Přejít na obsah

demontáž vložky zámku 5. dveří.

Pajda077

Doporučené příspěvky

Ahojte nemá někdo link na výměnu vložky zámku 5. dveří... octavia 1..? musí se z venkovní strany taky ta vložka pomocí klíčku vystrčit ven nebo se zevnitř vysune s tím mechanismem?Na tom mechanismu je bílý plast ale nevím jak jej sundat a jestli se to vůbec má...

Jinak jsem vyměnil vložku zámku předních dveří ...na pohled naprosto stejná s tou špatnou ale když to chci zajistit z boku tím šroukem tak to prostě po dotáhnutí zase vyndám jakoby nic.¨Zkoušel jsem mít otočený klíček do leva tak jako když se vyndává a má se otočit doprava ale nic ...v čem to prosím bude?jinak když točím šroubkem tak půlměsíc (ten výstupek co zajíždí do té vložky aby jí to zajistilo tak chodí do stran tak 2 cm ..víc se zobáček nepohne...při pohledu ho mám na dolní straně...děkujuza cenné rady ...

Odkaz ke komentáři

Ahoj, s přední vložkou Ti asi neporadím, ale v 5. dveřích jsem si ji měnil a není to nic složitýho. Já to teda dělat tak, že jsem si sundal ten plastovej kryt (nějak jsem ho odcvakl z toho - uvidíš, kde drží a tam to odklapnout), pak jsem odmontoval celej ten mechanizmus s klikou (to drželo pár šroubků) odpojil kablík od motorku a táhýlko k zámku dolů a vyndal komplet s venkovní klikou ven. Ta vložka tam byla zajištěná takovým plíškem, v tom místě jak je vybraná, takže píšek vyndat, vyndat vložku (byla celkem zatuhlá) a očistit, dát novou, zpátky to zajistit, vrátit celej mechanizmus na dveře a přišroubovat - kontroluj si, jak sedí zámek na díru v liště, pak celý zakrytovat a hotovo. Pochopitelně dokud to jen přišroubovaný a nezkrytovaný, tak vyzkoušet, jak všecko chodí. Snad jsem na nic nezapomněl. Klíč k tomu do zámku ani nebyl potřeba (v mým případě mi tam stejně nešel ani zastrčit).

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...