MartinM_2013 Odesláno Květen 21, 2014 Sdílet Odesláno Květen 21, 2014 Zdravim,po zime jsem umyl auto a byl jsem nemile prekvapen, jakym zpusobem je poskozen lak u stresniho lemu. Je to po cele delce, delka prasklin cca 1 - 2cm. Auto z roku 2009, coz je smutne, protoze zaruka na lak je pouze 3 roky od data prodeje. Mam obavu, aby to nezacalo delat nejakou paseku (odlupovani, koroze). Co jsem si udelal maly pruzkum na parkovisti, neni to ojedinela vec. Navic jsem vypozoroval, ze na to trpi Octavia2 i Fabia2. Metalicke laky se zdaji byt odolnejsi a timto nezdarem trpi mene. Otazka zni, kolik by stala naprava a zda ma vubec cenu to nechat opravit, protoze se zcela jiste jedna o konstrukcni vadu a obavam se, ze se problem i po oprave casem projevi znovu. Nechal jste to nekdo opravovat a zavada se jiz neopakovala? Nebo to nechat tak a neresit? Octavia I ma v techto mistech tesnici gumu, ktera spoj kryje, coz mi prijde jako lepsi reseni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JOHAN Odesláno Květen 24, 2014 Sdílet Odesláno Květen 24, 2014 Řekl bych,že koroze se asi časem dostaví. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinM_2013 Odesláno Květen 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 24, 2014 To samozrejme nelze vyloucit, ale 10tkc za opravu v autorizovanem servise nehodlam dat. Jinak vozy z roku 2005 korozi netrpi, ikdyz to popraskane maji roky. Sirka tmeleneho spoje je dost velka a mimo tmel by to praskat nemelo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Napster Odesláno Květen 25, 2014 Sdílet Odesláno Květen 25, 2014 Urcite osetrit. Bud laknout celou strechu cca 4000kc nebo pokud bude sikovny lakyrnik, tak za 1000kc rozstrik. A nwbo kup lak a jen to zakapej lakem. Nebude se tam dostavat voda a zabranis korozi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JOHAN Odesláno Květen 25, 2014 Sdílet Odesláno Květen 25, 2014 Přesně tak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Květen 25, 2014 Sdílet Odesláno Květen 25, 2014 Na toto by dle slov servisu měla být nabídnuta ŠA alespoň kulance, jedná se o známou vadu, něco jako odřený lak prahů od těsnících gum. Bohužel pokud auto nejezdilo pravidelně do autorizáku, tak je to trochu složitější. Buď kulanci zamítnou nebo ti tam nasadí nějakých 30/70, kdy cena lakování dle tvého "% podílu" v autorizáku bude pořád dražší než nezávislý lakýrník. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marian.marcin Odesláno Květen 26, 2014 Sdílet Odesláno Květen 26, 2014 Nič v zlom ale povedal by som že to už v tých prasklinách oxiduje a ku korózii to má iba krok ja by som tú opravu veľmi neodkladal a trochu poopravím v tom žliabku nieje tmel ta strecha je v tomto mieste k bočnici zváraná laserom na tmel sa lepí nová strecha pri výmene.Podobne je zváraná hrana piatých dverí resp.kufor.Pokiaľ tam je tmel strechá už bola menená . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinM_2013 Odesláno Květen 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 27, 2014 Informaci o tmelu jsem prebral od servisniho technika Skoda auto. Prezentuji pouze informace, ktere jsem nacerpal od nich. Pokud tomu tak neni, vse je jinak. Mozna se praskliny mohou jevit jako zoxidovane z toho duvodu, ze je to focene az po navoskovani (vosk je ve sparach videt bilozlute). Mam v planu zajit za nejakym slusnym garazistou, ale predtim jeste oslovim Skoda auto v Boleslavi, pak uvidim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marian.marcin Odesláno Květen 27, 2014 Sdílet Odesláno Květen 27, 2014 Ok nech sa ti to podari najlepšie cez záruku.Stiahni si z netu Dílenská priručka Škoda Octavia 2004-Vidáni 02.04.Je tam celé auto rozobraté do skrutky ,velˇmi užitočná vec. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.