Přejít na obsah

stříbrná nafta

Doporučené příspěvky

• o měsíc později...

Po delší odmlce se opět hlásím. V době nepřítomnosti proběhlo vcelku dost změn. Hlavně servis a opravy.

29.5. jsme oslavili 15 let v provozu a to nemohlo zůstat bez dárku. K kolům jsem konečně našel vhodné pneu za rozumnou cenu. :) Jinak měneny hydroštely, takže už necvakáme jako na přechodu. :)

Zajímají mě Vaše názory. Za mě ta bílá k tomu tolik nesedí jako šedivý, ale zas není špatná. Časem příjde určitě změna. Ale teď se mi to líbí. :)

post-34174-0-77997800-1433360496_thumb.jpg

post-34174-0-68092800-1433360512_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Po odmlce se hlásím s tématem ohledně výkonu.

Nevím jestli mám přidřené, ucpané turbo nebo jen špatnou regulaci tlaku turba ale občas se jí vůbec nechce. Netáhne, jindy ano ale není to jako dřív. Proto docela aktivně řeším otázku výměny turba (v případě, že bude špatné) za větší. V roli je turbo z silnější 96kW nebo mám u známého v hledáčku ze 110kW ARL Leona. Ty 81 turba prý na něco trpí a je to neduha těhle turbín. Chci se zeptat co je na tom pravdy. Popř. jestli si pomůžu upgradem na 96ku. U toho ARL se počítá s větším finačním rozpočtem (větší vstřiky a intercooler) a vzhledem ke stáří a hodnotě se mi to moc nevyplatí. Nějaké rady a doporučení? Díky :)

Jinak aktuálně měněn ventil N75 a v plánu podtlaky. VAG hlásí chybu plnícího tlaku.

post-34174-0-22058100-1436736280_thumb.jpg

Upraveno uživatelem michal92
Odkaz ke komentáři

ty turba se zanesou a nechoděj lopatky, protože se s tím jeztdí hodně na spotřebu... Ale to je nemoc všech turb z lopatkama a ne jen z 81kW. 96turbo neni spatny, ale osobně bych už raději 110, záleží za který kolik dáš. Když udělas zebra do podběhu, aby mohl seriovej IC lepe chladitTak by to mohlo aspon prozatím stacit... Samozřejmě se s turbem z ARL dostaneš o kus dál s výkonem... Pokud se ti do toho nechce ale moc strkat penez a staci ti výkon seriový tak pořeš serii případně to VAcko a neřeš nic dalšího... :palec:

Odkaz ke komentáři

110 arl, jehly cooler a soft si myslím že by byla super mašina ale využití auta je a asi zřejmě bude do práce po praze 2500 km měsíčně. Tam se tyhle kravinky nevyplatí. Navíc ten reálný výkon u mě moc nevyužiju, protože mám sbírku bodů. Nerad bych přišel o noty. Myslím že střed je 96kw a soft. To nepotřebuje hlubší zásah do střev motoru.

Proč se o tom bavím je to, jestli ty 81 turba s variabilnim naklapenim lopatek mají stejnou konstrukci a řešení jako 96 nebo jestli jsou 96 v něčem lepší protože to je novější model.

Jinak pokus bude turbo zdravé tak ho nechám jen vyčistit. Spíś hledím na větší kola hezky při zemi a pěkný lak. Výkon jen lehce kolem 100kW.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zdarec klubáci, po delší odmlce se ozývám. Na autě proběhl v poslední době větší servis. Posledně jsem řešil turbo. Nakonec zůstává originální původní 81. Po výměně čidla na cooleru, nové váze vzduchu a navrácení původního papírového vzduchového filtru jede jak střelená. Kdyby někoho napadlo dát tam bavlněnou vložku silně nedoporučuji. Teď máme 241xxx a přistoupil jsem k výměně oleje v převodovce a je to opravdu znát!

Momentálně pracuji na změně v interiéru. Za pomoci Jardap007 měníme strop a sloupky do RS černé. :)

Na finální podobu si musíte počkat ještě týden či dva, ale zde je malá ochutnávka. Tak snad se bude líbit.

post-34174-0-72275400-1445193567_thumb.jpg

post-34174-0-79306800-1445193575_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...