HanyZ Odesláno Prosinec 19, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2009 http://www.ulozto.sk/3364244/p1000228.avi tohle mi dělá motor poslední dny, když mrzne. Klíňák jsem namazal mýdlem, trochu to přestalo, není to tak intenzivní. Ptám se tedy - je to opravdu klínový řemen ? V případě že ano, vyměnit že ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Prosinec 20, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2009 pořádně jsem klíňák promáznul mýdlem a pískání přestalo ... takže klínový řemen ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Prosinec 23, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2009 No bude to pravdepodobne ten remeń. Kedy si menil naposledy rozvody? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Prosinec 24, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2009 rozvody měněny při 85 tisicícíh, teď najeto 120 tisíc.. když je teplo nedělá to, když mrzne tak to jde od klínového řemene, po namazání to fakt přestalo jen to občas zabručí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jardac Odesláno Prosinec 24, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2009 Podla mna to bude napinacia kladka remena 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Prosinec 24, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2009 Ahoj, dle mého názoru se jedná o napínací kladku klínového řemene, která odrovnává také pomalu ale jistě alternátorovou volnoběžku! Dále se také ale může jednat o rozvodový řemen(ale to pochybuji, dle zvuku). Pro jistotu bych zajel do servisu na zjištění závady kde ti řeknou více. Počítej s napínací kladkou, a částečně odrovnaným alternátorem, tento problém jsem měl nedávno na své OI 74kw, a dopadlo to celkem draze =o Napínací kladka 3tisíce originál (zakoupil jsem SKF 1800kč, kvalitní výrobce, který dělá originální rozvody na Škoda vozy) Alternátor Starline (momentální spokojenost, cena 3600! 3roky záruka) Klínový řemen (cca 160kč) Začni to řešit rychle, ať se ti to neprodraží jako mě a může to být levnější oprava!! Mimochodem, výměnu si dokáže udělat středně zručný člověk sám a tak dokážeš ušetřit za práci. Výměna mi zabrala celkem 1hod času 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Prosinec 25, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2009 Ahoj, díky za radu. Můžu nějak zjistit sám, bez nutnosti návštěvy servisu, jestli se jedná jen o klínový řemen nebo napínací kladku ? Když jsem ten klínový řemen namazal mýdlem přestalo to, a teď v "jarním" počasí, když je teplo není slyšet pískání žádné. Začalo to když mrzlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jardac Odesláno Prosinec 25, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2009 Skus pri nastartovanym motoru z boku nejakou tycou pritlacit na tu napinaciu kladku. Malo by sa to piskanie odlisovat,alebo prestane. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Prosinec 27, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2009 no a teď je otázka, jak přesně vypadá ta napínací kladka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Prosinec 27, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2009 no a teď je otázka, jak přesně vypadá ta napínací kladka Je to takový mechanizmus, který dopíná klínový řemen.. Jedná se o takového jakože "šneka" který má černé kolečko =) a tlačí na řemen.. To poznáš, jelikož má takový úchyt, aby se dal stáhnout a vytáhnout řemen!! Jinak pošli foto motorového prostoru z levé strany a pohledu na alternátor (když stojíš na proti auta) atd, označím ti ji aby jsi přesně věděl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Prosinec 27, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2009 oki, díky za radu, zítra ráno to fotnu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Prosinec 27, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2009 Budu čekat.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Prosinec 30, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2009 omlouvám se za tu časovou prodlevu :lool: foto zatím nebude potřeba, v servise mi klínový řemen nastříkali silikonovým olejem a při mrazech se už auto ani neozve. Takže to bude klínový řemen, který časem vyměním, je to tak ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Prosinec 30, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2009 omlouvám se za tu časovou prodlevu foto zatím nebude potřeba, v servise mi klínový řemen nastříkali silikonovým olejem a při mrazech se už auto ani neozve. Takže to bude klínový řemen, který časem vyměním, je to tak ? Já ti tedy nevím, zase takové mrazy venku nejsou aby se ti to projevilo. Každopádně o tom že by pískal klínový řemen jsem opravdu ještě neslyšel :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Prosinec 31, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2009 tak vydržím až přituhne, jestli se zvuk objeví