Přejít na obsah

klepani pri volnobehu

Guest jikopl

Doporučené příspěvky

Setrvačník...? Při studeném motoru na volnoběh to nedělá? Dnes mi dělají jeho výměnu. Projevy: za studena rachocení od motoru, při vyšlápnutí spojky ok. Při zahřátém autě rachocení přestane ale do auta se přenáší nepravidelné vibrace... Snad to bude setrvačník když už ho mění :-). Díly cca 10tis. (LUK), (dělám to rovnou komplet - setrvák, spojka, ložisko), práce snad to 3tis... Dobrá cena na cc-autodíly, ale nakonec mi to za tuto cenu dal i servis co mi to dělá... Dám vědět zda to bylo ono.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

No všechny 4 vstřiky měly stejné hodnoty. Ale ještě počkám na hex-can kabel a udělám to jednou. Jinak právě spojka měněná i se setrvákem, od té doby najeto cca 5 tis. Ale měnil to bývalý majitel, takže nevím, jestli tam ty občasné vibrace nebyly už předtím. Diagnostika ještě zjistila nějaký problém na žhavičkách, takže se vymění a pak se uvidí co a jak dál. Ty gumičky pod vstřiky, jak je to časově a finančně náročný úkol?

Odkaz ke komentáři

Jj v tahu auto jede bez problémů až do omezovače. Studený volnoběh taky v pohodě. Ty občasné vibrace se objeví většinou až je auto zahřáté. Jinak rozvody byly dělané cca 10 tis. km zpět, ale taky minulý majitel. Už mě napadlo, že je nechám v servisu zkontrolovat. Je to možné jen fyzicky, nebo to jde i nějak přes diagnostiku? Jinak palivový filtr měněný letos v létě, většinou tankováno benzina nebo omv + vif.

Odkaz ke komentáři

OK. Počkám na kabel a zkusím ještě jednou. A víš na to přesně se podívat? Můj mechanik by to měl vědět, ale pro jistotu ať mám nějakou informaci v záloze. Jinak EGR je čistý jak dětská prdelka, nedávno jsem ho čistil. Dle diagnostiky za jízdy funguje tak jak má. Jinak najeto cca 300 tis., já se silentbloky nedělal nic, takže možné to je.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak co jak to dopadlo, myslím že mám rovnaký problém, po výmene rozvodou sa zacali po 300km odjazdených ozývať za tepla divné nepravidelné zvuky, za studena všetko O.K. motor ťahá krásne, spotreba normálna. Nič sa nezmenilo, len po tej výmene to robí také chrom-tich-chrom-ticho, volnobežka o.k. klimakompresor tiež, vodná pumpa bola mená s rozvodmi za novú. Napíšte sem prosím jak to dopadlo, Auto stojí v servise rozobraté a mechanik to nevie nájsť.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...