Stickler Odesláno Červenec 4, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2014 (upraveno) Ahoj, kluci, zdárná banalita mi dává slušně zabrat a sám si s tím neporadím. Znalé prosím o pomoc: Při četných předělávkách mé původní Social Edition se mi nejednou stalo, že jsem o sebe nechtě škrtl drátky a odnesla to pojistka. Těch však v záloze ubývalo, až jsem se dostal do fáze, kdy jsem pojistky nahrazoval jinými - za větší, či menší (třeba 5A za 7,5A, nebo naopak). Měl to být dočasný stav, no mám to tak dosud a řekl jsem si, že to dám konečně do pořádku. Jenže jsem přišel na to, že nikde v žádné příručce nenajdu, kam jaká pojistka patří (mluvíme teď o pojistkovém boxu na boku palubky) a příručky pro předfacelift hovoří trochu "jinou řečí", aneb pojistky nesedí. Aktuální osazení vypadá takto: Pozice 1: 10A Pozice 2: 5A Pozice 3: 5A Pozice 4: 5A Pozice 5: 5A Pozice 6: 5A Pozice 7: 5A Pozice 8: Prázdné Pozice 9: Prázdné Pozice 10: Prázdné Pozice 11: Prázdné Pozice 12: Prázdné Pozice 13: 10A Pozice 14: 10A Pozice 15: Prázdné Pozice 16: 7,5A Pozice 17: 10A Pozice 18: Prázdné Pozice 19: Prázdné Pozice 20: Prázdné Pozice 21: Prázdné Pozice 22: Prázdné Pozice 23: Prázdné Pozice 24: 30A Pozice 25: 20A Pozice 26: 25A Pozice 27: Prázdné Pozice 28: 15A Pozice 29: Prázdné Pozice 30: Prázdné Pozice 31: Prázdné Pozice 32: Prázdné Pozice 33: Prázdné Pozice 34: Prázdné Pozice 35: 20A Pozice 36: Prázdné Pozice 37: Prázdné Pozice 38: Prázdné Pozice 39: Prázdné Pozice 40: 5A Pozice 41: 40A Pozice 42: Prázdné Pozice 43: Prázdné Pozice 44: Prázdné Pozice 45: Prázdné Pozice 46: Prázdné Pozice 47: Prázdné Pozice 48: Prázdné Pozice 49: 5A Místa osazení jsou v pořádku (původní), hlavní změny se však odehrály ve vnitřním osvětlení (tam mám dojem, že je jiná pojistka, než by měla být) a v napájení 12V zásuvky (rovněž jiná pojistka, než tam původně byla). K výbavě a modelu pro upřesnění: Jedná se o Octavii II. generace po faceliftu, MR 2013, původně skoro v základu (např. bez stropní lampičky vzadu, pouze 1 světélko v kufru, bez osvětlení schránky před spolujezdcem, stropní lampička vpředu bez čtecích lampiček, apod.), nyní výbava odpovídá pomezí verze Ambition a Elegance s několika doplňky navíc. Například v oblasti vnitřního osvětlení jsem dopředu osadil stropní lampičku i se čtecími lampičkami, dozadu jednoduchou stropní lampičku, osvětlení se dočkal také kastlík před spolujezdcem, mám zapojen kompletní footwell (osvětlení nohou) a v kufru přibyla 2. lampička. V oblasti 12V zásuvky mám jednu standardně na středovém tunelu a jednu v palubce pro napájení mobilu. Dokážete mi tedy někdo poradit, jaké by měly být v pojistkovém boxu správně pojistky pro výše specifikovanou výbavu? Potýkám se s potížemi s věčně blbnoucí autobaterií, hlásící nízký stav (přitom ale nesmyslně), netvrdím, že to má souvislost, ale kdoví.. Předem díky za jakoukoli pomoc! EDIT: tak vyřešeno, využil jsem náhlé možnosti rozebrat taťkovi auto :D Opravdu se tedy liší současné osazení jen vnitřním osvětlením a 12V zásuvkou a to zcela minimálně - pro osvětlení mám namísto 5A 7,5A a pro zásuvku namísto 25A 20A :) Z principu zítra ale dokoupím pojistky a osadím tam ty, které tam patří. Upraveno Červenec 4, 2014 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Červenec 16, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2014 to bych vůbec neřešil, tež tam mam jiné, a nic se neděje... a jinak osazení pojistek je v návodu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Červenec 16, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 16, 2014 Z principu jsem to vyměnil za správné - nové pojistky + 1x do zásoby = 8,- Kč ;) Jinak v návodu není, v návodu máš pouze, co která pojistka "jistí" a co která barva znamená. Správná rozmístění (hodnoty) součástí návodu nejsou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
error_404 Odesláno Říjen 13, 2019 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2019 Zdravim, chtel bych se zeptat na pojistky vyhr. sedacek. Mely by to byt pojistky 37(predni) a 38(zadni). Nevite k cemu je pojistka c.46 ? Mam nefunkcni vyhrev obou prednich.. Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.