, 1.9Tdi

Odkaz ke komentáři

Mas vadne lozisko.

no a myslíte si, že oprava je nutná či to ještě třeba tak 5tis km vydrží? Když jedu rovně, tak to nic nedělá, ani když zatočím doprava. je to jen pouze doleva, ale stačí fakt jen nepatrně zatočit a už to hlučí, respektive hodně velkým tempem drkotá. Jinak děkuji za odpověď.. :-)

ja bych rekl lozisko...Kloub cvaka a nehuci a tyc by mlatila...

no a myslíte si, že oprava je nutná či to ještě třeba tak 5tis km vydrží? Když jedu rovně, tak to nic nedělá, ani když zatočím doprava. je to jen pouze doleva, ale stačí fakt jen nepatrně zatočit a už to hlučí, respektive hodně velkým tempem drkotá. Jinak děkuji za odpověď.. :-)

Odkaz ke komentáři

Tak uz jsem mel v ruce oktu kde byly loziska tak mizerny ze to auto poskakovalo jak kdyz me nekdo taha za rit.

vydrzet to muze a taky nemusi,to nikdo neodhadne.Muze to vydrit naboj a pak by se musel menit celej naboj...

Otazka co by stala oprava v norsku a co oprava u nas,zda to stoji za ten risk s tim jet...

Odkaz ke komentáři

Ne, nestalo se nic. Na jízdní vlastnosti to nemělo vliv, jen to hučelo. Já jsem tomu nevěnovala pozornost, protože jsem přezula na nový gumy, tak jsem myslela, že je to novým vzorkem, protože continentaly docela hučí normálně. Jenže při zatáčení doleva ticho, při jízdě rovně a doprava to hučelo. Tak to už bylo podezřelý, pak jsem půjčila auto kamarádovi a ten měl jasno. Zajela jsem do dílny, strejda vyměnil a kdyby tomu něco bylo, tak by byl ke mně upřímní. Stará se mi o auto pravidlně.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za odpovědi, náhodou nevíte jak se pohybujou opravy, či výměny toho ložiska v čr?

PS. jediný co mi je stále divný, že to začne vždy, když fakt minimálně zatočím, prakticky neznatelně, ale rovně a doprava vůbec nic. Doopravdy to není ten homokinetický kloub?

Odkaz ke komentáři

Ahoj, tak jsem o tom mluvil s kamarádem a ten mi řekl, že ložisko by se chovalo jinak, takže fakt už nevím. Natočil jsem tedy videjko, kde je to slyšet. Byli byste schopni to podle toho určit? Děkujiii mooc...

První vejko

Popis problému: Problémový zvuk můžete slyšet ve videu na 38s 1,08 a 2:20. Problém se vyskytuje vždy, když zatočím doleva a to stačí i nepatrně, při jízdě skopce je zvuk výraznější či při brždění, naopak při pomalé jízdě takřka není nic slyšet (př. na kruhovým objezdu) a taktéž při rychlejší jízdě nad cca 120km. Při jízdě rovně a doprava se problém nevyskytuje vůbec.Děkuji za pomoc

a v tomhle videjku třeba můžete vidět, že né vždy to je tak hlučný a výrazný ten zvuk.

Děkuji za komenty.. :-)

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...