Přejít na obsah

Problem s cidlom g62 ( teplota vody )

netSo!

Doporučené příspěvky

Pani prosim o pomoc , uz sa stym "trapim" 3 roky ...

Ako som kupil octavku tak mi VAG pisal sporadicka chyba na g62 ale nejak som neriesil kedze aj budiky chodili "normalne" ...
Az minuly rok v lete som mal auto na diagnostike a zapnute aj citanie hodnot z motora a tam bol problem ze mi Vag ukazoval teplotu 6.3*C a stale sporadicku chybu , otacky na volnobeh 927rpm a vysia davka paliva , tak som cidlo g62 vymenil a VAG prestal hlasit uz chybu ale skryty problem prokracoval - aj na novom cidle Febi ukazuje vag 6.3*C a 927rpm ale budiky ukazuju "dobre" .

Ak sme cidlo odpojili tak otacky klesli na 903rpm a teplota na Vagu ukazovala spravne uz . ? . ...

sli sme turzovi dnes a kupil som origo Skoda cidlo , vymenili a teplota sa drzalal od -0.9 do +2.7*C a budiky sa nepohli ,

vratili sme origo , zobrali cinu a chovali sa tak isto ako origo ..

nakoniec je naspet moje Febi a teplota 6.3*C otacky 927rpm a budiky idu ...

nejaka rada prosim ?

kabelaz by mala byt ok kedze reaguje na vymenu cidiel a 4 vadne cidla je uz tiez moc ...
nieco som cital len nic mi to nehovori
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?p=557747&sid=33b4423246887983530defa5969980b6

post-29807-0-06671600-1393969988_thumb.png

post-29807-0-52163200-1393969993_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

taky "bojuju" s čidlem teploty. VAG hlásil chybu čidla teploty, nové čidlo koupeno na CC-autodíly (prvovýroba), namontováno a problém přetrvává- po znovunapíchnutí na VAG jsem koukal do bloku hodnot 1 a teplota vody pro ŘJ se drží pořád na 12-14°C. Zkusil jsem vzít ohmmetr a připojil ho na "staré" čidlo, ohřál čidlo horkovzduškou- a ejhle, pracuje jak má, krásně plynule měnilo odpor- obě dvě jeho části.

zkusil jsem tedy odpojit kabeláž od čidla, znovu nahodil VAG a zkoušel jsem zkratovat jednotlivé piny v konektoru (1-3, 2-4). Bohužel reaguje pouze na zkrat na pinech pro budíky, na druhým vstupu to nedělá vůbec nic. Je to zrovna ten vstup měření teploty vody pro ŘJ. Takže v háji snad kabeláž, v horším případě ŘJ.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...