Přejít na obsah

Octavia 1.8 20V Alkoholik

Doporučené příspěvky

Zdravím,

tak Vám chci představit svůj nový povoz, který nahrazuje mojí předchozí Felicii 1.9D ( stále sloužící a ve skvělém stavu připravuji na prodej). Jedná se o Octávku s 1.8 20V z roku 1999 ve výbavě SLX a s přestavbou na E85 od bývalého majitele. Auto je původem z Německa, tudíž věřit stavu kilometrů dle tachometru 172 tis km by mohl jen naprostý blázen ( stočení napovídá i neorigo obšitý volant kůží a lehká vůle řazení a spojka zabírající už velmi z vrchu) přesto jsem auto i s chybami vzal neboť cena byla více než přívětivá.

Vady auta:

Nefungující klima (opraveno doplněním)

Špatná volnoběžka startéru (opraveno)

Nefungující zadní stěrač

Dálkový centrál nezamyká dveře řidiče ( opraveno )

Kosmetický vady laku

Jinak auto šlape velice dobře, motor přede a táhne jako bejk, jezdil sem přes rok s dieslovou Felicií a před tím s Favoritem takže přestup na auto s 92 kW je zážitek, podvozek v naprostém pořádku. Na autě jsou momentálně kola na dojetí a na příští sezónu plánují pěkné 16-ti palcové liťáky.

S fotkami se polepším až vyperu interiér a lak se rozleští pomocí 3M leštěnkou.

Odkaz ke komentáři

sloužit by měla :) s tím lakem jsem na tom stejně no, já to letos polepím folii a uvidim jak dlouho vydrží..jinak doporučuju vyčistit podběhy vepředu, určitě tam bude plno bordelu :) a dozadu sehnat gumu pod lištu nad spz jinak ti proklepe dirky do laku a začne to rezivět

Odkaz ke komentáři

tak na ten zámek se mrknu, myslel sem že může být problém jen v komfortce ale jak koukám je toho víc, díky za nápad. A starty zatím řeším dvojitým otočením klíčkem, možná vyměním čerpadlo, ale nejsem si jist jestli to bude mít vliv.

Odkaz ke komentáři

Tak víkend ve znamení prací na autě, vyměnil jsem svíčky doporučované po E85, též sem vyměnil prasklou hadici sání za filtrboxem. Bohužel studené starty pokračují už i po dvojím otočení klíčku a včera se mi stala nemilá věc, kdy za jízdy auto přestalo úplně táhnout a reagovat na plyn na dobrých 30s. Objednal jsem aditivum do Ethanolu a příští týden navštívím technika který přestavbu dělal a uvidíme co mi poví na ty špatné starty, neboť motor dlouze točí a když naskočí tak se v 50% startů vyvalí z výfuku bílý kouř, což by se určitě stávat nemělo.

Odkaz ke komentáři

Tak aktualizace ke startům, pokud je nádrž alespoň s 1/4 plná tak se problémy se studenými starty neobjeví. Momentálně jezdím s plnou a oktávka startuje parádně i dnes ráno při 12°C. Soudím správně na problém v čerpadle či celé té soustavě umístěné v nádrži ?

Odkaz ke komentáři

Tak malý up po prvním týdnu s octávkou. Jednoho krásného večera se mi stala strašně příjemná věc kdy po zaparkování někdy kolem půlnoci u paneláku jsem zamykal auto klíčem a ejhle klíč nešel ven. Po několika minutovém marném zamykání a odemykání jsem nakonec demontoval celý zámek a auto nechal bez zámku na parkovišti. Oprava rozbitých vložek zámku v servisu za pár kaček, nervy k nezaplacení. Dnes dorazili speciální aditiva do E85, tak sem zvědav. Starty zatím bezproblémové což mě těší a uvidíme jak se situace bude vyvíjet dále. Jinak fotky upravené octávie z místního bazaru k zasmání. Nechápu jak to muže někdo považovat za zdařilé :D

post-24553-0-00725500-1408720647_thumb.jpg

post-24553-0-87660000-1408720658_thumb.jpg

post-24553-0-74973700-1408720666_thumb.jpg

post-24553-0-29889100-1408720680_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak víkend ve znamení oprav. Jako první šla na řadu anténa kde jsem podle návodu chtěl vyřadit zesilovač. Po rozebrání jsem ovšem zjistil že anténa má poněkud jinou konstrukci a vyřazení zesilovače by nebyla hračka vzhledem k jeho přemostění tak sem se pustil do čištění kontaktů které byli značně zoxidované viz foto. Signál se zlepšil. Jako druhá věc v pořadí byl pokus o opravení špatně zamykajícího centrálu. Dle rad jsem vyměnil mikrospínač, bez výsledku. Pustil jsem se tedy i do proletování spojů v zámku. Po složení to vypadalo na úspěšný výsledek. Bohužel náký spořivý kutil měl potřebu opravit poškozené táhlo vnitřní kliky a po opětovném složení dvěří zámek opět nezamykal. Tudíž tapec zase dolů a naštěstí jsem i v neděli sehnal táhlo nové a po výměně táhla funguje centrál jak má. Nakonec jsem ještě nainstaloval handsfree sadu od Nokie která se mi ve Felině dost osvědčila. Vzhledem k počasí bohužel zase nedošlo na plánované focení :(

post-24553-0-42079300-1409489277_thumb.jpg

post-24553-0-91233700-1409489295_thumb.jpg

post-24553-0-45170600-1409489307_thumb.jpg

post-24553-0-84797400-1409489324_thumb.jpg

post-24553-0-53633600-1409489339_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak trápení s oktávkou pokračuje :D v neděli se odporoučeli blinkry, takže včera proběhla rychlá výměna relé před vrakovištěm. Dneska pro změnu pozlobilo otvírání kufru které se seklo a slušnou chvíli sem ho přemlouval ke spolupráci. Čekám kdy se odporoučí nadobro.

post-24553-0-68548600-1409673867_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zkouší mojí trpělivost :D S feldou jsem takový problémy nikdy neměl, ale dokud zvládá odjet-dojet do cíle tak sem klidnej a užívám si jí :D

Handsfree je Nokia CK 600, momentálně jí nedělá dobře přechod na WP 8.1 a občas se nepřipojí a pomůže jenom restart, jinak je to parádní věc. S rádiem je spojená takže hudba, hovory jdou přes auto repro.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...