Přejít na obsah

čierna elegancia 1.6 LPG

Doporučené příspěvky

Ako tak citam tu na fore nik nie je jednotny v nazore aky olej dat a to nehovorim o skode. Stretol som sa s dvomi octami rovnaka motorizacia, kod motora aj rok vyroby tusim rozdiel bol v dvoch mesiacoch v jednej co bola dovoz DE bola nalepka shell a druha kupena na SK bola uz nalepka castrol. Takze asi ani v skodovke nemaju rovnaky nazor na oleje :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Tak a je to tu. Kontrola EK, TK, Pred tym než som šiel, urobil som diagnostiku či mam všetko ok a to aj napriek tomu, že na palubovke mi nesvieti žiadna kontrolka. Diag. bola ok nič sa nenašlo tak som šiel. A vysledky ma dosť prekvapili.

meranie na benzine obsah CO pri volnobehu norma je 0,5 ja som mal 0,12 vyhovuje

pri zvyšenych otačkach 2500 norma 0,3 ja som mal 0,34 nevyhovuje

meranie na plyne obsah CO pri volnobehu norma 0,3 ja som mal 0,02 vyhovuje

pri zvyšenych otačkach 2500 norma 0,2 ja som mal 0,6 nevyhovuje.

Ostatne hodnoty ako HC, meranie lambda sond, kontrolne otačky všetko je v norme.Meranie aj zopakoval zo dva krat ale vysledok stejny. auto bolo zahriate pred EK som prešiel 30 km.

mechanik na EK mi oznamil že mam vadny katalyzator kvoli tomu že mam aj vysoke hodnoty CO pri zvyšenych otačkach, čo sa mi veľmi veriť tomu nechcelo lebo katalyzator bud je funkčny alebo nefunkčny a kedže na volnobehu hodnoty CO su fasacke a na zvyšenych otačkach nad limit. Je to možne žeby bol fakt vadny katalyzator? ked lambda za katikom nevyhadzuje žiadnu chybu. Tak som znova zašiel do servisu znova urobili diagnostiku premerali všetko žiadna chyba sa neukazala ešte prekontrolovali cely vyfukovy system či nahodom niekde nemam dieru v potrubí.

Stretol sa už niekto z vás s podobnym problemom ? čo by ste poradili ??

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Takže problém vyriešený :) stačilo vyčistiť škrtiacu klapku a vymeniť vzduchový filter aj keď bol pôvodný len pol ročný ale do istoty. A ešte som natankoval shell Vpower racing a zabehol aspoň 70 km. A na emisnej na prvú šupu hodnoty ako sa patri. A nebol to katalizátor ako mechanici tipovali dôvod mojej chyby.

tymto sprejom čistenie išlo ako jedna báseň stal ma 5 €

post-17997-0-35044100-1413375609_thumb.jpg

a filter ma stal 14€

post-17997-0-69043600-1413375629_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...