Přejít na obsah

muze se zredit 5w40 s 10w40

Doporučené příspěvky

cago lidi,mam pul roku octu 75kW dotazenou z DE a nevim co tam bylo za olej,tak jsem dal 5w40 ale papka asi 0,5l na 1000km..tak me napadlo nez se pustim do drastictejsich zasahu,zkusit dat hustsi olej jestli se to nezlepsi,ale ten starej nechci zase vypoustet,preci jen me neco stal,tak se ptam je mozny dolejvat puvodni 5w40 tim hustsim 10w40 nebo je to uplna blbost..dik moc

Odkaz ke komentáři

ma to mit 116 t ale tomu neverim,koupil jsem ji kvuli tomu,ze je jinac uplne v cajku,ale tohle se asi nedalo nijak zjistit pac vubec nekouri..dal jsem castrol magnatec 5w40 a myslej jsem dolejvat castrolem 10w40 Vim ze by se to nemelo ale zase jsem si rikal,ze to splnuje normy,tak by to tolik vadit nemuselo

Odkaz ke komentáři

Podle svíček se to nedá rozpoznat co je špatné (jen určit kde to žere olej). Nejdřív si v servisu nech změřit tlaky válců, pokud budou tlaky nížší než mají být, tak to budou nejspíš pístní kroužky, pokud budou tlaky dobré, tak asi jen gufera. Měl jsem taky problém se žraním oleje (1-1,5l/1000km), v servisu mi změřili tlaky a ty byly nižší než by mělo být, tak mi řekli, že buď mi vymění jen gufera na ventilech (prý to v 90% případů pomůže) nebo to vemou komplet a vymění i pístní kroužky. V domnění že ušetřím, tak jsem nechal udělat jen ty gufera (původní sice byly jako beton), ale olej se vesele strácel dál, takže jsem potom přistoupil k výměně pístních kroužků a tam byl kámen úrazu. Kroužky byly zapečený a na dvou pístech byly tuším i poškozený stírací kroužky. Opravu mi dělali v servisu, kde dělá kamarád a zrovna jsem se tam ukázal, když dělali moje auto, tak jsem viděl na vlastní oči, když vytáhli píst z motoru a kroužky místo aby se automaticky roztáhly, tak zůstaly pořád stažené (byly pořád souměrné se stěnou pístu)... :(

Ve výsledku se mi celá oprava zbytečně prodražila, ale jsem rád, že je motor opravený, protože teď si nepápne žádný olej a to i když používám olej 5W-40 :palec:

Odkaz ke komentáři

Těsnění pod hlavu, těsnění na výfuk, těsnění pod ventilové víko (nebo silikon), gufera na ventily, pístní kroužky a možná nějaký drobný materiál + práce výjde cca na 10tis Kč, ale ten výsledek opravdu stojí za to. Po takové opravě, je potom potřeba motor zajet, takže prvních 1000km jezdit pozvolna do 3000ot. a mezi 1000-2000km už se může motor krátkodobě vytáčet do vysokých otáček a po 2000km už tomu můžeš dávat plnej céres. Po zajetí motoru jsem jen čuměl, jak ožil a i po téměř 30000km co mám najetý po opravě jde pořád nádherně za plynem a olej nežere žádný :palec:

Odkaz ke komentáři

to je jako z pohadky :) ja s tim budu muset jeste chvilku vydrzet,protoze momentalne nemuzu uvalit takovej ranec,ale vyhledove me to nemine.A co spotreba benzinu lepsi?ja ted jezdim pul na pul s etanolem a podle palubaku 7,0 a podle dotankovavani u benziny a propocitani 7,2 tak ji musim pochvalit holku :)

Odkaz ke komentáři

Nějakou dobu s tím můžeš jezdit, ale pokud tak budeš jezdit dlouhodobě (třeba 1 a více roků), tak se ti může poškodit lambda a katalizátor a to se potom oprava zbytečně prodraží. Jinak spotřeba benzínu je stejná, jen motor lépe jezdí a má větší tah ;)

EDIT: nech si změřit ty tlaky, v servisu ti to za 100,- změří a budeš mít aspoň představu, včem to asi může být :)

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...