Přejít na obsah

motor BJB černý kouř z výfuku při řazení

Doporučené příspěvky

Při rozjíždění a řazení z 2na3 i z 3na4 jsem ve zpětném zrcátku viděl černý kouř. Později jsem vypozoroval že při vyšších otáčkách se objevoval kouř taky. Diagnostika ukázala na váhu vzduchu po výměně kouří ale méně. Vyměnil jsem vzduch.filtr i paliv.filtr. Na tachometru mám necelých 160tis. km,ale auto jsem koupil před 2měcíci. Motor není čipovaný, výkon má normální,spotřeba přijatelná, akcelerace v pohodě,starty bezproblémové, jen mě rozčiluje ta kouřivost. Měl jsem OC1 a ta nečmoudla i když jsem ji šlapal na krk. Má někdo podobnou zkušenost s OC2?

Odkaz ke komentáři

Při rozjíždění a řazení z 2na3 i z 3na4 jsem ve zpětném zrcátku viděl černý kouř. Později jsem vypozoroval že při vyšších otáčkách se objevoval kouř taky. Diagnostika ukázala na váhu vzduchu po výměně kouří ale méně. Vyměnil jsem vzduch.filtr i paliv.filtr. Na tachometru mám necelých 160tis. km,ale auto jsem koupil před 2měcíci. Motor není čipovaný, výkon má normální,spotřeba přijatelná, akcelerace v pohodě,starty bezproblémové, jen mě rozčiluje ta kouřivost. Měl jsem OC1 a ta nečmoudla i když jsem ji šlapal na krk. Má někdo podobnou zkušenost s OC2?

Asi už jsem na to přišel se svým dvorním mechošem kamarádem. Diagnostika nehlásila žádnou závadu a tak nakonec jen tak ze srandy a i beznqaděje jsme vyměnily snímač plnícího tlaku G31,snímač teploty nasávaného vzduchu G42. Měl ho v dílně použitý z trojky golfa, jako mávnutím kouzelného proutku kouřéní zmizelo i když poklesl trochu výkon, ale pokud tam zítra dám nový origoš věřím že to bude zase auto a ne dýmovnice. Pokud by to někoho zajímalo můžu napsat výsledek.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...