Přejít na obsah

Alarm META?

pavouk777

Doporučené příspěvky

Ahoj kamarádi. Rad bych se zeptal jak poznam v autě alarm META? Pred měsícem jsem koupil Škoda Octavia II třetí generace 1.8 TSI výbava Elegance. V prostoru na odkladani brýlí v horní části interieru jsou 3 mřížky kde je vidět černá koskatá latka a netuším jestli tam jsou čidla. V Bčkovém sloupku nemám tlačítko se symbolem autíčka s alarmem. Problem spočívá v tom, když prijdu k autu a pri dnešních vedrech otevřu auto a stahnu okna D.O. a neotevřu dveře tak se auto po 20s zamkne a měli by se zavřít okna. Ty okna se zavírají nahodile? Ale prisel jsem na to že když vezmu klíče a strčím je do zámku dveří a zavřu i s tím že zajedou okna a udelam to naopak že auto otevřu a stáhnu okna . Tak pak se auto zamkne a zajedou okna ale nesmím otevřít dveře. Muže mi nekdo vysvětlit funkci automatického zavirani oken viz zamek ve dverich u řidiče jeho funkci. A připadne jestli tato verve automobilu má META alarm ( spojitost se zavíráním oken při zamčení vozidla) a kde bych nasel nějaké vodítko jetli je dodělavaný meta alarm a kde bych našel ŘJ META a připadne sirenu alarmu nebo ultrazvukové čidlo. A na závěr jetli se da poznat podle VINu co melo auto ve výbavě když sjelo z linky.

Děkuji všem ra rady. Pavel.

Odkaz ke komentáři

ad 1) neexistuje Octavia II třetí generace; ale to je jen tak na okraj a mimo mísu ;)

ad 2) ten plast u stropní lampičky je jen krytka, která se dá zaměnit za schránku na brýle ;) (viz foto z mého auta)

CIMG5272.JPG

ad 3a) odemkneš-li auto dálkovým ovladačem a neotevřeš dveře, po chvíli si opět samovolně zamkne. Je to ochrana proti nechtěnému odemknutí když máš např. klíče s dálkovým ovládáním v kapse. Okna zůstávají otevřená; zavřeš je delším podržením tlačítka "Uzamknout" na dálkovém ovladači.

ad 3b) odemkneš-li však auto klíčem v zámku a podržíš jej otočený, sjedou okýnka až dolů (povolením klíče se zastaví). Opačný postup je pak při zamknutí vozu.

Ale bod 3 je popsán i v manuálu auta ;)

ad 4) z VINka se dá vyčíst vše např. v autorizáku. Ale existuje i web od zdejšího člena 160R, kde si výrobní číslo můžeš částečně proklepnout i sám (http://igorweb.org/vindec/default.aspx). Ještě existuje stránka, kam zadáš výbavové PR-čísla např. z nalepeného štítku v servisce či v kufru a můžeš si tak dekódovat kompletní výbavu svého vozu - http://igorweb.org/equidec/ ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Ahoj,

pořídil jsem si Octavii II '12 a je v tom dodělávaná META. Nemám žádný další dálkový ovládání, než originál vystřelovák. Vlevo dole za předním oknem je takový malý puk (velikost desetikoruny) a na tom dioda.

Nepodařilo se mi najít info o tom, co ten alarm je vlastně zač, co všechno hlídá a jaké další možnosti má (pokud vůbec).

Poradil byste někdo? Nemáte někdo třeba manuál či tak něco?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...