Přejít na obsah

1,8TSI 4x4 DSG


Doporučené příspěvky

Včerejší, už druhy, pokus reklamovat nepříjemný zvuky dopadl v podstatě stejně, jako ten první. Takže zase nic. Zvuk je zřetelný, ale nějak se jim nedaří zjistit odkud přesně je. Já opravdu nerozumím, kdo ty techniky a servisní poradce kdy mohl zaměstnat. Asi mohu byt rád za to, že mi alespoň vyměnili gumy, aniž by mi pak odpadlo kolo za jízdy. Jim ani nestačí ukázat video, kde už to boreček řešil a kde jsou slyšet stejné zvuky s tím, že příčina je klimatkompresor a výměnou tohoto dílu, se jíž problém neopakuje.

 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Kolik máš najeto? mám stejný motor a zajíždím mám teprve 460 km, režim sport jsem tam ještě radši nedával... jen mi přijde, že ta DSG řadí na ECO moc brzy a mám strach, aby se ten motor nepodtáčel - ale je to dsg tak by si to mělo hlídat automaticky, aby otáčky byli v pořádku... Díky za názor

Odkaz ke komentáři

Mam temer 7000km. Auto jsem "zajizdel" zhruba do 5000 a po prvni 1000ovce jsem vymenil olej. Motor mi krasne pobrukuje a zvuk od 3000ot/min uplne miluju. Co se tyce DSG,tak ten obyc rezim je hodne inteligentni,kdyz tomu budes sypat hned po nastartovani,tak necha motor vytocit i vys. Kdyz s tim ale jezdis hodne zlehka,tak i radi hodne brzy a motor hodne podtaci,az se mi prenasej vibrace do volantu.Ono jet 60 na petku nebo sestku, jsem zezacatku vubec nechapal,ale asi bych se tim netrapil.Jak rikas, DSG by si to melo hlidat samo. Od koupe vozu se mi snizila i spotreba a myslim si,ze jeste pude dolu,je to jen subjektivni pocit,nicmene, po koupi vozu jsem jel sam do prahy pres hradec a spotreba 7,5 (pokud si dobre vzpominam),no a ted jsem jel ve dvojku stejnou cestu a prumerna byla 6,8. Ve sport. rezimu skoro vubec nejezdim,jen kdyz si reknu,ze motor dlouho nedostal kapky,tak tam pred rovinkou rubnu S a davaj.

 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj....mám objednanýho Scouta v 1.8TSI, předpokládám, že by to mohlo být stejný jak u tebe, mohl bych tě poprosit, jeslti bys nemrkl do techničáku jaké gumy jsou tam napsány? Ty standardní 205/50 R17 nejsou zrovna nejekonomičtější varianta a přemýšlím, co tam dám, když mi dorazí někdy v půlce zimy :) Díky

 

EDIT: beru zpět, škoda má bezva příručku pro telefon, kde se dá všechno najít :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ty,ja mam ve standartu 205/55,R 16. Skautik na tom bude asi jinak, takze v technicaku nejspise nebudeme mit predepsane totez. A ty chces zmenit i rozmer kol,nebo jen jine gumy ?

Upraveno uživatelem Honza9007
Odstranění citací předchozích postů
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak i tak : konečně mám vyměněný klimatkompresor a jeto ok !!!!!! Jen pro shrnutí : během čtyř měsíců jsem měl auto v servisu 2 krát a pokaždé jsem byl odbýt jejích firemní hláškou "závada se neprojevila", přičemž vždy při zápisu reklamace napsali, že je zvuk jasně slyšitelný. No, začátkem prosince jsem svůj problém začal řešit přímo se Škodou. Dopisovali jsme si zhruba 2 týdny, během kterých jsem nadával na neschopnost autorizovaných servisu a na to, že by měli nést odpovědnost přímo oni, když mě nutí (kvůli záruce) do autor. servisu jezdit, nezapomněl jsem zdůraznit, že v domovském servise pracuji neschopní lidí, kteří navíc lžou(opravdu mi lhali). Nakonec jsem nahrál video na mobil, kde bylo slyšet i zadrhávání toho kl. kompresoru. Po několika dnech bez odezvy jsem se objednal na reklamaci do dalšího servisu v Hlučíně. Ale po týdnu mi přišel email od pana, se kterým jsem komunikoval s tím, že to předal na jejích technické (nebo nějaké jiné) oddělení a že pokud tam uslyší nějaké nestandardní zvuky, bude mně kontaktovat šéf domovského servisu. No a další den mi volali z mého dom. servisu, že jím mám dovézt auto, protože Škodovka předběžně potvrdil, že se jedná o ten. kompik, takže jsem jej byl před dvěma týdny vyměnit a doteď neslyším žádné zadrhávání.

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Chápu, že je brzo, ale nedalo se to vydržet.Už jsem přezul na letní o rozměru R18 Co se tyče vzhledu, tak je výsledek naprosto úžasný, ovšem, jak se dalo čekat, jízdní komfort se zhoršil- na menších nerovnostech si připadám jako ve vlaku. Jinak je řízení o trochu citlivější a přesnější, auto pocitově zmohutnělo, na spotřebu jsem se nijak nedíval.Jo a guma Bridgestone Potenza je suprová.

post-36906-0-25572000-1425478254_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

No, čtyřkolka sedí jak přibita, najednou jezdíš kruháče tak o 10km rychleji-aniž by sis toho všimnul, po par dnech si ale na 100% všimneš, že jezdíš s o litr větší spotřebou :), jinak je šum od kol větší(ale až bude tepleji, myslím si, že se gumy o trochu ztiší), menší nerovnosti, takové ty hrbolky na asfaltě jsou hrozne-na tohle je podvozek velmi špatně nastaven(L&K to možná bude mít jinak), kupodivu větší nerovnosti mu problém nedělají. Ještě takové jedno negativum přechodu na R18- ted už jsou takové ty menší patníky na parkovištích v obchodních centrech problém.

 

PS.umyté/neumyté lip nejede :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
    • Dveře, jako že plech určitě stejný, ostatní věci jako zámek, spouštění okna a řj už mohou být jiné. Ale to se přehodí.
×
×
  • Vytvořit...