Přejít na obsah

Popraskany lak - strecha

Doporučené příspěvky

Zdravim,
po zime jsem umyl auto a byl jsem nemile prekvapen, jakym zpusobem je poskozen lak u stresniho lemu. Je to po cele delce, delka prasklin cca 1 - 2cm. Auto z roku 2009, coz je smutne, protoze zaruka na lak je pouze 3 roky od data prodeje. Mam obavu, aby to nezacalo delat nejakou paseku (odlupovani, koroze). Co jsem si udelal maly pruzkum na parkovisti, neni to ojedinela vec. Navic jsem vypozoroval, ze na to trpi Octavia2 i Fabia2. Metalicke laky se zdaji byt odolnejsi a timto nezdarem trpi mene. Otazka zni, kolik by stala naprava a zda ma vubec cenu to nechat opravit, protoze se zcela jiste jedna o konstrukcni vadu a obavam se, ze se problem i po oprave casem projevi znovu. Nechal jste to nekdo opravovat a zavada se jiz neopakovala? Nebo to nechat tak a neresit? Octavia I ma v techto mistech tesnici gumu, ktera spoj kryje, coz mi prijde jako lepsi reseni.

post-37461-160665_thumb.jpg

post-37461-0-86883800-1400694776_thumb.jpg

post-37461-0-24746800-1400694785_thumb.jpg

post-37461-0-31873500-1400694797_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Na toto by dle slov servisu měla být nabídnuta ŠA alespoň kulance, jedná se o známou vadu, něco jako odřený lak prahů od těsnících gum. Bohužel pokud auto nejezdilo pravidelně do autorizáku, tak je to trochu složitější. Buď kulanci zamítnou nebo ti tam nasadí nějakých 30/70, kdy cena lakování dle tvého "% podílu" v autorizáku bude pořád dražší než nezávislý lakýrník.

Odkaz ke komentáři

Nič v zlom ale povedal by som že to už v tých prasklinách oxiduje a ku korózii to má iba krok ja by som tú opravu veľmi neodkladal a trochu poopravím v tom žliabku nieje tmel ta strecha je v tomto mieste k bočnici zváraná laserom na tmel sa lepí nová strecha pri výmene.Podobne je zváraná hrana piatých dverí resp.kufor.Pokiaľ tam je tmel strechá už bola menená .

Odkaz ke komentáři

Informaci o tmelu jsem prebral od servisniho technika Skoda auto. Prezentuji pouze informace, ktere jsem nacerpal od nich. Pokud tomu tak neni, vse je jinak. Mozna se praskliny mohou jevit jako zoxidovane z toho duvodu, ze je to focene az po navoskovani (vosk je ve sparach videt bilozlute). Mam v planu zajit za nejakym slusnym garazistou, ale predtim jeste oslovim Skoda auto v Boleslavi, pak uvidim.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...