tak, to bude asi ta napínací kladka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Leden 1, 2010 Sdílet Odesláno Leden 1, 2010 ale pískají normálně. hlavně při rozjíždění atd. i u ostatních značek. někdy je to spíš už ani né pískání, ale kvičení na celé kolo. to je až nepříjemné ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Leden 1, 2010 Sdílet Odesláno Leden 1, 2010 ale pískají normálně. hlavně při rozjíždění atd. i u ostatních značek. někdy je to spíš už ani né pískání, ale kvičení na celé kolo. to je až nepříjemné :D Tak s tím jsem se opravdu ještě nesetkal, ale radši bych to stejně nebral na tu lehkou váhu a radši vše prohledal :o Jistota úspory v peněžence ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
paulmack Odesláno Leden 22, 2010 Sdílet Odesláno Leden 22, 2010 Kdysi jsem si taky myslel,že je to ten klíňák,ale nakonec se zjistil,že je to přidřený ložisko od posylovače řízení.Nakonec odešlo.Řídilo se mně ,jak v tatře... Zkontroluj množství kapaliny takové černé nádobce s tmavě zelenou zátkou.Je to v levé části motorového prostoru. Já jsem jimněl najednou prázdnou ani nevím jak.Nikde žádná kaluž pod autem,nic. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Leden 24, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Ahoj, servo mám plné a v pořádku. Ten zvuk byl klíňák, jelikož po nastříkání pískání přestalo a neozve se ani teď v -15°. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Možná taky budu měnit klíňák, dneska jsem si všiml, že mi to v motoru jaksi šustí, musím se na to podívat. Předpokládám, že ještě měněn nebyl a to mám na tachecu 150 tis., i když jsem někde četl, že klíňák by měl vydržet po celou životnost motoru, ale to se mi nezdá. Díval jsem se do příručky a z toho nákresu se tedy má proti směru povolit šroub napínáku a s tím napínákem pohnout ve směru šipky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
johnxx Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Tento problem taky stale resim, napinaci kladka nova, novy remen, v servu olej vymeneny, je vule na servopumpe, mozna to bude ono, ale jeste mam podezreni na alternator. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
burek Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Tento problem taky stale resim, napinaci kladka nova, novy remen, v servu olej vymeneny, je vule na servopumpe, mozna to bude ono, ale jeste mam podezreni na alternator. me to della altik nakonec to jednou delalo jednou ne... porad sem to resil az se to zacalo zvysovat ten zvuk tak sem se objednal do servisu a druhy den se utrhla volnobezka po te vse OK doposud ona ta volnobezka asi poskodila alltik a zacal se pridirat nejak.,. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
johnxx Odesláno Říjen 30, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2010 Tak ja mam vyreseno, byla to servo pumpa, tusil jsem to protoze pri zataceni na miste a studenem motoru mi zataceni ubiralo na otackach a piskalo to, dnes vymeneno, odvzdusneno, najeto asi 20 km, zatim OK, uvidime. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Říjen 30, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 30, 2010 u mě je to suchá napínací kladka klínového řemen, nastříkáním silikonovým olejem pískání vždy přestane, stačí jednou za rok na podzim... klesání otáček při otáčení volantem (až chcípaní) způsobovala mě zasviněná škrtící klapka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
johnxx Odesláno Říjen 30, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2010 Tak klapka, to je pravda, protoze taky na jeji cisteni dneska doslo a aspon se uklidnily otacky.Ale vymena pumpy byla jeste pred cistenim a pomohlo take. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pajusska Odesláno Červenec 8, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2015 Zdravím pánové, potřebovala bych poradit se stejným, nebo podobným problémem. Mám Škodu Octavii 1.6 55 kw. Při jízdě mi píská u motoru, někdy v kuse třeba 30 sekund, někdy kratší intervaly. Nevím, jestli to má spojitost s ventilátorem chladiče, protože jednou jsem při takovém pískání zastavila, vypnula motor a otevřela kapotu, ventilátor se stále točil a pískalo to. Dočetla jsem se, že by to mohl být i klínový řemen, ale ten byl vyměněn rok zpátky při rozvodech, zároveň s vodní pumpou, čerpadlem, těsněním pod hlavou a termostatem při 132.000 km, nyní najeto 146.000. Ještě bych chtěla dodat, že mám nový alternátor a autobaterii půl roku a auto je týden po technické. Zajímaly by mě vaše názory. Děkuji moc :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Červenec 13, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2015 Může to dělat ventilátor chladiče, přesněji ložiska v něm. Taky mi občas píská. Chystám se ho rozebrat, vyčistit a promazat. Pak kdyžtak nahodím nějaký fotky ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.