Přejít na obsah

Octavia Combi 2 FL - Motorizace

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

Nějakou dobu jsem prohledával fórum a nenašel jsem nic co by mi zodpovědělo všechny mé otázky. Pokud jsem to přehlídl, dejte mi prosím klíčová slova pod čím bych to našel.

Uvažuji o koupi ojeté Škoda Octavia combi, zhruba do 200k Kč využívanou hlavně jako rodinné auto.

- pokukoval jsem po combíkovi O2 FL

- Jsem konzervativní řidič, ročně najedu do 10 tis

- ze 75% cesty po městě 20% krátké trasy do 30-50Km a párkrát do roka jedu cca 600 a více km

- jde mi hlavně o spolehlivost, hodlám mít toto auto delší dobu (tzn. více jak 5 let)

Moje otázky:

1. Jaký motor bych měl zvažovat?
  2. Do kolika najetých km ten motor brát?
  3. Máte-li jakékoliv další tipy/připomínky/doporučení k výběru, rád si je poslechnu

Dle toho co jsem našel na fóru tak 1.9TDI je všeobecně dobrá volba a dnes je i nafta OK i na kratší vzdálenosti, ale je to OK i na z velké části courání po městě a krátké výlety s nájezdem max 10 tis. ročně?

Uvažoval jsem i o benzínu 1.6, k čemuž mě vedla úvaha jednodušší řešení, žádné turbo apod. = méně věcí se může pokazit, menší investice do oprav.

Dle informací na fóru jsem mám z TSI strach kvůli spolehlivosti, takže jej ani nezvažuji. Úsporu ve spotřebě benzin vs nafta moc neřeším vzhledem k malému nájezdu, kde rozdíl je poměrně malý.

Předem díky moc za rady.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...